Početna stranica

NAPOMENA:
Za ispravan i potpun prikaz "Aktualnosti" koristite preglednike: 
Internet Explorer ili Google Chrome

  A k t u a l n o s t i

15. siječnja 2018.
   Obavijest svim boćarima
Dragi boćari, preminuo je naš dragi prijatelj i boćar Jakov Vugdelija, koji je preko 30 godina bio aktivni sudionik svih boćarskih zbivanja u Splitu i županiji. Karijeru je započeo u BK "Zdravstvo" iz Splita, a završio u BK "Otok" iz Otoka. Sprovod dragog Jakova obavit će se sutra (16. 01.) u 14,00 sati u Otoku.15. siječnja 2018.
   Zimska liga otoka Visa
Zimska liga otoka Visa nastavljena je utakmicama odigranim 13. i 14. siječnja, a vrh tablice preuzela je ekipa "Caffe bar Škor" s maksimalnih 12 bodova. Slijedi ga "Lucica" s istim brojem bodova, ali i utakmicom više. Tablica i rezultati u privitku.14. siječnja 2017.
   1. HBL juniori - 6.kolo
Odigrano je 6. kolo Hrvatske juniorske lige - skupina jug. Juniori Šibensko- kninske županije uzvratili su juniorima Splitsko-dalmatinske županije za poraz u prvom 
dijelu i pobjedili istim rezultatom 14:8. Juniori Dubrovačko-neretvanske županije i u uzvratnom susretu bili su bolji od juniora BC Sinj i pobjedili visokim rezultatom 19:3.
Treća utakmica između BK "Komiža" i ŠB "Donat" Zadar je odgođena. Danas su na rasporedu odgođene utakmice. Na tablici vode juniori Šibensko-kninske županije sa 12 bodova iz 6 utakmica, a slijede ih juniori Dubrovačko-neretvanske županije sa 9 bodova.
U privitku Tablica i izvješća 6. kola14. siječnja 2018.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
U subotu su odigrane nove 3 utakmice u Zimskoj lizi Karlovačko Sinj, a ekipa "Braća Bluz" se sa dvije glatke pobjede probila na drugo mjesto tablice. Rezultati i tablica u privitku.14. siječnja 2018.
   1. HBL - 9. kolo
Nastavljeno je natjecanje u 1. HBL. U nepotpunom 9. kolu "Gorčina" je izgubila u Zagrebu od "Zrinjevca" 24:2, "Podhum" je kod kuće izgubio od "Pule"18:8 a u županijskom derbiju igranom u Splitu "Sokol" je visokim rezultatom 21:5 porazio susjeda na tablici "Biston-Brela". I ovo kolo obilježio je izvanredni Marino Miličević pogodivši ponovno u brzinskom izbijanju 48 boća od 50 izbačaja (promašio zadnje dvije), a u štafetnom izbijanju zajedno s Marinom Ćubelom srušio rekord prvenstva sa 57 pogodaka od 59 izbačaja. Nepotpuna tablica i izvješća iz Zagreba i Splita u privitku dok će se izvješće iz 
Rijeke dostaviti naknadno7. siječnja 2018.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
Ovaj vikend nastavljeno je natjecanje u Zimskoj lizi Karlovačko Sinj. "Otok" je sa nove dvije visoke pobjede i maksimalnim brojem bodova zadržao 1. mjesto, a slijedi ga "Sinj" sa 3 boda manje. Radi izmjene kalendara natjecanja u 1. HBL utakmice od 28. 01. igrat će se u petak 19. 01. 2018. Tablica sa svim rezultatima od subote i nedjelje u privitku.24. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe 2017
Pobjedom Luke Žure i Ivice Podruga iz BK "Sokol" zavšen je nikad neizvjesniji  i nikad igrom kvalitetniji Božićni turnir na Gripama. Žure i Podrug su po isteku vremena, u kojem je rezultat bio nerješen 8:8, uz malo više športske sreće nadvisili odličan par iz BK "Stivan" Božidara Budimir Bekana i Zorana Mladinea rezultatom 9:8.
U utakmici za 3. mjesto Ivan Jurić iz BK "Sokol" i Hrvoje Balić iz BK "Nada" bili su bolji od također vrlo dobrih Mate Kesića i Ive Viskovića iz BK "Zlatan otok"10:9. Kompletni rezultati turnira u privitku.24. prosinca 2017.
 Božićni turnir Sinj "Mačkula 2017"
U Sinju je održan Božićni turnir "Mačkula 2017" na kojem je nastupilo 8 ekipa. Najuspješniji su bili boćari drugoligaša "Otoka" koji su visokim rezultatima pobjedili sve protivnike, a onda u finalu domaćina "Mačkulu" rezultatom 13:6. U borbi za 3. mjesto "Sinj" je pobjedio "Kijevo" 13:10. Kompletni rezultati turnira u privitku.21. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
Nakon današnjih utakmica saznali smo i posljednje četvrt-finaliste Božićnog turnira. Tako će se u subotu s početkom u 15,00 sati sastati: Branko Ćubela i Ante-Tonći Jurjević iz BK "Gorčina protiv Zorana Mladinea i Božidara Budimir Bekana iz BK "Stivan", Ivan i Tihomir Čorić iz BK "Sokol" i BK "Naklice" protiv Ivice Podruga i Luke Žure iz BK "Sokol", Ivan Jurić iz BK "Sokol" i Hrvoje Balić" iz BK "Nada" protiv Duje Pirića iz BK "Nada" i Ivana Žuljevića iz BK "Naklice" te braća Marin i Pero Ćubela iz BK "Zrinjevac" protiv Mate Kesića i Ive Viskovića iz BK "Zlatan Otok". Kompletni rezultati prva 3 kola u privitku.20. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
Danas su odigrane utakmice prve dvije grupe osmine finala, a za četvrt-finale plasirali su se kao prvi iz grupe 1 Ivan Jurić iz BK "Sokol" i Ranko Stanić iz BK "Nada", te kao drugi igrači BK "Stivan" Božidar Budimir Bekan i Zoran Mladineo. Prvaci druge grupe su Ivan i Tihomir Čorić, a kao drugi su prošli Ivo Visković i Mate Kesić iz BK "Zlatan Otok". Sutra se igraju utakmice u preostale dvije grupe, a četvrt-finale, polu-finale i finale su u subotu poslije podne. Kompletni rezultati dosad odigranih utakmica u privitku.20. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
Danas je odigrano 2. kolo Božićnog turnira iz kojeg su se među 16 najboljih plasirali Podrug, Žure iz BK "Sokol", Jurišin, Juginović iz BK "Naklice", Bulat, Grančić (Luka Gašpar) iz "Baške Vode" i Mornar, Kragić iz BK "Mirca". Već sutra igraju se 2 grupe iz kojih ćemo dobiti 4 četvrt-finalista, a ostala 4 dan poslije. Četvrt-finale, polu-finale i finale su na rasporedu u subotu 23. 12. Kompletni rezultati i raspored u privitku.19. prosinca 2017.
   Zimska liga otoka Visa
Nakon utakmica odigranih u srijedu, subotu i nedjelju došlo je do promjene u poretku Zimske lige otoka Visa. Prvo mjesto preuzela je "Lucica" sa 9 bodova iz 4 odigrana susreta, a na drugom mjestu je "Torcida" sa istim brojem bodova, ali iz 6 susreta. Zadnja dva mjesta drže "Yugo  45" i "Žena Glava" sa po jednim bodom. Rezultati i tablica u privitku.18. prosinca 2017.
   "Jelsa 2017" - Božićni turnir
U Jelsi je 16. i 17. prosinca je u organizaciji BK "Jelsa" odigran Božićni turnir parova "Jelsa 2017." na kojem je nastupilo 20 ekipa. 1. mjesto osvojila je ekipa Grgo Visković, Jurica Milatić i Miko Visković koja je u finalu pobjedila Ivicu Belića i Vojka Gurdulića rezultatom 13:4. U borbi za 3. mjesto "Brusje" je pobjedilo ekipu B. Ćubela, B. Tumba 13:1. Prve 3 ekipe dobile su pehare i medalje, a nakon završetka natjecanja organizator turnira BK "Jelsa" priredio je večeru za sve sudionike. Rezultati turnira u privitku.18. prosinca 2017.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
U utakmicama Zimske lige Karlovačko Sinj "Mačkula" je  obje utakmice, protiv "Pržine" i "Juniora BC Sinj", dobila maksimalnim rezultatom 8:0 i probila se na 2. mjesto. U trećoj utakmici "Sinj" je pobjedio "Pržinu" 6:2 te se sada na vrhu sa po 6 bodova nalaze "Kijevo", "Mačkula", "Naklice" i "Sinj". Rezultati i tablica u privitku.18. prosinca 2017.
   Prvenstvo Hrvatske - Bližanje i izbijanje u krug
16./17. prosinca u Metkoviću i Dubrovniku održano je Prvenstvo Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug. Prvo mjesto osvojio je izvanredni i najbolji igrač prvenstva Marko Skejo iz BK "Primošten" koji je u finalu pobjedio člana "Komolca" Srećka Baju 24:14. U borbi za 3. mjesto sastali su se igrači prvoligaša "Vargona" i "Zrinjevca" Antonio Prlaguzić i Tomislav Kolobarić, a pobjedio je Prlaguzić rezultatom 23:18. Naš predstavnik, član BK "Stivan", Božidar Budimir Bekan nije odigrao najbolje, te je na kraju zauzeo 11. mjesto. Kompletni rezultati u privitku17. prosinca 2017.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
U današnjim utakmicama Zimske lige Karlovačko Sinj ekipa "Braća Bluz" maksimalnim rezultatom 8:0 porazila je ekipu "Trilja", a onda odigrala nerješeno 4:4 sa "Bitelićem" i sa 4 osvojena boda probila se na 3. poziciju iza "Otoka" i "Naklica" koji imaju po 6 bodova. 
Sutra na rasporedu nove 3 utakmice. Kompletni rezultati i tablica u privitku.17. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
U današnjim utakmicama 9. grupe Božićnog turnira na Gripama, kao prvaci grupe sa 2 sigurne pobjede dalje su prošli igrači "Zrinjevca" Pero i Marin Ćubela, a iz repesaža su im se pridružili Stipe Petričević i Tonći Kragić koji su sa 13:7 pobjedili članove "Imotskog" Stjepana Kapurala i Antu Tolića. 1. kolo završava u ponedjeljak kada se igraju zaostale utakmice 4. grupe. Kompletni rezultati dosad odigranih 9 grupa u privitku.14. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
Jučer su u Boćarskoj dvorani na Gripama odigrane utakmice 10. grupe Božićnog turnira. Kao prvaci grupe u 2. kolo plasirali su se Ante Grančić i Marijan Botica, članovi BK "Sokol", dok su kao drugi prošli Ivan Mornar i Vinko Kragić (BK "Mirca), koji su u repesažu, nakon što su gubili 6:0 od Ivice Lauša i Ivice Svaline (BK "Salona") napravili preokret i pobjedili 13:9. Kompletni rezultati u privitku.13. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
Utorak su odigrane još 2 skupine 1. kola Božićnog turnira na Gripama.
Kao prvaci grupa u slijedeću fazu prošli su Duje Pirić i Ivan Žuljević, te Damir Pirić i Mate Pavešković iz BK "Naklice". Njima su se nakon repesaža pridružili Tonči Bulat i Matijas Grančić iz BK "Baška Voda" kao i Goran Balić i Zoran Jokić iz BK "Sokol". Danas je na rasporedu samo 1 grupa, a zadnje dvije igraju se u ponedjeljak. Svi rezultati u privitku.13. prosinca 2017.
 Međunarodni juniorski turnir - Rijeka
U Rijeci je 09. i 10. prosinca održan tradicionalni mađunarodni juniorski turnir "Božić 2017." na kojem su nastupile reprezentacije Francuske, Monaka, Srbije, Slovenije, Primorsko-goranske županije i 3 selekcije Hrvatske. Prvo mjesto osvojila je reprezentacije Hrvatske 1 u sastavu Karlo Šaban, Luka Gašpar i Mateo Načinović pobjedom u finalu nad reprezentacijom Francuske 8:0. Treće mjesto pripalo je Hrvatskoj 3 nakon pobjede nad Slovenijom. Utakmica je završila 4:4, a onda u dodatnom razigravanju (bližanja u krug i izbijanja bulina) ponovno je bilo nerješeno 3:3 da bi nakon toga Ante Nemarić ostvario poen, a predstavnik Slovenije promašio bulina. Utakmice su se sastojale iz 4 discipline i to pojedinac, krug, par i brzinsko izbijanje, a za najboljeg brzinca proglašen je Mateo 
Načinović koji je u sva 4 brzinca išao preko 40. Kompletni rezultati u privitku.12. prosinca 2017.
 Zimska liga otoka Visa
U subotu i nedjelju odigrane su prve utakmice Zimske lige otoka Visa.
Sa po 2 pobjede na vrhu su "Caffe bar Škor" i "PZ Podšpilje" sa 6 bodova. 12. prosinca 2017.
 Božićni turnir - Gripe
U petak je u Boćarskoj dvorani na Gripama otpočeo Božićni turnir na kojem nastupa 40 ekipa iz Hrvatske i B i H. Do danas su odigrane utakmice 1. kola u 5, a još je ostalo odigrati 5 grupa prije prelaska u slijedeću fazu turnira. Rezultati dosad odigranih utakmiica i raspored 1. kola u privitku.11. prosinca 2017.
 Boćarska liga otoka Hvara - 9. kolo
U derbiju 9. kola Boćarske lige otoka Hvara "Mola Bonda" izgubila je kod kuće od lidera prvenstva "Ružmarina" 7:5 i pala na 4 poziciju. "Vela Stiniva" je pobjedila "Faros" i za sada jedina drži priključak za vodećim "Ružmarinom". U ostalim susretima 9. kola"Levanda" je dobila "Brusje", a "Jelsa" je visoko porazila "Gdinj" i sada je na trećem mjestu. Prvenstvo se prekida do 21. 01. 2018. kada se igra 10. kolo. U privitku rezultati i tablica nakon 9. kola.11. prosinca 2017.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
Odigrane su nove 3 utakmice Zimske lige Karlovačko Sinj. Ekipa "Otoka" je sa 2 visoke pobjede i boljom punat razlikom preuzela vodstvo ispred "Naklica", a juniori Boćarskog centra Sinj dokopali su se prvog boda 
odigravši nerješeno 4:4 sa ekipom "Dugopolja". Rezultati i tablica u privitku.11. prosinca 2017.
   Duje Pirić - viceprvak Hrvatske 
Mladi boćar  "Nade" Duje Pirić ostvario je izvanredan uspjeh na seniorskom Prvenstvu Hrvatske osvajanjem drugog mjesta u disciplini precizno izbijanje. Natjecanje je održano u Poreču, a nastupilo je 15 predstavnika. Za titulu viceprvaka Duje je morao raspucavati sa reprezentativcem "Istre Poreč" Nenadom Tadićem i sa 24 pogotka uzeo 2. mjesto, dok se Tadić, koji je jučer osvojio titulu prvaka Hrvatske u paru klasično, morao zadovoljiti 3. pozicijom. Titulu prvaka osvojio je Denis Galešić član BK "Primošten" koji je u finalu bio  najbolji, a četvrti je naš Damir Pirić iz BK "Naklice". Preostalo je još odigrati PH u disciplini bližanje i izbijanje u krug koje će se održati idući vikend u Metkoviću i Dubrovniku, a našu županiju će predstavljati član BK "Stivan" Božidar Budimir-Bekan. 
Svi rezultati u privitku.10. prosinca 2017.
   Prvenstvo Hrvatske - par klasično
U boćarskim dvoranama u Pazinu i Buzetu održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini 
par klasično, a prvo mjesto osvojili su Elvis Smolica i Nenad Tadić iz BK "Istra Poreč" 
koji su u finalu pobjedili Peru Ćubelu i Marina Miličevića rezultatom 9:8. U borbi za 3. mjesto Paulo Flego iz "Marinića" svladali su Sinišu Juretića i Kristijana Prodana iz riječkog "Vargona" 13:0. Na prvenstvu je nastupilo 15 parova, a predstavnici naše županije Stipe Pivčević i Damir Pirić iz splitske "Nade" zauzeli su 12. mjesto. Kompletni rezultati u privitku.10. prosinca 2017.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
Odigrane su prve utakmice Zimske lige Karlovačko Sinj. "Naklice" su najprije pobjedile domaćina "Mačkulu" 6:2, a zatim istim rezultatom i 
ekipu "Kijeva". U zadnjoj utakmici današnjeg programa "Sinj" je pobjedio "Kijevo" 6:2. Prvenstvo se nastavlja danas (nedjelja), a prva utakmica igra se u 14,30 sati. Tablica u privitku.9. prosinca 2017.
 Slovenija open 2017 - turnir četvorki
U Ljubljani je 02. i 03. prosinca održan Međunarodni turnir u četvorkama "Slovenija open 2017." Na turniru je nastupila i reprezentacija Hrvatske u sastavu: Marin Ćubela, Marino Miličević, Tomislav Kolobarić, Alen Guštin i Marko Beaković koji su u četvrt-finalu izgubili od "Aikea Antene" iz Portoroža i na kraju zauzeli 5. mjesto. Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Slovenije pobjedom u finalu nad "Aikeom" rezultatom 13:5.
U sklopu turnira održana je i egzibicija u štafetnom izbijanju u kojem su Marin Ćubela i Marino Miličević izgubili od bivših svjetskih rekordera i prvaka svijeta Aleša Borčnika i Anžea Petriča 58:57. Kompletni rezultati turnira u privitku.9. prosinca 2017.
 Boćarska liga otoka Hvara - 8. kolo
U 8. kolu Boćarske lige otoka Hvara "Brusje" je i po 2. put pobjedilo vodeći
"Ružmarin", koji je i dalje ostao sam na vrhu jer je "Levanda" uzela bod "Veloj Stinivi". Posrtaj ove dvije vodeće ekipe iskoristila je "Mola Bonda" i primakla se vodećem "Ružmarinu" na samo 2 boda. Rezultati i tablica u privitku9. prosinca 2017.
 Prvenstvo Hrvatske - pojedinac klasično
Danas je u Rijeci održano Prvenstvo Hrvatske u disciplini pojedinac klasično. Prvak Hrvatske za 2017. godinu je Mateo Načinović, član "Vargona", koji je u finalu pobjedio Igora Hajseka iz "Zrinjevca" 13:4.
Na prvenstvu su nastupila i naša 2 boćara. Dražen Prolić iz BK "Sinj" bio je 
deseti, a Matko Režić iz BK "Nada" četrnaesti. Idući vikend na rasporedu su 2 prvenstva. U subotu je u Pazinu i Buzetu prvenstvo u paru klasično, a u nedjelju u Poreču precizno izbijanje. Izvješće sa današnjeg prvenstva u privitku.3. prosinca 2017.
   Zimska liga Karlovačko Sinj
Zimska liga Sinj kreće za koji dan. U privitku je raspored odigravanja utakmica.


3. prosinca 2017.
   Prvenstvo županije - Bližanje i izbijanje u krug
Božidar Budimir-Bekan član BK "Stivan" iz Sutivana obranio je tutulu prvaka županije u disciplini Bližanje i izbijanje u krug. Ovom pobjedom Bekan se uspio plasirati na prvenstvo Hrvatske koje će se ove godine održati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Dubrovnik i Metković).
Najveće iznenađenje prvenstva ostvario je debitant Siniša Stipić koji je najprije izbacio predstavnika "Nade" Stipu Pivčevića, zatim iskusnog Daria Radoševića iz BK "Supetar", a onda u borbi za treće mjesto deklasirao indisponiranog Matijasa Grančića iz "Baške Vode". Izvješće sa prvenstva u privitku.2. prosinca 2017.
   1. HBL - 2.kolo i 2. HBL - 4.kolo - zaostale utakmice
U zaostaloj utakmici 2. kola I  HBL  "Sokol" je u Splitu protiv "Vargona" uspio nadoknaditi gubitak od 6:12 i pobjedama u sve 4 discipline zadnjih igara ostvariti ukupnu pobjedu 14:12. U zaostaloj utakmici 4. kola II  HBL "Zlatan otok" izgubio je u Srebrenom od He. Dubrovnik 13:9. Ovom pobjedom BK "He. Dubrovnik" završio je prvi dio prvenstva na 1. mjestu sa 3 boda prednosti ispred najbližih pratioca "Primoštena" i "Metkovića".
Tablice 1.lige i 2.lige i Izvješća Sokol - Vargon i HE Dubrovnik - Hvar sa zaostalih utakmica su u privitku.28. studenoga 2017.
   Prvenstva Hrvatske za žene
U privitku su zapisnici sa seniorskog Prvenstva Hrvatske za žene održanog u Rijeci 
25. i 26. 11. na kojem je petnaestogodišnja Ria Vojković iz BK "Komiža" osvojila 2
srebrene medalje.28. studenoga 2017.
   Prvenstvo Splita - Bližanje i izbijanje u krug
Jučer je u Boćarskoj dvorani na Gripama održano prvenstvo Splita u disciplini Bližanje i izbijanje u krug na kojem je nastupilo 7 igrača iz BK "Nada" i "Veli Varoš", dok BK "Brodosplit" ponovno nije imao predstavnika. Najbolju igru i najbolje rezultate ostvario je junior BK "Nada" Stipe Pivčević, koji je u finalu pobjedio Milivoja Nuića iz BK "Veli Varoš". 
Stipe se ujedno plasirao i na prvenstvo županije koje se igra u nedjelju 03. 12. na  Gripama. Rezultati prvenstva u privitku.27. studenoga 2017.
   Prvenstvo Hrvatske - žene
Petnaestogodišnja Ria Vojković, članica Boćarskog kluba "Komiža", ostvarila je izvanredan uspjeh osvajenjem srebrenih medalja u disciplinama pojedinac klasično i brzinsko izbijanje na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci 25. i 26. 11.
Ria je u finalu pojedinac klasično izgubila od svjetske prvakinje Nives Jelovica, a 
u finalu brzinskog izbijanja od Virginie Bajrić iz ŠB Čavle. Dodajmo ovome da je najbolja igračica "Komiže"  Rozmarija Karuza osvojila broncu u brzinskom izbijanju. 
Čestitke našim curama. Zapisnici uskoro. Pozdrav Rančić.26. studenoga 2017.
   1. HBL juniori - 4.kolo
Odigrane su dvije utakmice Juniorske boćarske lige skupina - jug. Juniori "Komiže" su pobjedom nad juniorima BC Sinj od 12:10 došli do prvih bodova, dok je u Zadru ŠB "Donat" pobjedio juniore Šibensko-kninske županije 16:6. Utakmica između juniora Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije je odgođena. 
Na tablici unatoč porazu i dalje vode juniori Šibensko-kninske županije sa 9 bodova. 26. studenoga 2017.
   2. HBL jug - 7.kolo
Kompletirano je 8. kolo II HBL-jug. "Metković" je u Splitu pobjedio "Naklice" 12:10 i sada ima 18 bodova kao i prvoplasirani "Primošten" i treći "He. Dubrovnik". U slučaju pobjede u zaostalom susretu iduće subote u Srebrenom protiv "Zlatnog otoka "He. Dubrovnik" završit će prvi dio prvenstva sa 3 boda prednosti ispred "Primoštena" i "Metkovića". 
U zadnjoj utakmici 8. kola, u derbiju začelja "Župa Dubrovačka" pobjedila je "Umčane" 14:8. Izviješća i tablica sa najboljim rezultatima su u privitku.26. studenoga 2017.
   1. HBL - 8.kolo
U derbiju 8. kola "Zrinjevac" je kao gost pobjedio "Vargon" i još jednom pokazao kako je spreman odbraniti titulu prvaka. Kuriozitet ove utakmice je da su sva 4 brzinca pogodila 46 boća. Načinović je promašio samo 1, Kraljić 3, a oba igrača "Zrinjevca" izbacila su 50 boća i promašila po 4."Biston" je ostvario novu visoku pobjedu, te i dalje drži odlično  3. mjesto, a "Gorčina" se pobjedom nad "Podhumom" bodovno izjednačila s "Marinićima".
Osmim kolom završen je prvi dio prvenstva, a preostalo je samo odigrati zaostalu
utakmicu 2. kola zmeđu "Sokola" i "Vargona" u Splitu iduće subote. Tablica s najboljim rezultatima i izvješćima 8. kola u privitku.26. studenoga 2017.
   Prvenstvo županije - Precizno izbijanje
Danas je u Boćarskoj dvorani na Gripama održano Prvenstvo županije u preciznom 
izbijanju, a nastupilo je 8 predstavnika iz 7 županijskih klubova. Titulu prvaka županije, kao i prošle godine osvojio je Ivan Žuljević iz BK "Naklice", drugi je bio Duje Pirić iz BK "Nada", a treći Damir Pirić također iz BK "Naklice". Za Prvenstvo Hrvatske, koje se igra u Istri plasirali su se Ivan Žuljević i Duje Pirić. Kompletni rezultati su u privitku.21. studenoga 2017.
   Promjena termina održavanja županijskih prvenstava
Uvažavajući primjedbe na kalendar županijskih pojedinačnih natjecanja, kao 
i odigravanje zaostalih utakmica HB liga, dovelo je do promjene termina 
Prvenstva županije u preciznom izbijanju i Prvenstva županije u Bližanju i 
izbijanju u krug. Izmjene u privitku.20. studenoga 2017.
   Prvenstvo Splita - Precizno izbijanje
Danas je u Boćarskoj dvorani na Gripama održano prvenstvo Splita u preciznom 
izbijanju. Najviše uspjeha imao je mladi Duje Pirić iz BK "Nada", koji je u 4 održane 
serije 3 puta bio najbolji i zasluženo osvojio 1. mjesto. Prvenstvu ponovno nisu pristupili igrači BK "Brodosplit". Duje Pirić se ovom pobjedom plasirao na Prvenstvo županije koje se igra u nedjelju 26. 11. na Gripama s početkom u 10,00 sati. Rezultati u privitku.20. studenoga 2017.
   1. HBL juniori - 4.kolo
U nedjelju je odigrano 4. kolo Hrvatske juniorske lige - skupina jug u kojem je ekipa Boćarskog centra Sinj došla do prvih bodova pobjedom nad ŠB Donat - Zadar. 
U drugom susretu juniori Šibensko-kninske županije pobjedili su svoje vršnjake iz Dubrovačko-neretvanske županije rezultatom 14:8. Na tablici vode šibenski juniori sa 9 bodova iz 4 utakmice, a drugi su juniori Splitsko-dalmatinske županije sa 7 bodova iz 3 utakmice. Tablica i izvješća u privitku.20. studenoga 2017.
   Prvenstvo županije - Par klasično
U punoj dvorani na Gripama danas je održano Prvenstvo županije u disciplni par klasično, a nastupilo je 10 parova iz cijele županije. Kao i dan ranije u pojedincu klasično slavio je Matko Režić skupa sa Dujom Pirićem i Stipom Pivčevićem iz BK "Nada". Oni su u finalu pobjedili ekipu prvoligaša "Sokola", za koju su igrali Ivan Čorić, Jure Žižić i Ivan Jurić 13:11. Treće mjesto osvojio je "Zlatan otok" u sastavu Nikola Kapitanović i Ivo Visković 
pobjedom nad "Baškom Vodom" za koju su igrali Stipe Birčić i Mario Sikavica. Na prvenstvo Hrvatske plasirala se samo prvoplasirana ekipa "Nade". Svi rezultati u privitku.19. studenoga 2017.
   Boćarska liga otoka Hvara - 4. kolo
U 6. kolu Boćarske lige otoka Hvara "Ružmarin" je ostvario i petu uzastopnu pobjedu te je i dalje na prvoj poziciji sa 10 bodova, a slijedi ga "Vela Stiniva", koja je pobjedila "Jelsu" u gostima rezultatom 9:6 i ima 2 boda manje. Rezultati 6. kola i tablica u privitku.19. studenoga 2017.
   2. HBL jug - 7.kolo
U 7. kolu II HBL-jug "Umčani" su u Bastu priredili iznenađenje i pobjedili lidera "Primošten" 12:10. "Zlatan otok" je na Hvaru visoko 19:3 porazio oslabljene "Naklice", a "Otok" je izgubio u Metkoviću 16:6. Na vrhu je još uvijek "Primošten", ali ako "He. Dubrovnik" u zaostaloj utakmici pobjedi kod kuće "Zlatan otok" osamiće se na 1. mjestu sa 3 boda prednosti ispred najbližih pratioca.18. studenoga 2017.
   1. HBL - 7.kolo
Odigrano je 7. kolo I HBL u kojem je ekipa "Bistona" bila na pragu velikog iznenađenja, jer su u Poreču imali vodstvo 12:2, da bi na kraju, uz odličnu igru Mira Mihaljevića, koji je protiv reprezentativca Tadića krug odigrao 27:27 uzeli samo bod. Međutim, obzirom da "Istra Poreč" teško gubi na domaćem terenu i ovaj rezultat je veliki uspjeh.
Od ostalih naših klubova veliki rezultat ostvario je i "Sokol" koji je u Marinićima visokim rezultatom 18:8 pobjedio domaćina, dok je "Gorčina" u Sinju doživjela novi teški poraz izgubivši od "Pule" 6:20. Iduće kolo u Rijeci se igra veliki derbi između drugog ("Vargon") i prvog na tablici ("Zrinjevac"). Tablicu i izvješća sa utakmica pogledajte ovdje.14. studenoga 2017.
   Prvenstvo Splita - Par klasično
Jučer je u boćarskoj dvorani na "Gripama" održano prvenstvo Splita u disciplini par klasično, a nastupilo je 7 parova iz boćarskih klubova "Veli Varoš" i "Nada", dok BK "Brodosplit" nije poslao svoje igrače na prvenstvo.
Igrači "Velog Varoša" Milivoj Nuić i Pave Šerka opravdali su status favorita i uvjerljivo osvojili titulu prvaka Splita. Pored njih na prvenstvo županije u nedjelju 19. 11. plasirali su se kao drugi i predstavnici BK "Nada" Duje Pirić i Matko Režić. Izviješće u privitku.14. studenoga 2017.
   Prvenstvo Hrvatske za seniorke
U Komiži su protekli vikend održana prvenstva Hrvatske u disciplinama par klasično 
i štafetno izbijanje.
U paru klasično reprezentativke "Labina" Tanja Grubiša i Nives Jelovica premoćno 
su osvojile 1. mjesto, a najveći otpor pružile su im u polu-finalu igračice "Komiže" 
Rozmarija Karuza i Andrea Fiamengo Basić koje su na kraju osvojile 4. mjesto.
U štafetnom izbijanju nastupilo je samo 5 ekipa, a prvo mjesto izborile su mlade 
reprezentativke "ŠB Čavle" sestre Carrolina i Virginia Bajrić, koje su tek nakon 
dodatnog raspucavanja uspjele pobjediti jednu od najvećih nada hrvatskog boćanja, 
petnaestogodišnju Riu Vojković i Rozmariju Karuza.
Prvenstvo je uspješno organizirano od strane grada Komiže BK "Komiža".12. studenoga 2017.
   2. HBL jug - 6.kolo
Odigrane su 3. utakmice 6. kola II HBL-jug, dok se ostale 2 igraju sutra. "Primošten" je ostvario novu pobjedu, a "Metković" je izgubio od "He. Dubrovnik", pa je sada razlika između vodećeg "Primoštena" i "Metkovića" 3 boda. "Zlatan Otok" je, bez ponajboljeg igrača Šime Prtenjače, visoko sa 16:6 u Sinju pobijedio "Otoka" i s utakmicom manje probio se na treću poziciju. U ovom nepotpunom kolu ostvareno je nekoliko vrhunskih rezultata. Tako je u brzinskom izbijanju Ante Papak pogodio 43 boće iz 47 pokušaja.
U štafetnom izbijanju "Primošten" je pogodio 46, a "Komolac" 45 boća, dok je u preciznom izbijanju Srećko Bajo pogodio 34, a Miroslav Petković 28. 
Također, u nedjelju je utakmicama u Splitu i Srebrenom kompletirano je 6. kolo II HBL-jug.
"Naklice" su pobjedile "Umčane" 13:9 okrenuvši zaostatak od 3:7, dok je "Župa Dubrovačka" pobijedila "Povljanu" sa visokih 16:6.12. studenoga 2017.
   Boćarska liga otoka Hvara - 5. kolo
U 5. kolu Boćarske lige otoka Hvara "Ružmarin" je ostvario novu pobjedu i pobjegao najbližim pratiocima na 2 boda prednosti, dok je na začelju "Gdinj" sa samo 3 boda. Rezultati 5. kola i tablica u privitku.12. studenoga 2017.
   1. HBL juniori - 3.kolo
U 3. kolu Hrvatske juniorske boćarske lige - skupina jug ekipa Boćarskog saveza županije Splitsko-dalmatinske odigrala je u Zadru protiv ŠB "Donat" 11:11, dok su juniori Šibensko-kninske županije u Sinju pobjedili Boćarski centar Sinj sa visokih 19:3.
Na tablici vode juniori Splitsko-dalmatinske županije sa 7 bodova, dok je ekipa Šibensko-kninske županije druga sa bodom manje. Na začelju su BK "Komiža" i Boćarski centar Sinj bez bodova.11. studenoga 2017.
   1. HBL - 6.kolo
"Zrinjevac" je neokrznut prošao teško gostovanje u Bastu, te i dalje vodi na tablici sa maksimalnim brojem bodova. "Sokol" je u Splitu u zadnjoj fazi igre sa sve 4 pobjede preokrenuo vodstvo "Istre Poreč" i osvojio vrlo važne bodove, dok je "Gorčina" poražena u Rijeci od "Vargona". 8. studenoga 2017.
   Božićni turnir Split - Gripe 2017/2018
Organizator poziva sve zainteresirane da se prijave na Božićni turnir Split - Gripe 2017/2018. Detaljnije  pročitajte ovdje.8. studenoga 2017.
   Zimska liga Sinj 2017/2018
Organizator poziva sve zainteresirane da se prijave na Zimsku ligu Sinj 2017/2018. Detaljnije pročitajte ovdje.7. studenoga 2017.
   Prvenstvo Splita - Pojedinac klasično
Jučer je u boćarskoj dvorani na Gripama održano prvenstvo Splita u disciplini pojedinac klasično, a najviše uspjeha imao je Matko Režič iz BK "Nada", koji je izvanrednom igrom u sva četiri susreta pobjedio svoje protivnika. Pored tituleprvaka Splita Matko se plasirao i na Prvenstvo županije koje će se održati 18. studenog s početkom u 10,30 sati u  boćarskoj dvorani na Gripama. Idućeg ponedjeljka na rasporedu je prvenstvo Splita u disciplini par klasično, a za Prvenstvo županije plasirat će se dva najbolja para.


5. studenoga 2017.
   1. županijska liga - 7.kolo
U zaostaloj utakmici 7. kola I županijske lige "Mačkula" je pobjedila "Sinj" 12:10, te sada skupa sa "Mircima" za vodećom "Salonom" zaostaje 1 bod.
Tablica i zapisnik s utakmice u privitku5. studenoga 2017.
   1. HBL juniori - 2. kolo
U 2. kolu Juniorske boćarske lige-jug "Komiža" je izgubila u Šibeniku 14:8, a reprezentacija Boćarskog saveza županije Splitsko-dalmatinske pobjedila je u Splitu Boćarski centar Sinj maksimalnim rezultatom 22:0. U zaostaloj utakmici 1. kola Zadarska županija pobjedila je "Komižu" 17:5. Nakon 2. nepotpunog kola u vodstvu je Županija Splitsko-dalmatinska sa 6 bodova, a mogu joj se pridružiti Dubrovačko-neretvanska ili Zadarska županija u slučaju pobjede u zaostaloj utakmici. Tablica i izvješća sa današnjih utakmica u privitku.5. studenoga 2017.
   Boćarska liga otoka Hvara - 4. kolo
U četvrtom kolu Boćarske lige otoka Hvara "Ružmarin" je trećom pobjedom u nizu preuzeo vodstvo na tablici. "Levanda" je bodom osvojenim u Gdinju izbila na drugu poziciju, a "Jelsa" je, nakon dvije uvodne pobjede, izgubila i drugu utakmicu te je pala na 3. mjesto. U 5. kolu igra se derbi između "Levande" i "Ružmarina". Rezultati i tablica 4. kola u privitku.4. studenoga 2017.
   2. HBL - 5.kolo
U 5. kolu II HBL-jug "Primošten" je pobjedom na Pagu, radi bolje poen razlike, preskočio "Metković" koji  je prosuo bodove na Hvaru. "Otok" se pobjedom u Bastu popeo na visoko 3. mjesto, a u idućem kolu u "otočkom" derbiju dočekuje u Sinju "Zlatan otok". Utakmica "Župa dubrovačka" - "Hidroelektrana Dubrovnik" igra se u nedjelju 05. 11. Tablica s najboljim rezultatima i izvješća s utakmica u privitku.4. studenoga 2017.
   1. HBL - 5.kolo
Odigrano je 5. kolo 1. HBL u kojem je "Gorčina" došla do prvih bodova pobjedivši u Sinju vrlo dobru ekipu "Pazina". "Biston" je ostvario visoku  pobjedu u Rijeci, a "Sokol" je teško nastradao u Zagrebu. Na tablici vodi "Zrinjevac" koji ima svih 5 pobjeda, dok su na drugom i trećem mjestu "Biston" i "Vargon" sa po 3. boda manje. Iduće kolo u Bastu se igra derbi kola između "Bistona" i "Zrinjevca". Tablica s najboljim rezultatima i izvješćima u privitkuARHIVA AKTUALNOSTI  (po godinama)      2015. 

  2014. 

  2013. 

 2012.  


Zimska liga Sinj 2017. - kraj finalne utakmice


2017. Zimska liga Sinj - podjela priznanja i pokala2017. Zimska liga Sinj -tri prvoplasirane ekipeZAPISNICI


1. prosinca -  Izvješće sa sjednice IO HBS-a (održane 5. studenog)

19. lipnja -  Izvješće sa sjednice IO HBS-a (održane 4. lipnja)

19. lipnja - Ivješće sa skupštine HBS-a (održane 4. lipnja)

STATISTIKA KLUBOVA I IGRAČA (sezona 2015-16)Sjedište saveza


Podstranice (1): Klupske fotografije