Ανάρτηση χωρίς τίτλο

Post date: Aug 14, 2013 3:14:31 PM

26/7/13 ► Mέσω ΑΣΕΠ και με γραπτό διαγωνισμό θα επιλεγούν 80 δόκιμοι σημαιοφόροι Λιμενικού Σώματος σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν εν αναμονή της επίσημης προκήρυξης εντός των ημερών. Από αυτούς 48 θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, 16 διπλωματούχοι πλοίαρχοι ή μηχανικοί των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και 16 πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών. Στη διαδικασία συμμετέχουν πτυχιούχοι που δεν έχουν υπερβεί το 27o έτος της ηλικίας τους. Οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1.70μ. και οι γυναίκες 1.60μ. Επιπλέον, πρέπει να έχουν καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς με θέματα πλήρους ανάπτυξης στα κοινά μαθήματα: Ελληνικά Έκθεση Ιδεών, Στοιχεία Ναυτικού Δικαίου, Διοικητικό Δίκαιο. Τα ειδικά μαθήματα που θα εξεταστούν είναι: Ποινικό Δίκαιο, Βασικές Αρχές Οικονομίας, Ανώτερα Μαθηματικά, Φυσική, Ναυτιλία, Ναυπηγική, ΜΕΚ. Επίσης οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε δύο ειδικά μαθήματα, ανάλογα με το πτυχίο τους π.χ. οι πτυχιούχοι Πολυτεχνείου σε Ανώτερα Μαθηματικά και Φυσική. Οι αθλητικές δοκιμασίες τέλος θα περιλαμβάνουν μόνο ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μία προσπάθεια).

22/7/13 Στρατιωτικές Σχολές - Πόσοι θα εισαχθούν όλοι οι πίνακες - 30% η μείωση εισακτέων. Συμπληρωματική Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών Σπουδαστριών AΣΕΙ και ΑΣΣΥ έτους 2013 2014, η οποία περιλαμβάνει τους αριθμούς των εισακτέων αναλυτικά ανά Σχολή και ανά κατηγορία.)

Η αναλυτική κατανομή των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Σύγκριση εισακτέων 2013 & 2012

320 νέα στελέχη στο Λιμενικό Σώμα .Θα προσληφθούν 80 δόκιμοι σημαιοφόροι, 60 υπαξιωματικοί και 180 δόκιμοι λιμενοφύλακες. Στην πρόσληψη 320 νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αναμένεται να προχωρήσει εντός του Αυγούστου το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες προσλήψεις θα αφορούν Αξιωματικούς αλλά και Λιμενοφύλακες, ενώ ο πρώτος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα και θα αφορά 80 δόκιμους σημαιοφόρους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (η εξεταστέα ύλη του 2011 εν αναμονή ύλης 2013) Διαβάστε περισσότερα εδώ