Extra GTUG möte Juli

Chris Chabot, en av Google's mest seniora Developer Advocates, kommer till Sverige i Juli och har gått med på att hålla en sommar developer lab.
Huserar oss gör självaste Spotify i nya lokaler.


Tid: 17.30 Måndagen den 12/7
Plats: Spotify AB, Birger Jarlsgatan 6, Stockholm.
BYOL (Bring Your Own Laptop)

Chris and Adewale

Chris och Adewale efter en intensiv developer lab.

En av årets varmaste dagar i Stockholm, mitt under semestern lyckades vi samla drygt 60 personer i Spotify's lokaler.  Med fönster på vid gavel fick vi veta det senaste om Buzz API'et som Google presenterade
för första gången på Google I/O i Maj. Sedan dess har det hänt en hel del, och mer saker kommer att komma. Buzz är för som inte har kikat på det främst en så kallad 'activity stream' som man via API'et kan läsa från och skriva till.Den lokala svenska ölen som Chris Chabot efterfrågade visade sig vara en utmärkt Spansk variant :) Mackor fanns också till alla som ville ta del av tävlingen. Just precis, Chris och Adewale hade med sig en modern och elegant
Buzz T-shirt till andraplatsen och en Nexus One Android telefon till förstaplatsen. Målet var att skapa den bästa applikationen som använde Buzz API'et under kvällen.

De första timmarna berättade Chris och Adewale om hur Buzz API'et fungerar och visade hur dataformatet (i JSON) ser ut. All funktionalitet i Buzz nås med REST-lika HTTP anrop, som inte såg särskilt krångliga ut. Men för att göra det enklare med framförallt OAuth hade man gjort tre olika wrappers i PHP, Python och Java, vilka användes av de som ville / kunde vara med i tävlingen under kvällen.


Adewale Oshineye

Här presenterar Adewale (som är bekvämt stationerad i London,vilket kanske möjliggör flera developer labs av den här typen i framtiden) hur man använder OAuth för att autentisera sig mot Buzz.


Spotify's nya lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm var skönt grönfärgade med flera lagom stora mötesrum som de olika teamen använde under programmeringstävlingen.

Waiting for the result

Här står vi och väntar på vad domarna (Chris och Adewale) har beslutat. Bland de som lämnade in bidrag fanns Rasmus (som jobbar som AD på Spotify) vars team lämnade in en server som skrapade Buzz-strömmar efter länkar till Spotify-låtar.
Det resulterade i en 'magisk' global Buzz-playlist, som finns här, själva koden hittar man på github här.

David Jonsson's team hade gjort en Google contact finder, som tog ett Google Account namn och slog upp vilka andra konton som hade kommenterat det första inlägg på Buzz (om jag mins rätt).

Johan Nilsson ger ut en Android-applikation som heter Stockholm Travelling, som visar hur du tar dig fram med publika transportmedel i stor-Stockholm. Genom att använda Buzz-sökningar på nyckelord om förseningar eller stopp i tunnelbanor kunde han i en debug-version av Stockholm Travelling få upp topikalisk information som relaterar till den resan man just nu vill göra (eller håller på att göra). Screenshots finns här och med lite tur kommer den featuren in i appen inom kort. Johan vann även förstaplatsen.

Ett stort tack till Spotify som lånade ut sina lokaler till det här extrainsatta GTUG-mötet. Ha nu en lång och skön sommar så syns vi i Augusti igen.

Mvh,
PS

Comments