Hackathon 2010 09


GTUG Android Hackathon Hösten 2010

Tid: 09.00 - 20.30, Lördagen den 11/9 2010
Plats: Bwin Games, Klarabergsviadukten 82
Tema: Retro-gaming
Priser: Jajjamen!

Registrering: HÄR (50 platser).

OK, nu är det dags igen. Idén bakom temat är att ta fram en Android-variant av ett klassiskt spel med hjälp av modern teknik.Det behöver inte vara en exakt replika, utan mera att ta kreativ avspark från en klassiker. kanske 2D-3D, eller attt blanda in accelerometern i space invaders, eller att göra hela banan i Donkey kong med 20 olika telefoner. vad vet jag? :D

På grund av prisernas sponsor måste samtliga bidrag kunna köras på en Sony Ericsson X10 mini. Info om begränsingar/möjligheter hittar ni härRymdreglage FTW


Mer än dussintalet team tävlade på Lördagen 11/9 i att göra det coolaste retro-spelet för Android under en dag.

Först fick vi höra lite om hur Bwin (som var snälla nog att både hosta eventet och bjuda på lunch och middag) arbetatde med mjukvara, och vilka utmaningar de stod inför.


Adam Nybäck gjorde sedan en dragning för nybörjare på Android-programmering hur man gjorde en enkel gameloop och hur man undvek några vanliga problem.
Sedan var det hacking som gällde för glatta livet. En stor del av grupperna valde att basera sina spel på någon variant av Breakout eller Pong, eftersom det gick fort att komma igång med.Priserna var en samling böcker från Apress, två telefoner från Sony Ercisson samt ett antal digitala parafenalier;Första pris gick till team "Pillow Cheese" som gjorde en pong-variant som kunde skicka bollen mellan två telefoner (genom att använda en server och uppkoppling med WiFi), partikelsystem vid explosioner, space invaders att skjuta ner samt multiball, och ett otal klassiska retro-ljud, Helt klart det populäraste inslaget.


Andrapriset gick till *Lensflares Never Die' med en långt gången side-shooter med olika fiender, vapen, mm.


Och tredjepris gick till Adam Nybäck som hade gjort en helt ny variant av breakout, där man hade brickorna i en kvadrat i mitten, men paddlar på alla fyra kanterna.


Flera andra team hade riktigt kreativa och/eller snygga lösningar som tyvärr inte tog sig till prispallen, t.ex. team "Codefactory" som hann göra en riktigt snygg och spelbar klon av "Gravatar" med bra hantering av gravitation, acceleration och banor.
Team Minidroids hade gjort en "Whackamole" klon som fick extra stjärnor i Dawkins ögon för den subtila Maria-referensen i bakgrunden :)Tack till alla som deltog!! Hoppas på ett nytt hackathon snart, men den gången kommer det att ahndla om antingen HTML5 eller Google Apps
Stay tuned <bockar/>  !


Comments