ΑΡΧΕΙΟ 27

Post date: Jan 14, 2017 4:35:9 PM

1/9/16 Πληροφορίες για την κατάταξη των Επιτυχόντων στην ΣΜΥΝ.

Την Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 07:00 καλούνται οι επιτυχόντες μέσω του συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων να παρουσιασθούν για κατάταξη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), η οποία εδρεύει στο Ναυτικό Οχυρό της Διοίκησεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (ΔΝΕ), στον Σκαραμαγκά Αττικής.

Οι επιτυχόντες, κατά την κατάταξή τους, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζονται από την προκύρηξη του Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών ΓΕΕΘΑ, αριθμός Εγκυκλίου 16, Παράρτημα «ΣΤ», σελίδα «ΣΤ-3», Παράγραφοι 2(α) και 2(β), με ημερομηνία 09 Μαΐου 2016.

1/9/16 Πληροφορίες για την κατάταξη των Επιτυχόντων στην ΣΣΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017. ΕΔΩ

31/8/16 Οδηγίες προς τους επιτυχόντες νέους Σπουδαστές και Σπουδάστριες της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Ανακοινώθηκαν την 24 Αυγ 16, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εισακτέοι στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Ημερομηνία κατάταξης έχει ορισθεί η 12 Σεπ 16 και ώρα 07:30.

Οι επιτυχόντες κατά την κατάταξή τους στη Σχολή πρέπει να έχουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου.

β. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή βεβαίωση διαγραφής, εφόσον έχουν εγγραφεί σε άλλο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (η οποία υποβάλλεται μέχρι την ημέρα της Ορκωμοσίας).

γ. Την Αστυνομική Ταυτότητα.

δ. Διαβατήριο (όσοι έχουν).

ε. Βιβλιάριο Υγείας παιδικής ηλικίας (όσοι έχουν).

στ. Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), σε επίσημο έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ.

ζ. Το Στρατολογικό Αριθμό (Αριθμός Στρατιωτικού Μητρώου) (άρρενες όσοι έχουν).

η. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (όσοι έχουν).

θ. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας, όπου πρώτος δικαιούχος θα είναι ο-η επιτυχών-ούσα και να φαίνεται ο αριθμός και ο IBAN.

ι. Αριθμός ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ (φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ή άλλο επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ για όσους έχουν).

ια. Αντίγραφο-α πτυχίου-ων ξένης γλώσσας (εάν έχουν).

Η Σχολή χορηγεί τα απαραίτητα είδη για τη διαβίωση των Σπουδαστών-στριών, όπως στολές, εσώρουχα, πυτζάμες, παντόφλες, σεντόνια κλπ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν μαζί τους επιπλέον εσώρουχα (λευκά) και προσωπικά είδη υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και τα δικά τους αθλητικά υποδήματα.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα αγοράς διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης από το Στρατιωτικό Πρατήριο και το Κέντρο Ψυχαγωγίας Σχολής.

Για ορισμένα είδη τα οποία αναγκαιούν αλλά δε χορηγούνται από την Υπηρεσία (βαλίτσα, στολοθήκες, λουκέτα κ.λπ.), απαιτείται η αγορά τους, έναντι μικρού ποσού, με την παρουσίαση στη Σχολή, για λόγους ομοιομορφίας των ειδών (λεπτομέρειες θα δοθούν με την παρουσίασή τους στη Σχολή).

Τα κινητά τηλέφωνα επιτρέπονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελεύθερο χρόνο των Σπουδαστών-στριών. Δεν επιτρέπεται όμως να έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή video.

Η Σχολή διαθέτει ενδεικτική κατάσταση οικιών προς ενοικίαση, η οποία και μπορεί να ζητηθεί από τους Σπουδαστές-στριες ή συγγενικά τους πρόσωπα.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ

Κατά την ημέρα της κατάταξης οι σπουδαστές μπορούν να συνοδεύονται από τους οικείους τους, στους οποίους θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη ενημέρωση γνωριμίας με τη ΣΜΥ.

Από την 2η εβδομάδα κατάταξης και μέχρι την ημερομηνία ορκωμοσίας, οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τους Σπουδαστές και Σπουδάστριες στην Σχολή σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1ο Επισκεπτήριο και Έξοδος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπ 16 και από ώρα 10:00 έως 22:30.

2ο Επισκεπτήριο και Έξοδος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08 Οκτ 16 και από ώρα 10:00 έως 22:30.

Ημερομηνία ορκωμοσίας θα είναι η 21 Οκτωβρίου 16.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην πόλη των Τρικάλων ενδεικτικά υπάρχουν τα ξενοδοχεία:

 • ΑΝΑΝΤΙ CITY RESORT, 5 αστέρων, τηλ. 24310 63950

 • AΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, 4 αστέρων, τηλ. 24310 63130

 • AΧΙΛΛΕΙΟ, 3 αστέρων, τηλ. 24310 28192

 • ΛΗΘΑΙΟΝ, 3 αστέρων, τηλ. 24310 20690

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, 3 αστέρων, τηλ. 24310 73545

 • GALLERY ART HOTEL, 3 αστέρων, τηλ. 24310 63990

 • ΝΤΙΝΑ, 2 αστέρων, τηλ. 24310 74777

 • ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, 2 αστέρων, τηλ. 24310 28091

 • ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ, 3 αστέρων, τηλ. 24310 27286

Χρήσιμα τηλέφωνα της πόλης είναι :

 • RADIO TAXI: 24310-22111, 24310-33111 ή 18300

 • TAXI: 24310-22022

 • ΚΤΕΛ: 24310-73130

 • ΟΣΕ: 14511

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στα ΤΡΙΚΑΛΑ εδώ

Όσοι δεν επιθυμούν να καταταγούν, για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλούνται να ενημερώσουν τηλεφωνικά.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: [24310 -38635, -38637, -39632 (έως τέλη Σεπτεμβρίου)] και [24310 -23950, -23951, Εσωτερικό: 167 (Τμήμα Εισαγωγικών Εξετάσεων - Μελετών) (καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους)].

Υπεύθυνοι:

 • Αντισυνταγματαρχης (ΤΘ-ΕΥ) Τζερεμάκης Βασίλειος

 • Υπολοχαγός (ΑΠΒ-ΕΥ) Μπαγανάς Βασίλειος

Περισσότερα για την επικοινωνία με τη Σχολή εδώ

Ο Διοικητής και το προσωπικό της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών εύχονται στους επιτυχόντες και στις οικογένειές τους

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

29/8/16 Τι είναι ο Αξιωματικός; Το κείμενο που πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να διαβάσουν οι επιτυχόντες των Στρατιωτικών Σχολών.

Θα πρέπει αυτό το κείμενο να μοιράζεται σ΄ όλους τους νέους και τις νέες που περνούν την πύλη οποιασδήποτε Στρατιωτικής Σχολής. Την πρώτη κιόλας μέρα…

Τα νέα παιδιά που με κόπο και στερήσεις είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους σε μία από τις Στρατιωτικές μας Σχολές είναι πάντα η ελπίδα ότι μπορεί και στο στράτευμα να αλλάξει κάτι. Γι΄ αυτό και το κείμενο όσες φορές κι αν αναδημοσιευθεί μόνο καλό μπορεί να κάνει:

Του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

Κωνσταντίνου Τσάτσου

(Αναδημοσίευση από το 1ο τεύχος του περιοδικού «Εθνικές Επάλξεις»)

– Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή μου να εγκαινιάσω το περιοδικό σας “Επιθεώρηση Εθνικής Αμύνης”. Αισθάνομαι την ανάγκη μιας στενότερης επαφής με το τμήμα του Έθνους που, ακριβώς τώρα,σηκώνει ένα δυσβάστακτο βάρος και επαγρυπνεί σε όλα τα άκρα της ελληνικής γης και της ελληνικής θάλασσας για να μπορεί να επιδοθή όλος ο άλλος λαός στο δημιουργικό του έργο.

Από τη θέση όπου συμβαίνει να είμαι τοποθετημένος, σκέπτομαι συχνά το επιτελούμενο στις Ενόπλους Δυνάμεις μας έργο και τους άντρες που το επιτελούν. Σήμερα από τις σκέψεις που έτσι συσσωρεύθηκαν μέσα μου, ήθελα μερικές να διατυπώσω, γιατί, όσο και αν είναι για τους επαΐοντας απλές, δεν βλάπτει να λέγονται. Έκρινα μάλιστα πως, για να τις διατυπώσω πιο επαγωγά, θα έπρεπε να επιστρατεύσω μαζί με τη σκέψη και τη φαντασία μου και να φαντασθώ πως έχω μπροστά μου ένα νεόκοπο αξιωματικό και πώς του απευθύνω παραινέσεις για τη σταδιοδρομία του.

Θα του έλεγα :

Παιδί μου! Δεν θα σου μιλήσω ούτε για την πίστη προς την Ελλάδα, ούτε για την τιμημένη στολή που αξιώθηκες να φορέσεις. Αυτά τα θεωρώ δεδομένα. Πιστεύεις στην Ελλάδα και στην απόλυτη αξία της ύπαρξής της. Αλλοιώς δεν θα διάλεγες ως επάγγελμα να γίνεις ο φύλακας της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητάς της. Θα σου μιλήσω για πράγματα που δεν είναι τόσο αυτονόητα και που όμως είναι απαραίτητο να σου γίνουν βίωμα.

Η πρώτη αρετή των φυλάκων,κατά τον Πλάτωνα, είναι η ανδρεία. Άλλοτε ο ανδρείος, όταν ήταν καλός σκοπευτής και καλός ξιφομάχος, ήταν ένας καλός στρατιώτης. Έπρεπε επιπλέον αυτός ο καλός στρατιώτης να ενταχθή μέσα σ’ένα σύνολο κοινής δράσης και γι’αυτό έπρεπε να πειθαρχή στις διαταγές των ανωτέρων του. Λίγο πολύ με αυτά τα προσόντα, ανέβαινε κανείς τα σκαλιά της στρατιωτικής ιεραρχίας. Όσο όμως ανέβαινε ψηλότερα, τόσο, κοντά σε αυτά τα πάντα απαραίτητα προσόντα, αύξανε ο ρόλος της σκέψης, του σχεδόν μαθηματικού υπολογισμού σε τρόπον ώστε τα πειθαρχημένα σύνολα των ανδρείων πολεμιστών να κινούνται με απόλυτη ακρίβεια.

Τότε η συνδυασμένη και πειθαρχημένη ανδρεία των πολλών, γίνεται πιο αποτελεσματική και υπηρετεί γενικούς στόχους. Αυτά όλα είναι παλιοί κοινοί τόποι. Σου τα λέω όμως για να προσθέσω κάτι πιο καινούργιο. Το στοιχείο της σκέψης, του υπολογισμού, δεν είναι χάρισμα μόνο του ηγέτη.Είναι απαραίτητο και σε κατώτερα κλιμάκια. Τώρα, περισσότερο παρά άλλοτε, ένα στράτευμα αποτελείται από μια ιεραρχία ηγητόρων. Τώρα οι πρωτοβουλίες αρχίζουν από πολύ χαμηλά, χωρίς βέβαια να διασπάται η ιεραρχική κλίμακα.

Οι πρωτοβουλίες αυτές και άλλοτε βέβαια υπήρχανε. Μα αρκούσε γι’ αυτές η φυσική ευφυΐα, η ταχύτητα στην αντίληψη των γύρω δεδομένων. Τώρα οι πρωτοβουλίες αυτές από απλή τέχνη και εμπειρία, μεταβληθήκανε σε επιστήμη.

Τα μέσα του πολέμου είναι πολύπλοκοι μηχανισμοί και για τον κατάλληλο χειρισμό τους χρειάζεται όχι απλή πείρα, αλλά επιστημονική γνώση.Σήμερα ο καλός αξιωματικός πρέπει να είναι και ένας δόκιμος επιστήμων, ένας επιστήμων υψηλής στάθμης, άξιος μάλιστα να παρακολουθή και να χρησιμοποιή όλες τις νέες εφευρέσεις που σχετίζονται με τα οιαδήποτε μέσα του πολέμου. Με άλλα λόγια ο αξιωματικός της εποχής μας,κοντά σε όλες τις άλλες από αιώνες καθιερωμένες ηθικές αρετές, πρέπει να είναι ειδικευμένος σε αρκετούς τεχνικούς κλάδους. Για να μην πω ότι στα ανώτερα κλιμάκια ο αξιωματικός πρέπει να είναι ικανός να χειρίζεται και θέματα που ανήκουν στους κλάδους των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών.

Όπως στη βιομηχανία η τεχνική πρόοδος ωδήγησε στη μείωση των εργατικών χειρών και στην αύξηση των εγκεφάλων, έτσι και στο χώρο της στρατιωτικής ζωής η δύναμη δεν μετριέται τόσο από το πλήθος των μαχητών, όσο από την επιστημονική του στάθμη, από την ικανότητά τους να χειρίζονται τα πολύπλοκα και ευαίσθητα τεχνικά μέσα του σύγχρονου πολέμου.

Αυτό το αναμφισβήτητο φαινόμενο επιτρέπει στους ολιγάριθμους λαούς, εφ’ όσον αποκτήσουν νέα τεχνικά όπλα και συγχρόνως την ικανότητα να τα χρησιμοποιούν επιτυχώς, να μην ανησυχούν διότι υστερούν σε αριθμό. Η ποσότητα αντικαθίσταται και στο χώρο του πολέμου από την ποιότητα, η ωμή ύλη από τη δουλεμένη επιστημονικά ύλη.

Αλλά καθώς σου τα εκθέτω αυτά, δεν θα ήθελα να πάθης ό,τι δυστυχώς παθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι του αιώνος μας. Δεν θα ήθελα να θαμβωθής από τη μηχανή.Απάνω από τη μηχανή υπάρχει πάντα το πρώτο κορυφαίο και ακατάλυτο στοιχείο, ο νους και η ευψυχία του ανθρώπου,ο νους και η ευψυχία του ηγέτου.

Αυτός που κινεί, που σταματά, που τοποθετεί τη μηχανή. Και όχι τη μια ή την άλλη μηχανή, αλλά το συνδυασμό όλων των τεχνικών μέσων προς τον εκάστοτε ορθώτερο στόχο. Αυτός είναι η πρώτη κινούσα δύναμη που έχει την ευθύνη για κάθεέργο ως σύνολο, και λέει το τελικό ναι ή το τελικό όχι, και που έτσι θέτει σε κίνηση όλον τον πολεμικό μηχανισμό, σταθμίζοντας μιαν απειρία παραγόντων.

Σε αυτή την κορυφή προ παντός,αλλά και στα ανώτερα γενικώς κλιμάκια, ο αξιωματικός πρέπει να κατέχη το δώρο της εποπτείας όλου του ορίζοντος, προς όλες τις κατευθύνσεις όπου η πράξη του μπορεί να έχη επιπτώσεις. Εκεί πια δεν αρκεί η ανδρεία, δεν αρκεί ούτε η επιστήμη, χρειάζεται η σοφία, ο συνδυασμός της σωφροσύνης με την τόλμη και ικανότητα της άμεσης επαφής με την πραγματικότητα.

Δεν αρκεί ούτε η σκέψη. Χρειάζεται και η φαντασία. Χρειάζεται ο σφαιρικά αναπτυγμένος άνθρωπος.

Οταν διάλεξες το επάγγελμα του αξιωματικού, διάλεξες ένα αυστηρότατο επιστημονικό κλάδο. Πρέπει να θεωρής τον εαυτόν σου επιστήμονα όσο ο γιατρός, ο αρχιτέκτων, ο πολιτικός μηχανικός. Και όσο προχωρούν οι επιστημονικές ανακαλύψεις, τόσο θα σε περισφίγγει η επιστήμη. Και αυτή απαιτεί συνεχή μελέτη, ανανέωση σπουδών,μετεκπαιδεύσεις αυστηρότατης μορφής. Όσο πιο πολύ προοδεύει η επιστήμη και όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις στην κλίμακα της στρατιωτικής ιεραρχίας, τόσο πιο πολύ θα πρέπει να μελετάς. Και όταν πλησίασης στην κορυφή, τότε θα χρειασθή να εποπτεύεις πέρα από τους ειδικούς επιστημονικούς κλάδους, ένα ευρύτερο πνευματικό χώρο.

Ο ηγέτης δεν ηγείται μηχανών, ηγείται ανθρώπων. Και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίσης τον άνθρωπο, τα είδη των ανθρώπων, του καθενός το κοινωνικό και οικογενειακό υπόβαθρο, την ψυχική του σύσταση,τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.

Η ανθρωπιά είναι μια αρετή, αλλά και μια σοφία και μόνο με αυτήν μπορεί να πλησίασης τον άλλον άνθρωπο, να ανταποκριθής στις υλικές του απαιτήσεις με δικαιοσύνη και στις ψυχικές του τάσεις.

Το ανθρώπινο υλικό που εσύ θα εκπαιδεύσης έχει κιόλας γνωρίσει ποικίλες επιδράσεις πριν καταταγή στο στρατό, πολύ συχνά όχι ευεργετικές. Μέσα στο ευρύ πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης, περιλαμβάνεται και η αποστολή της ηθικής αγωγής. Η εντιμότητα στις συναλλαγές, η φιλαλληλία, η ανθρωπιά που αντιτίθεται στη βία, στο μίσος, στο φθόνο. Αυτά όλα πρέπει μέσα στο στρατό από την γύρω του πράξη να τα γνωρίση και να τα ζήση ο νέος στρατιώτης.

Όσο απλός και αν είναι, πρέπει να καταλάβη τη σημασία που έχει να είναι καθαρές οι σχέσεις του κάθε ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του. Και όχι μόνο προς το συγχωριανό του, αλλά προς όλους όσους ζουν στην ίδια ευρύτερη κοινωνία.

Πρέπει να αισθανθή την Ελλάδα ολόκληρη σαν μιαν ευρύτατη κοινωνία για το καλό της οποίας έχει χρέος να εργασθή και να αγωνισθή.

Οι αδικίες που υπάρχουν δεν πρέπει να τον κάνουν εχθρό της κοινωνίας, αλλά αγωνιστή τίμιο και γενναίο για το δίκαιο. Και προ παντός πρέπει να καταλάβη πως αυτός ο αγώνας δεν γίνεται με τη βία, όπως – όπως, αλλά σύμφωνα με τους νόμους που η ίδια η κοινωνία θεσπίζει, ακριβώς για να μπορεί να γίνεται όλο και πιο δίκαιη και ανθρωπινή. Ο δρόμος προς το δίκαιο είναι ελεύθερος σε μια κοινωνία σαν τη δική μας και σε ένα λαό σαν τον ελληνικό.

Έτσι με το παράδειγμα και με το διάλογο θα διδάξης κοινωνικό και πολιτικό ήθος, γιατί τότε μόνο ο στρατιώτης γίνεται ένας ευσυνείδητος και από την ίδια του τη θέληση γενναίος αγωνιστής.

Η δουλειά του αξιωματικού δεν είναι η χυδαία προπαγάνδα που συχνά γίνεται έξω από το στρατό για να παγίδευση τις ψυχές των νέων.

Είναι η τίμια αγωγή προς ελευθερία αυτή που κάνει τον απλό άνθρωπο του βουνού και του νησιού,έναν ελεύθερο πολίτη μιας αληθινής δημοκρατίας.

Αυτοί που προσβλέπουν με καχυποψία σε αυτή την υψηλή ηθοπλαστική αποστολή σου, δεν υπάρχει λόγος να σ’ ενοχλούν. Ανάγκασέ τους να δουν και να σου πουν τι γίνεται στις κοινωνίες εκείνες που ιδιαίτερα αυτοί θαυμάζουν και ας σε αφήσουν και εσένα ήσυχο να κάνης το χρέος σου. Με τη μεγάλη μάλιστα υπέρ της δικής σου αποστολής διαφορά, ότι εσύ θα βοηθήσης στο πλάσιμο ελευθέρων ανθρώπων, ανθρώπων που ελεύθερα σκέπτονται και εκφράζονται και δρουν μέσα στα ευρύτατα πλαίσια ενός δίκαιου νόμου, ενώ αλλού η αγωγή τείνει να κατασκευάση ρομπότ και ανδράποδα.

Η πειθαρχία είναι ένα γνώρισμα της στρατιωτικής ζωής. Να μην πλανηθής νομίζοντας πως η πειθαρχία συνθλίβει την ελευθερία, το μέγιστο αυτό αγαθό του πολιτισμένου ανθρώπου.

Αντίθετα, η πειθαρχία είναι όρος απαραίτητος της ελευθερίας, είτε πρόκειται για την ελευθερία μιας ψυχής είτε μιας ολόκληρης κοινωνίας. Χωρίς την τάξη που η πειθαρχία επιβάλλει, η ατομική ψυχή πελαγοδρομεί και η κοινωνία διαλύεται. Χωρίς τάξη η πράξη του ενός, που πρέπει να είναι ελεύθερη, συνθλίβει ή ματαιώνει την πράξη του άλλου, που επίσης πρέπει να είναι ελεύθερη. Διδάσκοντας την πειθαρχία, ο αξιωματικός διδάσκει το ήθος που εξασφαλίζει την πραγματική ελευθερία.

Έτσι ο στρατός διδάσκει τον πολίτη όχι μόνο στο απλό τεχνικό πεδίο, στη χρήση πάσης φύσεως μηχανών – που και αυτό είναι αξιόλογη μόρφωση.

Τον διδάσκει και στο ηθικό πεδίο, ώστε να μπορεί να συλλάβη τα κοινωνικά του καθήκοντα, τον ορθό τρόπο ζωής που εξασφαλίζει την ελευθερία και την ανθρωπιά στις ανθρώπινες σχέσεις.

Από αυτή την αγωγή μόνη της, ανάγλυφη, πρέπει να ανακύπτη η έννοια της πατρίδας, της ευρύτατης κοινωνίας.Και έτσι με διδαχή ουσιαστική και τίμια, χωρίς τους πολυμεταχειρισμένους κούφιους ρητορισμούς, φωτίζεται στην ψυχή του κάθε Ελληνόπουλου με φως πιο δυνατό, πιο καθαρό, το όραμα της Ελλάδος. Θεμελιώνεται η ανάγκη της ύπαρξής της και το χρέος της προάσπισής της με κάθε ατομική θυσία.

Από τούτα τα λόγια που έγραψα για σένα, παιδί μου, μπορείς να εκτίμησης πόσο ευρύ είναι το φάσμα της αποστολής σου, πόσο υψηλό, αλλά και πόσο δύσκολο. Μπορείς επίσης να εκτιμήσης τη θέση που οι Ένοπλες Δυνάμεις δικαιωματικά καταλαμβάνουν μέσα στο σύνολο της ελληνικής οικογενείας. Τη θέση αυτή οφείλεις να την προφύλαξης από κάθε μείωση. Και αποτελεί μείωση όταν πας να την επεκτείνης σε χώρους που είναι έξω από την αποστολή σου. Γιατί τότε φθείρεσαι και εσύ και το σύνολο.

Μη λησμονής ότι όλα τα λειτουργήματα μέσα στην πολιτεία αντλούν την εξουσία τους από το εθνικό σύνολο, από το λαό. Ο καθένας οφείλει να πράττη εφ’ ω ετάχθη, γιατί τότε μόνο και το σύνολο του έθνους μπορεί να πράττη τα εφ’ οις είναι τεταγμένο. Ο μέγας λόγος του αρχαίου φιλοσόφου «Τα εαυτού πράττειν και μη πολυπραγμονείν», είναι το θεμέλιο κάθε πολιτείας. Πρώτος εσύ πρέπει να δείξης με κάθε σου πράξη και με κάθε σου λέξη ότι τον σέβεσαι.

Με αυτή σου την συμπεριφορά ωφελείς το σύνολο, παραδειγματίζεις τους πολίτες και σφυρηλατείς το βαθύ δεσμό που πρέπει να συνδέη ένοπλο και άοπλο λαό, τον κάθε καλό Έλληνα με τους υπερασπιστές του, τον κάθε ελεύθερο άνθρωπο με εκείνους που πρέπει να είναι, απάνω από όλα, οι υπερασπιστές της ελευθερίας της ελληνικής πατρίδας και κάθε Έλληνος πολίτη.

Αναδημοσίευση από το http://www.militaire.gr

29/8/16 H εξέλιξη των εισακτέων σε ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ τα τελευταία χρόνια...

Στη Σ.Σ.Α.Σ. ελαττώνουν τους εισακτέους (και φέτος) κατα 8 (σε όλες τις ειδικότητες)

σε σχέση με πέρυσι (69-61).

Στη Σ.Α.Ν. κατα 4 (24-20).....!!!

Σε κάποιες άλλες Σχολές,υφίσταται αύξηση και καλώς πράττουν οι αρμόδιοι .....

Σε λίγα χρόνια όμως δεν θα έχουμε Αξκους Σασιτες (Ιατρούς,Οδοντιάτρους,Ψυχολόγους,

ΣΣΝΣ,Οικονομικούς,Κτηνιάτρους,Φαρμακοποιούς) & για τους 3 Κλάδους των Ε.Δ. αλλά και

της ΕΛΑΣ, ουτε για δειγμα.......και δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις αναγκες των ΕΔ & ΣΑ

ΠΗΓΗ:http://www.apofoitoissas.gr/home

24/8/16 Συγκριτικό βάσεων Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας 2015-2016

22/8/16 Αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η εγκύκλιος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΑΔΑ 738Κ6-ΞΩΞ) που αφορά σε συμπληρωματική προκύρηξη για ΑΣΣΕΙ - ΑΣΣΥ 2016 με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί στις στρατιωτικές σχολές των ΕΔ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Μπορείτε να δείτε την συμπληρωματική προκήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο. Συμπληρωματική Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριων ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ.

22/8/16 Συμπλήρωση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Τπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Καθορισμός αριθμού εισαγομένων». Δείτε εδώ τη συμπλήρωση της προκήρυξης.

19/8/16 H αναλυτική κατανομή του αριθμού εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Αστυφυλάκων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2531/2016 η ΚΥΑ ''Καθορισμός αριθμού εισαγομένων ιδιωτών στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-2016''.

Πατήστε εδώ για να δείτε την ΚΥΑ με αναλυτικούς πίνακες κατανομής των εισακτέων ανά κατηγορία.

18/8/16 Υποψήφιοι που κρίθηκαν κατάλληλοι - ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Ποιοι κρίθηκαν κατάλληλοι στις προκαταρκτικές εξετάσεις των σχολών ενστόλων

Από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results-abilities.it.minedu.gov.gr από σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, αναρτώνται τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι - ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.