Στρατιωτικές Σχολές-Σχολές Αστυνομίας. H είσοδoς σε ένα στρατιωτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον πέραν της διεύρυνσης των γνωσιακών οριζόντων, αυξάνει τις προσδοκίες για τη διαμόρφωση της αυριανής σας ταυτότητας ως ηγητόρων του Ελληνικού Στρατού. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους φοιτούντες στις Σχολές της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού σώματος. Είναι σαφές ότι η νέα αυτή περίοδος της ζωής σας φέρνει μπροστά σε νέες ευθύνες. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την παρούσα κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, θα χρειαστεί να εγκαταλείψετε την όποια αμεριμνησία σας διακρίνει, να απορρίψετε απλουστευτικές μυθοπλασίες και ωραιοποιημένες προσεγγίσεις περί φοιτητικής ζωής που χάσατε, να αναπτύξετε συλλογικότητες, να σφυρηλατήσετε το εγώ σας και να περιορίσετε ατομιστικές προσεγγίσεις. Η εισαγωγή στη Στρατιωτική Σχολή είναι η αρχή μιας ενδιαφέρουσας περιπέτειας στη γνώση, στη σκέψη, στον τρόπο ζωής και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας.

13-5-20 Από 13-29 Μαΐου οι e-αιτήσεις για τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών.

Για την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης-δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 24:00. Η προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ www.geetha.mil.gr.


7/5/20 Πανελλήνιες 2020: Η προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές ΕΔΩ

Τον αριθµό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων ∆υνάµεων (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ), κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2020-21, σε ποσοστό 10% των θέσεων όπως και σε ποσοστό 90% αυτών, κοινοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι αιτήσεις θα γίνουν στο asei-assy.mil.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σύμφωνα με την προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές έτους 2020,

- η υποβολή της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούµενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, µέσω σχετικής εφαρµογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.

- για τους Έλληνες Εσωτερικού η υποβολή της Αίτησης - Δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00,

- για τους Έλληνες Εξωτερικού η υποβολή της Αίτησης - Δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 08 Ιουλίου και ώρα 00:00 έως την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 24:00
14/4/20.
Η οικογένεια του Σ.Σ.Ε.ΕΦ. μεγαλώνει, και απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Με σύνεση και προσήλωση στους στόχους μας για προσφορά στον Έλληνα πολίτη, την πολιτεία και τον Ε.Σ., καλούμε κάθε πολίτη να συνδράμει στην συλλογική μας προσπάθεια και να γίνει ένας κρίκος της αλυσίδας που θα κρατήσει δεμένο το κοινωνικό σύνολο σε κάθε δύσκολη στιγμή για την πατρίδα και τον πολίτη.
-ΕΦΕΔΡΕΊΑ
-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΌΣ
-ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ
-ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Ε.Σ.
-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΡΟΛΗΨΗ
Γιατί κανείς μας δεν περισσεύει ....

25/2/20. Εντυπωσιακές σκηνές κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από τη χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Περτούλι.

Aπό τις 11 έως 22 Φεβρουαρίου 2019, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), διεξήγαγε τη χειμερινή εκπαίδευση - διαβίωση των σπουδαστών της, στο Περτούλι Τρικάλων.Σκοπός της εκπαίδευσης, η οποία περιέλαβε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, με έμφαση στη διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων, ήταν η εξοικείωση στη διαβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην ύπαιθρο και η επαύξηση της σωματικής και ψυχικής αντοχής.

 

 21/1/20 Η Σχολή Ικάρων εκτός από τόσους «Θεούς» ήλθε η ώρα να αποκτήσει και τη «Θεά» της.
Τις εντυπώσεις από τη σημερινή τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον Πτέραρχο ε.α. Χρήστο Χριστοδούλου στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που πραγματοποιήθηκε  στην έδρα της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ, κέρδισε όχι κάποιος από τους «αστεράτους» αρχηγούς, αλλά η αρχηγός της Σχολής Ικάρων, Ίκαρος IV Τάξεως Αρχισμηνίας Μαρίνα Κωνσταντίνου.

Η Αρχηγός της Σμηναρχίας των μαθητών της Σχολής Ικάρων εμφανίστηκε στο χώρο της τελετής ως σημαιοφόρος του αγήματος της ιστορικής Σημαίας της Σχολής, προσερχόμενη στο χώρο της τελετής και καταλαμβάνοντας την προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο θέση ως επικεφαλής του μικτού λόχου μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας αμέσως μετά και κατά σειρά από μία Διμοιρία Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων και σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής. 


Παραδοσιακώς ο εκάστοτε αρχηγός της Σχολής, ο επονομαζόμενος από τους συμμαθητές του και Διοικούσα Τάξη ως «Θεός», διαμένει μόνος σε δικό του δωμάτιο και τρώει επίσης μόνος σε δικό του τραπέζι, δίπλα στο τραπέζι των επιτηρητών στη μεγάλη τραπεζαρία της Σχολής!

Ωραία έθιμα που τηρούνται από τις αρχές της δεκαετίας του ’30 όταν δημιουργήθηκε η Σχολή Ικάρων με την πρώτη -τότε- ονομασία της ως «Σχολή Αεροπορίας».

Φαίνεται πως εν έτει 2020 η Σχολή Ικάρων εκτός από τόσους «Θεούς» ήλθε η ώρα και απόκτησε και τη δική της «Θεά», η οποία είναι ικανότατη πιλότος, άριστη μαθήτρια και εξαιρετικός ηγήτωρ!

Καλότυχη να είναι και πάντα πρώτη ως το τέλος! ΠΗΓΗ: https://www.lawandorder.gr


21/1/20 Φωτογραφίες και βίντεο από τον Πλου Μαθητών της Γ' Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου που πραγματοποιήθηκαν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – Νέου Έτους. ΕΔΩ

19/1/20  Πρόταση για δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο που ενημέρωσε το προηγούμενο διάστημα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.Ο υπουργός ζητεί από το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ να διατυπώσει συγκεκριμένη εισήγηση επί της σύστασης του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας. Βασικός στόχος του Πανεπιστημίου, θα είναι η υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ η πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι το νέο Πανεπιστήμιο να ενταχθεί στο Μηχανογραφικό του 2020. Υφίσταται πρόταση για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα ενταχθεί το σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών, από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) έως και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ). Οι σχετικές προτάσεις αυτή τη στιγμή τυγχάνουν επεξεργασίας και σύντομα θα δημοσιοποιηθούν.


30/11/19  Συνάντηση γνωριμίας με μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στις στρατιωτικές σχολές, γονείς και καθηγητές διοργανώνει το Yπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των υποψηφίων για τη λειτουργία των σχολών και τη σταδιοδρομία στις ένοπλες δυνάμεις.

Η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα παραβρεθούν και σπουδαστές των σχολών οι οποίοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών και θα τους δώσουν από πρώτο χέρι μια… γεύση για τις δυνατότητες που πρέπει να έχουν προκειμένου να σπουδάσουν στις συγκεκριμένες σχολές.

Οι καθηγητές οι οποίοι θέλουν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210-6572277 και στο mail: geetha.b2@hndgs.mil.gr, ώστε να δεσμευθούν αντίστοιχες θέσεις στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Οι επικεφαλής των σχολείων μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να επικοινωνούν με την πλησιέστερη σε αυτούς μονάδα ή υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να καλούν ομιλητή που θα ενημερώνει τους μαθητές για τις Στρατιωτικές Σχολές, σύμφωνα με το Έθνος.


19/3/19 Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνονται, εκτός των άλλων:

-Ρύθμιση για την κατ' εξαίρεση εισαγωγή των παιδιών των πληγέντων των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στο Ν. Βουτζά, το Μάτι, την Αργυρά Ακτή και το Κόκκινο Λιμανάκι, στις στρατιωτικές σχολές σε ειδικό ποσοστό και καθ' υπέρβαση του συνολικού αριθμού των εισακτέων,

-Ρύθμιση για την ένταξη για πρώτη φορά των στρατιωτικών σχολών στο σύστημα των μετεγγραφών φοιτητών, αδελφών που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις,
-Ρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό και την εναρμόνιση των διατάξεων της νομοθεσίας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας με τη συνταξιοδοτική νομοθεσία
-Μέριμνα για τα επιδόματα κινδύνου και αναπηρίας, που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Ρύθμιση για την έκδοση σύγχρονων δελτίων ταυτοτήτων για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
.


6/3/19  ΑΣΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και προς ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2018-2019, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων θα δεχθεί εισακτέους. 
 ::| Στην σελίδα ΑΡΧΕΙΟ + RSS μεταφέρονται οι αναρτήσεις της πρώτης σελίδας μετά την παρέλευση ενδιαφέροντός τους (μετά από περίπου 30 ημέρες) |:: Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (ΥΠΕΘΑ) Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ)  ges Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ)  Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ)  European Organisation of Military Associations (EUROMIL)