AΡXEIO 15

Post date: Apr 16, 2015 3:3:52 PM

ALERT 17/3/15 Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει σχετικά με:

Α. Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015.

α) Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2014-2015.

β) - Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015.

- Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015.

- Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015.

- Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015.

- Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)

ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)

ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

10/3/15 ΠΡΟΣΟΧΗ Αφορά τους ήδη υπηρετούντες στο Αστυνομικό Σώμα.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων >>>>

26/2/15 Έρευνα του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου για τις Στρατιωτικές Σχολές

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, ο Τάσος Τέλλογλου παρουσίασε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, την έρευνά του με θέμα: «Το Φρόνημα του 2015: Ανοίγοντας την πόρτα των στρατιωτικών σχολών». Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές μπορούν να δουν το βίντεο της εκπομπής (πατήστε πάνω στην εικόνα) και να πάρουν μια γεύση για τη ζωή στο στράτευμα όσων εισάγονται στις σχολές αυτές.

20/2/15 Πανελλαδικές εξετάσεις 2015: Κανονικά στο μηχανογραφικό αστυνομικές – στρατιωτικές σχολές

Για φέτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές το 2017.Φέτος θα εγγραφούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας οι εππιτυχόντες του 2013 και του χρόνου οι επιτυχόντες του 2014, κτλ. Σταδιακά θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σύμφωνα με την Τομεάρχης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. Σύμφωνα με το «Esos.gr», σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.Επίσης οι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές θα διεξαχθούν κανονικά μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δύο Σχολές δεν θα είναι στο Μηχανογραφικό.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015. πηγή: neolaia.gr

2/2/15 Νέες αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ της ύπαρξης δερματοστιξίας (τατουάζ) στους ενστόλους

Μια σειρά αποφάσεων που συνιστούν πλέον κυρίαρχη νομική άποψη εκδίδει το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις οποίες αποφαίνεται ότι επιτρέπονται τα τατουάζ σε ένστολους (αρκεί να μην είναι σε εμφανή σημεία του σώματος και η απεικόνιση τους να μην προκαλεί αλλά και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ενστόλους).

Με τρεις νέες αποφάσεις του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε τέσσερις ειδικούς φρουρούς οι οποίοι διαγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν τατουάζ κατά τους διαγωνισμούς 2008-2010. Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι του Γ΄ Τμήματος αναφέρουν στο σκεπτικό τους ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους... Μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας (σ.σ τατουάζ) δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.