Bakkerijschool

Woord vooraf


Ieder mens heeft talenten, kan stralen met kwaliteiten. Wat is er mooier dan deze talenten te tonen, anderen gelukkig te maken, voor elkaar te zorgen, elkaar iets te gunnen? Zeker in een alsmaar complexere, multimediale en supersnelle wereld is er behoefte aan een glimlach, een zorgzame blik, een behulpzaam gebaar, tijd voor elkaar…
In onze Sint-Martinusscholen hebben we jonge mensen die GUNnend, DIENend enZORGzaam zijn. Hun interesse gaat uit naar bakken, zowel witbrood, bruinbrood, volkorenbrood, harde en zachte broodjes, gebak als taarten. Ook de chocolade- en ijsbereiding en de bewerking van suikerwerk willen ze onder de knie krijgen. Ze vinden het belangrijk dat ze daarbij hun creativiteit kunnen tonen (garneren en decoreren) en dat ze op een commerciële, hygiënische, gezonde en milieubewuste manier producten in een winkel kunnen verkopen.

We zijn als school fier op onze jonge mensen. Om hen de kans te geven hun talenten te stimuleren en te ontwikkelen, is er een didactische bakkerij. We gunnen onze klanten een heerlijke, sfeervolle en kwaliteitsvolle blik in het assortiment.