Aanschouwen


Kerk

De Sint-Petruskerk dateert uit 1924 en is in neoromaanse stijl opgetrokken in Nivelsteiner zandsteen naar het ontwerp van Caspar Franssen.Het is een rijksmonument.
 
 

Kasteel Neubourg

Dit kasteel is een bijzonder historisch monument, waarvan de geschiedenis  terug gaat naar 1298. Het behoort  tot de top 100 van Rijksmonumenten.
 

Gulpener bierbrouwerij

de Gulpener bierbrouwerij werkt  alleen met milieuvriendelijk geteelde grondstoffen verbouwd door de boeren uit Limburg.en volgens bierbrouwmeesters zegge :" Samen maken we de lekkerste bieren volgens nieuwe traditie! Proost!"
Rondleidingen in de brouwerij kunnen worden gereserveerd via "het gulpener bierhuys".
 
 
 

Gulperberg

Op de top van de Gulperberg (157 m hoog, de 3e hoogste berg van Nederland) heb je een prachtig uitzicht over Gulpen.
Hier staat het mariabeeld, dat in 1935 is geplaatst, jaarlijks trekken procesies de berg op.
  

Oude kerktoren

Het recent gerestaureerde restant van deze oude kerktoren op het oude kerkhof. vermoedelijk stamt deze toren uit de 12e eeuw. De toren is toegewijd aan de H Petrus en H Hubertus. Tegenwoordig is de Hubertus markt in november een terugkerend evenement, die eigenlijk in 17 eeuw
al zijn oorsprong heeft. 


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pannenkoekenmolen

Deze in het jaar 1712 als papiermolen geboude watermolen na diversee verbouwingen heeft het grotste waterrad van Nederland (doorsnee 7,14m). hier bevindt zich een pannenkoeken restaurant, dat ambachtelijk gemalen meel gebruikt als grondstof voor eigen pannenkoeken.
 
 

Klimmuur Rocca

meer dan een klimmuur alleen, het activiteiten centrum kan ook fungeren als ideaal startpunt voor diverse buitenactiviteiten.
 
 

Zwembad Mosaqua

Een waar zwemparadijs met 3 grote baden met 2 mega glijbanen buiten en een 25m bad met golfslagbad en gezinsglijbaan binnen. en niet te vergeten de wildwaterbaan (92m), het piratenschip,  de wirlpool, de stoom-cabine, solaria en diverse speelvelden buiten. Een spetterend avontuur voor groot en klein!
 
 
    

Joods monument

'HOU ZOVEEL
VAN JE NAASTE
ALS VAN JEZELF.
IK BEN DE EEUWIGE'.
Op de middelste kolom is een Hebreeuwse tekst aangebracht die is ontleend aan het bijbelboek Leviticus.
Het monument is een teken van nagedachtenis. Volgens ontwerper Appie Drielsma symboliseert het een onderbroken levenslijn of -ritme. De eenvoud maakt concentratie op het gebeurde mogelijk. De tekst op het monument vormt tevens een waarschuwing voor de toekomst; een waarschuwing tegen alle vormen van discriminatie.

Gulp&Geul

Waar de Gulp en Geul samenkomen, light het hart van Gulpen. De twee bogen symboliseren de samenvloiing van Gulp en Geul. De kunstwerk is van bekende Limburgse beeldhouwer Arthur Spronken.
 
Subpagina''s (1): Highlights
Comments