ΑΡΧΕΙΟ 5

Post date: Apr 26, 2014 10:15:30 AM

10/3/14 Η προκήρυξη για την εισαγωγή εκατό (100) αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων. (Σημ. Δικαίωμα με αυτή την προκήρυξη έχουν για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, οι ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες που ήδη υπηρετούν.) ΕΔΩ

11 Φεβρουαρίου 2014. Ανατροπή στις αστυνομικές σχολές. Εισακτέοι στις Αστυνομικές Σχολές! Στο Μηχανογραφικό για το 2014. (ΕΔΩ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Οι Αστυνομικές Σχολές θα είναι στο μηχανογραφικό δελτίο για τους υποψηφίους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2014. Σημειώνεται ότι 16 βουλευτές είχαν καταθέσει ερώτηση για το αν προτίθενται να προβούν οι Υπουργοί Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να ισχύσει ότι και πέρυσι όπως και ο πιθανός μελλοντικός αποκλεισμός να αφορά μόνο τους μαθητές οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Τον αριθμό εισακτέων αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Οι επιτυχόντες θα φοιτήσουν στις σχολές μετά από τρία χρόνια, το ακαδημαικό έτος 2016-17. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η εγκύκλιος (δείτε προηγούμενη ανάρτηση 8/2) του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέφερε ότι δεν θα συμπεριληφθούν οι Αστυνομικές Σχολές στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Σχόλιο Admin:Η παραπάνω απόφαση αναιρεί προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν 19-11-2013 και 7-2-2014 οι οποίες έλεγαν σαφώς ότι το 2014 ΔΕΝ θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014 θέσεις για τις Αστυνομικές Σχολές για πολίτες. Κατά τα άλλα υπάρχει προγραμματισμός με βάθος για την παιδεία.

8/2/14 Δεν θα υπάρχουν στο Μηχανογραφικό οι Αστυνομικές Σχολές.

Από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 7/2 προκύπτει ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες. (Δείτε εδώ την εγκύκλιο).

ΑNAΛΥΤΙΚΑ:

- Οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014.

- Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014.

- Η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (που είναι ήδη Πυροσβέστες) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014.

- Όσον αφορά στις Στρατιωτικές Σχολές, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δεν θα δεχθούν εισακτέους η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014.

- Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ για ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία (θα σας ενημερώσουμε άμεσα) και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

3/2/14 Καθορισμός αριθμού εισακτέων για τη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,για το έτος 2014 ΕΔΩ

31/1/14 ΑLERT Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α 17/2014, το υπ΄ αριθμό 11 Προεδρικό Διάταγμα Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά. ΕΔΩ [ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.]

15/1/14 Για τις Ερωτήσεις που μας γίνονται από υποψηφίους όσο αφορά την είσοδο ιδιωτών κατά το τρέχον σχολικό έτος στις αστυνομικές σχολές. Καμία πληροφορία που διαρρέεται δεν ισχύει. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.