ΑΡΧΕΙΟ 24

Post date: Jun 24, 2016 9:38:13 PM

23/5/16 ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (αντιγράφουμε και προσθέτουμε).... Μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδων υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές, χωρίς κανένα λόγο!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες υποψήφιοι υποβάλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και υποβάλλονται σε σωρεία ιατρικών, ψυχοτεχνικών και αθλητικών εξετάσεων για τις στρατιωτικές σχολές (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική).

Από τις χιλιάδες των υποψηφίων λιγότεροι από 1200 συνολικά θα είναι επιτυχόντες!

Δηλαδή χιλιάδες κόσμος υποβάλλει δικαιολογητικά και ιατρικές εξετάσεις χωρίς στο τέλος να είναι απαραίτητα.

Άλλες χρονιές που δεν υπήρχε η δυνατότητα επιλαχόντων είχε νόημα φέτος δεν έχει κανένα νόημα. Θα μπορούσε να ακολουθεί η διαδικασία των μετεγγραφών.

Μια απλή αίτηση (online και όχι ταχυδρομικά και με γνήσιο υπογραφής των υποψηφίων ή των δύο γονέων αν ο υποψήφιος είναι ανήλικος) που θα δηλώνεται σε ποια κατηγορία ανήκει, ποιες σχολές διεκδικεί και τα δικαιολογητικά θα τα προσκομίσει όταν επιτύχει στη σχολή.

Δηλαδή τα δικαιολογητικά και οι ιατρικές εξετάσεις να ζητούνται ΜΟΝΟ από αυτούς που έχουν τα απαραίτητα μόρια από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. (άρθρο του sep4u.gr)

20/5/16 Επείγουσα διευκρίνιση για υποψηφίους Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών

Όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι σε Σχολές Στρατού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής για να κάνουν μια φορά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις πρέπει στην αίτηση τους να έχουν δηλώσει οπωσδήποτε μια Σχολή Όπλων. Π.χ. Υποψήφιος από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών που θέλει τις 2 Σχολές της ΣΣΑΣ και Αστυνομία ή Πυροβεστική πρέπει να δηλώσει και μια σχολή όπλων π.χ. Ευελπίδων Όπλα. Αν έχει στείλει ήδη την αίτηση να στείλει άμεσα συμπληρωματικά Υπεύθυνη Δήλωση που να ζητά να προστεθεί μια Σχολή Όπλων

19/5/16 Η προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων στην πυροσβεστική

Εκδόθηκε από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017.

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από την Τετάρτη 01/06/2016 έως και την Τετάρτη 15/06/2016.

11/5/16 Alert !! ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ –ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. (Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την προκήρυξη, την οποία πρέπει οι υποψήφιοι να μελετήσουν πριν υποβάλουν τα δικαιολογητικά. (Από την ΣΜΥ)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΣΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ

1. Στους Πίνακες της Παραγράφου 1 των σελίδων 4 έως και 8, οι στήλες με τα έτη 2013 και 2014 τροποποιούνται σε 2014 και 2015, αντίστοιχα.

2. Στην Παράγραφο 13 του Υποδείγματος 7 (έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου), προστίθεται "....ή του ΠΣ"

Δείτε τα παρακάτω λινκ:

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριων ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Υποψηφίου

9/5/16 ALERT !!! H Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές 2016

Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριων ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Υποψηφίου

H προθεσμία για την Υποβολή Αίτησης - Δικαιολογητικών είναι έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 (Ηµεροµηνία σφραγίδας ταχυδροµικής υπηρεσίας).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 7)

Προκειμένου η ηλεκτρονική Αίτηση να συμπληρωθεί ορθά, θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω προυποθέσεις:

1. Απαιτείται Η/Υ με περιβάλλον windows.

2. Απαιτείται να είναι εγκαταστημένο λογισμικό Adobe Reader ή PDF - XChange Viewer.

3. Το αρχείο PDF πρέπει πρώτα να αποθηκευτεί στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop) του Η/Υ και στη συνέχεια να ανοιχτεί και να επεξεργασθεί-συμπληρωθεί με το λογισμικό της ανωτέρω Παραγράφου 2.

4. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το κόκκινο πλαίσιο (πάνω αριστερά στο έντυπο της Αίτησης) θα παραμείνει, με αποτέλεσμα η Αίτηση να καταστεί άκυρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, φέτος στις στρατιωτικές σχολές θα δοθούν 819 θέσεις, όπως και πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΟ Admin: Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των πανελλαδικών.... που ο μαθητής έχει τον χρόνο για να την μελετήσει και να μαζέψει τα δικαιολογητικά… ΜΠΡΑΒΟ σας !!!!

19/4/16 To ΦΕΚ Α΄ 68/2016 με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 44 - Προσόντα, προϋποθέσεις, κωλύματα κατάταξης, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και άλλες διατάξεις.ΕΔΩ

30/3/16 Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων ειδικών κατηγοριών. Η απόφαση σε μορφή pdf

29/3/16 Ιδρύεται η Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

Οι πρώτοι σπουδαστές της Σ.Υ.Α. εισάγονται το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, οπότε παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών, τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών και τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε χθες προς διαβούλευση, προβλέπει την ίδρυση Σχολής Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει τις δικές του προτάσεις προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου θα τα βρείτε ΕΔΩ.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 11η Απριλίου 2016 και ώρα 14:00.