Rólunk


Korunk kissé elidegenedett világában az emberi kapcsolatok és a hozzá kapcsolódó értékrend háttérbe szorult. Szeretnénk, hogy a következő generáció már sokkal kevesebb problémába ütközzön ezen a téren. Ezért fontosnak tartjuk, hogy szeretetben szeretetre neveljük a gyermekeket. 

A családias légkör, a biztonság érzete, a jókedv mind fontosak az egészséges személyiség kialakulásának folyamatában. Fő szempontjaink, hogy ezeket a feltételeket megteremtsük.

A kicsik nevelésének legfontosabb eszköze a játék és annak minden formája.

A játszva tanulás a leghatékonyabb módszer, hogy fejlődve okosodjanak és közben jól is érezzék magukat. Ezért nálunk a fő nevelési eszköz a játék.

 

A hangsúlyt a következőkre fektetjük: a mindennapi gondozás bensőséges-természetes kialakítására; a játékra, mozgásra; sok mese-vers-, ének-, mondóka-és zenehallgatásra-tanulásra a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelően. A tevékenységeket élményszerű kreatív formába öntjük, hogy a gyermekek számára az örömteli cselekvés a fejlődés formájává váljon.

 

A nálunk lévő gyermekeket a természet és a friss levegő szeretetére szoktatjuk. Mindennapjainkban a játékos beszédkészség (anyanyelvi fejlesztés), kreatív tevékenységek, mint például rajzolás, festés, gyurmázás is szerepelnek.

 

 

Fontos számunkra, hogy a családi napközi adta lehetőségeket kihasználva igazi kis közösséget alkossunk, mivel a kis létszám megengedi, hogy jobban odafigyeljünk egymásra.

Tesszük ezt abban a hitben, hogy nekünk kell tudnunk annak a módját, hogyan őrizzük meg a boldog gyermekkorukat, a mi felelősségünk, hogy ehhez biztosítsuk az intézményi feltételeket a családokkal karöltve.Ünnepeink:

 

 A sajátos arculat kialakításában fontos szerepe van a hagyományoknak. Az ünnepek és hagyományok ápolását nem lehet kihagyni az életünkből, hiszen játékos formában viselkedési formák, magatartási módok átadására van lehetőség, így a gyermek számára megkülönböztethetővé válnak a hétköznapok a jeles napoktól.


  A szokások, hagyományok megtartása a kulturális örökség ápolását jelenti, ezáltal a gyermekek nemzeti öntudata szilárdabbá válik, valamint könnyebben fedezik fel, ismerik el a  másikban rejlő értékeket.

  E téren felelősségünk azért is nagy, mert napjainkban e hagyományokból egyre kevesebbet éltet a család.

  Csak az élet közeli ünnepek és hagyományok ápolása a cél.

Az ünnepi készülődés nem műsorok szervezését jelenti, hanem a rákészülést, a közös ünneplést. Minden készülődés, várakozás erősíti az ünnep élményét, segíti az ünnepi hangulat megteremtését.

 

  Hagyományőrző ünnepeink:

 

  • - Farsang
  • - Húsvét
  • - Mikulás
  • - Karácsony

 

  A Napközi és a család közös rendezvényei:

 

  • - Anyák napja
  • - Apák napja
  • - Gyermeknap
  • - Süni nap

 

  Közös dalolással, mondókázással verseléssel tesszük emlékezetessé ezeket a napokat.

  A szobákat is a gyermekekkel együtt díszítjük fel, ajándékokat készítünk.

Étkezés:

  8.00-8.30-ig folyamatos reggelizést biztosítunk: szendvicseket zöldséggel vagy  péksüteményeket.


  Kezdeményezések után tízóraival kínáljuk a gyermekeket: gyümölcs-, zöldségfélékkel.


  2-3 fogásos ebédet adunk,melyet egy gyermek étkeztetési cég szállít nekünk.


  Uzsonnára joghurt, sajt, méz stb.

A gyermekek speciális ásványvizet, gyümölcs leveket ill. gyermekeknek készült teát ihatnak.

Az étrend összeállításában  dietetikus szakember segít, ügyelve a megfelelő vitamin-, és tápa-

nyag bevitelre.

Egészséges, változatos, ízletes ételeket tálalunk.

  Kiemelten figyelünk az előforduló ételallergiára(bővebben lásd Allergia).

  Állítható magasságú asztalaink is az önálló étkezés elsajátítását segítik elő.  „Hiszen azok vagyunk, amit megeszünk.”