Inleiding

De zwijgenden een tong geven.

Op het platteland ten noorden van Gent was een wonder gebeurd. Een jongeman was stom. Hij bezorgde de briefwisseling voor de Vierschaar en de Ambacht tussen Assenede en Gent. De postbode bleef altijd in gebed even verwijlen aan een Maria-beeldje. Op zekere dag was hij devoter dan anders, en kwam hij thuis met stem. Zijn ouders waren erg tevreden, dat hij eindelijk kon spreken. Die plek waar de jongen een stem kreeg werd een bedevaartoord.
Over dit bedevaartsoord gaan de deze webbladzijden.

 
Deze site handelt over Stoepe. Ik laat er teksten en foto's zien.
In 2002 had ik een site die fel bezocht werd. Die site is echter verdwenen.
Nu ben ik bezig mijn Stoepe site opnieuw op te bouwen, en dit binnen Google Sites. De keuze van Google sites beperkt mijn vrijheid van lay out wel, maar langs de andere kant is het gemakkelijk om er mee te werken. Ik werk vanuit een back up van mijn site, die toen bij het nu niet meer bestaande Belgisch Planetinternet stond.
Langzaam aan zal de site gevuld geraken.
 
Guy Verhelst, 17 september 2009
 
Aanvulling:
De afbeelding links is een scan van een postkaart uit 1977. Het is een foto van het miraculeus beeldje.  Voor de gelegenheid is het houten beeldje van haar voetstuk gehaald, en staat het buiten de kapel  De afbeelding rechts is ook een scan van een oude foto. De postkaart is niet gedateerd, maar ik denk dat zij ook uit de 2de helft van de 20ste eeuw komt 
 
Vrijtekening en aanvulling 2:
Ik heb teksten en beeldinformatie uit verschillende bronnen verzameld.
Mocht u fouten of onrechtmatigheden zien, dan ligt dat aan mij. Stuur me dan a.u.b. een mail . Ik overweeg je commentaar dan, en pas - zonodig - mijn website dan aan.
Van mijn kant is alle informatie vrij beschikbaar. Nergens heb ik copyright op geplaatst.
Het is wel mijn site. Officiële informatie van Stoepe kapel vind U bij de website van het dekenaat  van Evergem. Klik hier
Guy Verhelst, 26 oktober 2009
 
Comments