Allergia


Az allergiás megbetegedések száma egyre növekszik, így korunk népbetegségének is nevezhetjük, mivel szinte minden harmadik embert érint.

  A szervezetbe különböző módon juthatnak be az allergének: légutakon, a bőrön és a tápcsatornán keresztül. z utóbbi felelős a táplálékallergiák létrejöttéért.

  Csecsemőknél és kisgyermekkorban leginkább a tej, a tojás, a gabonafélék váltanak ki allergiás reakciót. Szigorúan ki kell zárni az étrendből

azokat az élelmiszereket, amik egyszer már allergiás reakciót váltottak ki.

  Az allergiás kicsit diétáját úgy kell összeállítani, hogy az ne vonjon el tápanyagokat a fejlődő szervezettől.Ameddig a diétája tart, arra kell törekedni, hogy az egészséges, természetes, de számára ártalmatlan ételekkel alaposan megismerkedjen, azokat megszeresse.Az allergiás életvitel egy speciális életformát jelent.Ha ennek elsajátítára egészen fiatal korban kezdődik, akkor észrevétlenül válik természetessé, s ha a szükség úgy hozza, a továbbiakban sem jelent kétsébeejtő problémát.

  A csecsemő-, illetve kisgyermekkorban viszonylag gyakran előforduló táplálékallergia az esetek többségében gyermekkorban megszűnik.A betegség kinövése az elkezdett diétát követő 1-4 évre várható.

  Szoros kapcsolatban állunk egy külföldi alternatív gyógyászati központtal, melynek magyarországi kirendeltsége Budapesten található.Az itt dolgozó orvosok segítséget nyújtanak az allergia diagnosztizálásában, kezelésében, a szükséges diéta összeállításában.Ha többet szeretne tudni az allergiáról valamint kezeléséről:


 

Könyvek az allergiáról:


·       Treben Maria:

-         Az allergia

 ·       Dr. Szikla Károly:

-         Allergia – Családi zsebkönyvtár

 ·       Kissné Farkas Erika:

-         Allergiás gyermekek táplálása télen I.

 ·       Szőke Krisztina:

-         Tej-, tojás-, és szójamentes ételek receptes könyve

 ·       OSKI, Frank A.M.D.:

-         A tejről őszintén