Sulkavan Messujen Lyhyt Historia

Tämän vuoden markkinat ovat järjestyksessään jo yhdennettoistat.
Voidaan siis puhua jo perinteisetä tapahtumasta. Ensimmäiset messut järjestettiin Sulkavan yhtenäiskoulun juhlasalissa, mutta messujen kasvaessa ne siirrettiin Sulkavan liikuntahalliin. Kävijöille ilmaiseksi markkinatapahtumaksi messut muuttuivat 2016. Markkinoiden järjestelyistä vastaavat edelleen Sulkavan yrittäjyyslukio yhdessä Sulkavan kunnan ja yläkoulun oppilaiden kanssa. Tämän vuoksi oppilailla ja opiskelijoilla on merkittävä rooli niin itse järjestelyissä kuin varsinaisen markkinapäivän toiminnassakin. Esimerkiksi markkinakahvilan kaikki tuotteet ovat oppilaiden valmistamia. Oppilaat toimivat markkinapäivän aikana mm. liikenteenohjauksessa, infopisteillä, kahvilassa ja eri markkinaosastoilla.Markkinoista on tullut merkittävä tapahtuma Etelä- Savossa. Näytteilleasettajia oli viime vuonna n. 40 ympäri maakuntaa. Useat yritykset ovat sponsoroineet markkinoita niiden hyvän näkyvyyden vuoksi sekä tukeakseen oppilaiden yrittäjyyteen kannustavaa toimintaa. Markkinoiden mahdollinen tuotto käytetään yläkoulun oppilaiden ja lukion opiskelijoiden yrittäjyyskasvatuksen tukemiseen sekä opintoretkien rahoittamiseen.
Markkinamaskotti Kullervo  syntyi Sulkavan V Kevätmessujen  yhteydessä luokkien 1-6
maskottikisan tuotteena, jossa yleisöäänestyksessä voittajaksi selviytyi 6. luokkalaisten ehdotus. Artemian teatteritekniikan opettaja Anne Peltosen ohjauksessa
opiskelija Marika Behm suunnitteli ja toteutti Kullervon kolmiulotteisen version opinnäytetyönään. Kullervon ensiesiintyminen tapahtui 26.4.2014 Sulkavan VI  Kevätmessuilla.