ORACLE * FORMS TEST PAPER

1. The _______ built-in is used to Exits the current form and enter the indicated form

Ans: NEW_FORM

2. The ___________canvas_view can be used to display items or boilerplate graphics that

operators need to see only in certain situations

Ans: Stacked

3. The ­­________ packagecontains constructs that provides ways to write and read

information to and from files

Ans: Text_IO

4. On MS-Windows the lookup path for icon files is defined by the _______ environment

variable in the ORACLE.INI file

Ans: TK21_ICONS

5. If user receive an error in the ORA-3100 to ORA-3199 range when you try to log on to

Developer/2000 product, there may not be enough real-mode memory to establish a

Communication buffer with an Oracle server.______________solves this problem by

reserving memory for server communications.

Ans: NETINIT7.EXE

7. The ____________ property is used When queried records have been marked for inserts

, updates, specifies that only columns whose values were actually changed which should

be includedin the SQL UPDATE statement that is sent to the databaseduring a

COMMIT.

Ans: Update Changed Columns.

8. The _________ property specifies whether Oracle Forms should validate the value of

the text item against the values in the attached LOV.

Ans: LOV for Validation

9. A _____________is an internal Oracle Forms data structure that has the column/row

frame work similar to a database.

Ans: Record Group.

10. There a three types of Record Group they are___________________________.

Ans: Static, Query record group, Non_query record group.

11.The ______ built-in is used to write data in the Forms to the Database, but does not

perform a database Commit.

Ans: Post.

12. Two types of Windows are _________________________

Ans: Document Window and Dialog Window.

13. The _____________ built-in is used to copy the values of each item in the record with

the next lower sequence number to the corresponding item in the current record.

Ans: Duplicate record.

14. An _______ is a container for a group of objects that can be used to copy or reference

them in another module.

Ans: Object Group.

15. Form the Firing hierarcial for the Given triggers

a] When-New-Item-Instance

b] When-validate-Item

c] Key-Next-Item Ans: F,A,C,D,B,E.

d] Post-change

e] Post-Text-Item

f] Pre-Text-Item

16. Form the hierarchial for the Given Triggers

a] When-New-Record-Instance

b] Pre-Record

c] Post-Record

d] When-Validate-Item

e] When-Create-recordAns: E,B,A,D,C.

17. Use an _________ Trigger for the following purposes:

a] To trap and respond to an informative message.

b] To replace a standard informative message with a custom message.

c] To exclude an in appropriate message.Ans: On_Message.

18. Oracle Forms performs the following steps when the ______ trigger fails

a] Sets the error location

b] Rolls back to the recently issued Savepoint

Ans: On_Update or On_Insert or Pre_Insert or Pre_update or Post_Insert or

Post_Update.

19. The _____ command is used to Execute the indicated Operating System Command.

Ans: Host.

20. The maximum Number of Procedures and Functions in a Package is _____.

Ans: 255.

21. Oracle uses work areas called ______ to execute SQL Statement and store processing

Information.

Ans: Private SQL Area.

22. Two Types of Cursors are ______________________.

Ans: 1] Implicit Cursor, 2] Explicit Cursor.

23. The variables declared in a subprogram specification and referenced in the subprogram

body are____ parameters.Ans: Formal.

24. The __________ and ___________ are called Assignment Statements.

Ans: 1] Select .. into ..2] Fetch .. into .. 3] :=