Oulusuliksen säännöt

Oulusuliksen turnaussivustona toimii: http://koti.kapsi.fi/~oulusulis/
Tiedotteet ilmoitetaan pelaajille sähköpostilla admn.oulusulis@gmail.com

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen Oulusuliksen seuraavalle kierrokselle tapahtuu rekisteröitymällä pelaajaksi Oulusuliksen turnaussivustolla:

Valitse avautuvan web-sivun vasemmasta sivupalkista ”Rekisteröidy” ja täytä lomake. Sekä rekisteröityminen että Oulusuliksessa mukanaolo ovat pelaajille ilmaisia. Kentistä ja palloista aiheutuvat maksut pelaajat hoitavat omatoimisesti.

Ilmottautuminen on voimassa seuraavaan kesään asti, ellei pelaaja ilmoita toisin ylläpidolle. Rekisteröityneiden pelaajien ilmottautuminen tapahtuu kierrosten välisen ilmottautumisajan puitteissa turnaussivustolla. 

LOHKOT JA AIKATAULUT
Ylläpitäjät tekevät parhaansa, että mukaan ilmoittautuneet pelaajat sijoitetaan heille parhaiten sopivaan lohkoon heidän antamiensa taustatietojen perusteella. Ottelukierroksen päätyttyä lohkojakoa päivitetään siten, että seuraava kierros tulee olemaan entistäkin tasaväkisempi.

Lohkokohtaiset peliaikataulut julkaistaan verkossa ja asiasta ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse.

OULUSULIS PELISYSTEEMI
Oulusuliksessa ei ole ennalta määrättyä turnauspäivää, vaan kantavana ajatuksena on, että pelaajat / peliparit sopivat keskenään pelien ajankohdista ja paikoista järjestäjien antamien aikataulujen puitteissa. 

Näin toiminta on mahdollisimman joustavaa, eikä pelejä ole sidottu mihinkään pelipaikkakuntaan, sulkapallohalliin taikka kalenteripäivään. 

Järjestelmän joustavuus tuo mukanaan pelaajien oman vastuun: ilmoittautumalla mukaan lupaat samalla muille pelaajille, että pyrit järjestämään kalenteristasi aikaa peleille parhaasi mukaan. Kokemus on osoittanut, että olemalla hyvissä ajoin yhteydessä pelikavereihin pelien järjestely onnistuu parhaiten.

Pelaajien on pyrittävä noudattamaan ylläpitäjien antamaa ohjeellista peliaikataulua. Muutoin on vaarana se, että pelit ruuhkautuvat pelikierroksen lopun lähestyessä.

Oulusulikseen ilmoittautuneet pelaajat hoitavat itsenäisesti kenttävaraukset ja mahdolliset kenttämaksut ja sekä kaikki muut pelaamisen aiheuttamat kustannukset.

AIKATAULUISTA
Aikataulut julkaistaan aina uuden pelikierroksen alkaessa osoitteessa

Pelaajan on pyrittävä pelaamaan ottelut järjestäjien antaman aikataulun mukaan. Hyvän syyn perusteella pelaajien kesken sovittu lykkäys on toki mahdollinen. Muutos ei saa vaikuttaa muiden pelien aikatauluun tai aiheuttaa ei-toivottua peliruuhkaa. Pelejä saa pelata etukäteen ja se on jopa suositeltavaa : )

Otteluohjelmaan ”kotipelaajaksi” (vasemmanpuoleinen) merkitty pelaaja on vastuullinen ottamaan yhteyttä vastustajaansa. Tarvittavat yhteystiedot löytyvät sivustolta

On kuitenkin suotavaa, että itse kukin aktivoituu huomatessaan ylläpitäjien suositteleman peliajan lähestyvän, ja pyrkii varmistamaan peliaikojen sujuvan sopimisen.

Jos vastustajallasi on este, kannattaa pyrkiä järjestämään joku korvaava peli sen sijalle vaikka se tulisikin pelattua etuajassa. Yleensä lohkosta aina joku pääsee hallille, ellei varsinainen vastustajasi ehtisikään. 

PISTELASKU YKSITTÄISISSÄ OTTELUISSA
Erävoittoon vaaditaan 21 pistettä. 20-20 tilanteessa pelataan 2 pisteen eroon, kuitenkin niin että erä päättyy viimeistään 30 pisteeseen. Otteluvoittoon tarvitaan 2 voitettua erää. 

Yksityiskohtaiset sulkapallosäännöt löytyvät Sulkapalloliiton sivuilta 

Peleissä suositellaan käytettäväksi luonnonsulkaisia palloja. Mikäli molemmat pelaajat haluavat, voi suosituksesta toki poiketa (suositeltava muovipallo Yonex Mavis 350, sininen/keskinopea).

PISTELASKU LOHKOSSA PELATTUJEN OTTELUIDEN PERUSTEELLA
Otteluvoitosta saa 2 sarjapistettä ja tappiosta 1 sarjapisteen. Mahdollinen luovutus antaa luovuttajalle pisteitä 0 ja vastustajalle 2, (erät 21-5, 21-5). Merkitsemättä jätetty luovutus antaa molemmille pelaajille 0 pistettä. Muistakaa merkitä myös luovutukset ajoissa.

Toistuvasti ilman perusteltua syytä luovuttanutta pelaajaa uhkaa poistaminen Oulusuliksesta: jos kaikki pelit jäävät pelaamatta, pelaaja on automaattisesti sivussa seuraavalta kierrokselta ja ilmottautuminen mitätöidään. Jos puolet peleistä jää pelaamatta kahdella peräkkäisellä kierroksella, pelaaja poistetaan seuraavalta kierrokselta ja ilmottautuminen mitätöidään.

Sijoitus sarjataulukossa määräytyy seuraavien seikkojen mukaan: (i) sarjapisteet, (ii) eräsuhde ja (iii) pelipistesuhde (suhteella tarkoitetaan näissä voitettujen ja hävittyjen erien/pisteiden erotusta). Keskinäinen ottelu ei vaikuta sijoitukseen tasapisteissä. 

Kun täysi ottelukierros on pelattu, ylläpidolla on mahdollisuus siirtää lohkossa hyvin pärjänneitä pelaajia yhtä ylempään lohkoon ja vastaavasti lohkon heikommin pärjänneitä pelaajia yhtä alempaan lohkoon. Uusien pelaajien tulo ja vanhojen poisjäänti saattaa muuttaa tätä käytäntöä, joten tarkkaa nousu- / laskupolitiikkaa ei voida taata. 

TULOSTEN ILMOITTAMINEN
Voittanut pelaaja / pelipari ilmoittaa pelituloksen heti ottelun jälkeen Oulusuliksen tietokantaan web-lomakkeella osoitteessa:

Muistathan ilmoittaa myös mahdolliset luovutukset, niin et menetä pisteitä ko. ottelusta. 
Epäselvissä tilanteissa kysy tarkemmin Oulusuliksen ylläpitäjältä admn.oulusulis@gmail.com.

Hyviä pelejä!