Grundfakta‎ > ‎

Fakta om Fågelmara Gård

Gården ligger i lugn och lantlig avskildhet i den östra delen av Blekinge. Ändock är det nära nog för att möjliggöra besök eller shopping i både Karlskrona eller Kalmar, två intressanta städer med minnen från svensk unions- och stormaktstid.

Fågelmara Gård vars historia sträcker sig ända tillbaka till svenskt 1600-tal, tronar stolt med sina herrgårdsflyglar i den lummiga parken med sina månghundraåriga ekar.
 
Trädgården med sitt vackra gamla lusthus, rosorna och de gamla vördnadsbjudande ekarna, den vackra hagmarken med promenadvägen ner till den egna badön, allt detta skapar en lugn och avstressande miljö för semestrande.
Titta in i lusthuset från 1744. Här gifte sig Beata Sofia Wrangel, dotter på gården med Carl Olof Cronstedt, kommendanten på Sveaborg, som 1808 förrådde Sveaborg åt ryssarna. Idag används det för mindre kalas.
 
 
Omgivningarna inbjuder till vandringar i de vidsträckta ört-och fågelrika markerna. Dessutom finns för den natur- och fågelintresserade flera naturreservat i närheten

Den fiskeintresserade kan ta sig en tur i gårdens egen eka

För golfspelaren finns det finns flera golfbanor att välja mellan - knappt en halvtimmes bilfärd.

Alldeles i närheten -5km- ligger den gamla handelsplatsen Kristianopel, en gång stad, med stora delar av sin medeltida ringmur bevarad. Idag finns där gästhamn, campingplats och 2-3 restauranger med lite hålligång på sommaren.

Lite längre utflykter kan man göra till Karlskrona, stormaktstidens en gång mäktiga flottbas, där man anar historien bakom varje husknut. Karlskrona ingår numera i Världsarvet och relativt nybygggda Marinmuséet utgör en attraktion i staden

 Vill du läsa mer om vad regionen och omgivningarna runt omkring kan erbjuda så titta gärna vidare genom länktipsen nedan

Se vad regionen Blekinge kan erbjuda på Visit Blekinge

Se vad residensstaden och världsarvstaden kan erbjuda på http://www.karlskrona.se/sv/VisitKarlskrona/

Hur ser vädret ut de närmaste dagarna? 5 dygnsväder

 

Comments