Επί 28 χρόνια βαδίσαμε στα μονοπάτια της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού. Ταξιδέψαμε σε κάθε γωνιά της χώρας μας καταγράφοντας παραδοσιακούς χορούς ήθη και έθιμα του τόπου μας και μεταλαμπαδεύσαμε αυτόν τον πλούτο γνώσεων σε νέους, νέες και ενήλικες μέσα από σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό, αλλά και μέσα από τα Τμήματα του Παραδοσιακού Χορού του Θ.Π.Ο. του Δήμου Αλίμου, του οποίου δάσκαλοι ήμασταν έως και τον Ιούνιο του 2011. Αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζουμε και μέσα από τη σύσταση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ» με έδρα τον Άλιμο Αττικής. Με Απόφαση της Γενικής συνέλευσης των εταίρων αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Λαογραφικού Ομίλου ορίζεται ο Λευτέρης ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ η Σταυρούλα ΜΑΚΡΗ Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Δασκάλα Παραδοσιακών Χορών και ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ο Γιάννης ΒΕΡΓΗΣ. Οι σκοποί του Λαογραφικού Ομίλου είναι αποκλειστικά αναπτυξιακοί, πνευματικοί, πολιτισμικοί, μορφωτικοί, κοινωφελείς και λαογραφικοί. Οι στόχοι που επιδιώκεται να επιτευχθούν μέσω των δραστηριοτήτων των μελών είναι Η ομαδική και δημιουργική ενασχόληση και άρτια εκπαίδευση όλων με σκοπό την ενεργοποίηση της φαντασίας τους, την καλλιέργεια της αισθητικής τους, την αναγνώριση της αξίας και διαχρονικότητας της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης, την επισήμανση των κριτηρίων για τη διάκριση της ποιότητας της τέχνης, με σκοπό την ανάπτυξη κι εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. Η ανάδειξη και στήριξη των πολιτιστικών στοιχείων, όχι μόνο μέσα από την παροχή και προσφορά πρακτικών γνώσεων, των μελών, αλλά και μέσα από τον προβληματισμό και την εξοικείωση για την τέχνη και τον πολιτισμό, και την ανάδειξη της κοινωνικής σημασίας τους μέσα από ομαδική και δημιουργική συνεργασία και μέσα από την ανθρώπινη επικοινωνία. Η παροχή δυνατότητας σε όλα τα μέλη, μέσα από επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην παραδοσιακή τέχνη, για την προσέγγιση του λαϊκού πολιτισμού, αλλά και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, την καλλιέργεια των ικανοτήτων ζωής τους, των ενδιαφερόντων και του ταλέντου τους για την τέχνη γενικότερα.
Στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε συνοδοιπόρους όλους εσάς τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου και τους φίλους μας απ' όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.


Πρόσφατες Ανακοινώσεις - Τελευταία Νέα:


 • 7ο Διήμερο Παραδοσιακού Χορού του Χ.Λ.Ο "Στησίχορος"!!!


"Χόρευε και ξεφάντωνε
Τώρα πουν΄ ο καιρός σου..."

Μία μουσικοχορευτική περιπλάνηση από την Κρήτη ως τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και από τα Νησιά του Ιονίου ως τα Δωδεκάνησα.

Συνοδοιπόροι μας ορχήστρες με τους :

Γεωργόπουλο Θοδωρή ( κλαρίνο-φλογέρα ),
Ζάμπα Μιχάλη ( λαούτο–τραγούδι ),
Κάκκο Σάκη ( κρουστά ) ,
Ξυδέα παναγιώτη ( βιολί ) κ
Σχοινάς Γιώργιος ( ακορντεόν )

Κορναράκη Μάνο ( Βιολί-Λύρα-Τραγούδι),
Αγγελιδάκη Βαγγέλη (Λαούτο) κ.
Ξενικάκη Γιάννη ( Λαούτο)

Στην εκδήλωση συμμετέχει και η
Χορευτική Ομάδα Σταυρού Λαμίας

Αυτό το μουσικοχορευτικό ταξίδι σε τόπους της πατρίδας μας, ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 20:30 στο Ανοικτό Θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη¨, Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος Αττικής


 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Κοπή πίτας Χ.Λ.Ο. "ΣΤΗΣΊΧΟΡΟΣ" με Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής,αποτελούμενη από τους ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ στο κλαρίνο-φλογέρα-καβάλι, ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΜΠΑ στο τραγούδι –Λαούτο, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΥΔΕΑ στο βιολί και τον ΣΑΚΗ ΚΑΚΟ στα κρουστά • 6ο Διήμερο Παραδοσιακού Χορού του Χ.Λ.Ο "Στησίχορος" , ο οποίος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου!!!

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Με τον Χ.Λ.Ο ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ¨στην Πορτογαλία-Portugal 2017!
Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με τα μέλη του θα βρεθεί για πολιτιστική επίσκεψη και μουσικοχορευτικές απολαύσεις στην Πορτογαλία!!! Θα ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας από την Λισαβόνα του θαλασσοπόρου Vasco de Gama. Μια πόλη που ξέρει να γοητεύει και να αποπλανά τον επισκέπτη με τις αναμνήσεις του ένδοξου αποικιακού παρελθόντος, τις μελαγχολικές νότες των fado και το μεσογειακό της πρόσωπο. Η αίσθηση ότι θα βρεθούμε στο δυτικότερο άκρο της Γηραιάς ηπείρου, η ιστορικότητα ενός χώρου με πλούσια ναυτική παράδοση (από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι της στα πέρατα του κόσμου η Ευρώπη -μέσω των τολμηρών θαλασσοπόρων), τα αρχιτεκτονικά στολίδια του χθες και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης, που παραπέμπει περισσότερο σε μεσογειακή παρά σε ευρωπαϊκή, αποτελούν συνήθως τα βασικά τους επιχειρήματα για να μας πείσουν ότι όλοι οι ταξιδιώτες που διαθέτουν ευρωπαϊκές «περγαμηνές» διαβεβαιώνουν ανεπιφύλακτα πως η Λισαβόνα είναι μια από τις πιο αποκαλυπτικές «βόλτες» της Ευρώπης.
Και ενώ η Λισαβόνα, ως πρωτεύουσα «κλέβει» τις εντυπώσεις, το Πόρτο, όμως, είναι η κατάλληλη πόλη που θα νιώσουμε την αυθεντική Πορτογαλία, με τα χρώματά της, την ιστορία της και τις ομορφιές της. Κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, το Πόρτο συστήνει στους επισκέπτες του την Πορτογαλία με τον πιο αυθεντικό τρόπο, μέσα από μια πόλη που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας και δεν υστερεί σε τίποτα από ομορφιές. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε πανέμορφες πόλεις και ομορφιές της Πορτογαλίας όπως: Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Κάβο Ντα Ρόκα - Κοίμπρα - Ναζαρέ – Φατιμα – Όμπιτους. Καλό μας ταξίδι!!!
Και αυτό το Ευρωπαϊκό μας ταξίδι επιμελήθηκε το πάντα φιλόξενο ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS HOLIDAYS
Head office: 26-28, Mitropoleos str. - 105 63 Athens - Greece
Tel. (0030) 210 3315621, Fax. (0030) 210 3315623
web site: www.grefis.gr e-mail: info@grefis.gr


 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Συνεχίζοντας την περιπλάνηση στα μονοπάτια της παράδοσης ο Χ.Λ.Ο "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ", διοργανώνει στο Ανοιχτό Θέατρο "Μαίρη Αρώνη" (Πλατεία Καραϊσκάκη, Άνω Καλαμάκι), ώρα 21:00, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 την εκδήλωση
" Σ η κ ώ σ τ ε να Χ ο ρ έ ψ ο ύ μ ε... ",
με χορούς και τραγούδια από τη Βωβούσα, Θεσσαλία, Σαμοθράκη, Αλμωπία, Ζαγόρι, Ικαρία, Άσσηρο, Νάξο και Προποντίδα. Συμμετέχει η ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου
και την
Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 την εκδήλωση
"Γ ι α δες π ε ρ β ό λ ι ν όμορφο..."
με εικόνες από τον κύκλο της ζωής των Κρητών.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αντώνης Μαρτσάκης, Νικόλαος Μαρεντάκης, Κανάκης Κοζωνάκης και Χαράλαμπος Πιτροπάκης.
Φιλική συμμετοχή: Ομάδα Ριζίτικου Τραγουδιού "Αίγαγρος"


 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" σας καλεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο "Μαίρη Αρώνη" {Πλατεία Καραϊσκάκη Άλιμος}, σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη ως τον Πόντο με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων χορευτών του Ομίλου και τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων των περιοχών που εμφανίζονται.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Χ.Λ.Ο."ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"
" Χορεύουμε για τη ζωή "
15 Μαΐου 2016
Κηποθέατρο " ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ "
Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του φορέα
ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΉ ΠΑΡΆΛΥΣΗ & ΣΎΝΔΡΟΜΟ DOWN.
Επιμέλεια αφίσας :Μαριλένα Μακράκου • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 13:00 καλεί τα μέλη του στην Αίθουσα Μαθημάτων,Δωδεκανήσου 57 Άλιμος, σε Κρητικό γλέντι με τους Στέλιο και Λεωνίδα Λαϊνάκη. Μαζί τους στο βιολί ο Σίμος Συμεωνίδης.
Καλή μας διασκέδαση!!!!!!

Στέλιος Λαϊνάκης

Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, γνωστός για την δεξιοτεχνία στο λαούτο και το μπουλγαρί, αλλά και σημαντικός ερευνητής της παράδοσης για περισσότερα από σαράντα χρόνια, ο Στέλιος Λαϊνάκης είναι σίγουρα μια εξέχουσα μορφή στη μουσική της Κρήτης σήμερα..
Γεννημένος στις Καλάθενες Κισάμου, την πηγή της Κισαμίτικης μουσικής παράδοσης, μεγαλώνει με τα ακούσματα όλων των παλαιοτέρων μουσικών της περιοχής, όπως του Μιχάλη Κουνέλη, του Βασίλη Καρτσώνη και άλλων, αλλά εκτός από αυτούς θεωρεί δασκάλους του όλους τους παλαιότερους όπως τον Γεώργιο Κουτσουρέλη στο λαούτο, το Στέλιο Φουσταλιέρη στο μπουλγαρί, τον Κώστα Παπαδάκη (Ναύτη) στο βιολί και τον Γιώργο Τζιμάκη στη λύρα και το τραγούδιΤο 1968 πηγαίνει στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ και παίζει για δύο χρόνια με τον λυράρη Καλογρίδη. Το 1970 πήγε στην Ιταλία και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Μιλάνο ενώ το 1980 πήρε το πτυχίο και επέστρεψε στην Κρήτη. Η σαραντάχρονη μουσική του διαδρομή χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές συνεργασίες κοντά στα μεγαλύτερα ονόματα της Κισαμίτικης και Χανιώτικης μουσικής όπως ο Κώστας Παπαδάκης (Ναύτης, στο βιολί), ο Στρατής Γαλαθιανός (βιολί), ο Γρηγόρης Μαθιουδάκης (βιολί), ο Μανώλης Καρτσωνάκης (λαούτο), ο Γιώργος Τζιμάκης (λύρα), ο Γιώργος Κουτσουρέλης (λαούτο), ο Στέλιος Φουσταλιέρης (μπουλγαρί), ο Μιχάλης Κουνέλης (βιολί), ο Νικόλαος Σαριδάκης (βιολί), ο Φώτης Κατράκης (βιολί), ο Πέτρος Καρμπαδάκης (λαούτο), ο Μανώλης Μανιουδάκης (βιολί), ο Μιχάλης Πολυχρονάκης (λαούτο), ο Γιώργος Καντηλιεράκης (βιολί), ο Στέφανος Καρεφυλάκης (λαούτο) και άλλοι.

Λεωνίδας Λαϊνάκης

Ο Λεωνίδας Λαϊνάκης γεννήθηκε το 1984 στα Χανιά.
Γιος του αρχιτέκτονα Στέλιου Λαϊνάκη, μεγάλου δεξιοτέχνη στο λαγούτο και στο μπουλγαρί, διακεκριμένου ερευνητή και ερμηνευτή της μουσικής παράδοσης της Κρήτης.
Από πολύ μικρός γνώρισε και μελέτησε ποικίλα μουσικά ιδιώματα και κυρίως εκείνα της κρητικής μουσικής και ιδιαίτερα στα Χανιώτικα – Κισσαμίτικα συρτά με την ιεραρχία τους και τα μέτρα τους.
Στις μέρες μας θεωρείται ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης της γενιάς του της Χανιώτικης σχολής λαούτου, του ‘μπερντελίδικου’ σολιστικού τρόπου παιξίματος που γεννήθηκε στα Χανιά τους περασμένους αιώνες και επηρέασε αργότερα την υπόλοιπη Κρήτη.
Ο πατέρας του μαθητής του Φουσταλιέρη με τον Λεωνίδα αναβιώσαν τα Ταμπαχανιώτικα και το μπουλγαρί σαν όργανο με τον ιδιαίτερο χειρισμό του. Στη μουσική του παιδεία συνέβαλαν οι φίλοι, δάσκαλοι και συνεργάτες του πατέρα του, ‘θρύλοι’ της κρητικής και λαϊκής μουσικής, όπως ο Κώστας Παπαδάκης (ή Ναύτης), ο Γιώργος Τσαγκαράκης (ή Τζιμάκης), ο Ιορδάνης Τσομίδης και πολλοί άλλοι αξιόλογοι μουσικοί.
Συμμετείχε σε συναυλίες παρουσιάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Λυκαβηττό, στο Θέατρο Πέτρας, σε Ευρώπη και Αμερική. Επίσης παραδίδει σεμινάρια της κρητικής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς υπήρξε και δάσκαλος του κρητικού λαγούτου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Το 2004 δημιούργησε το δικό του μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει Ταμπαχανιώτικα, Κισσαμίτικα συρτά, παραδοσιακή μουσική από την υπόλοιπη Κρήτη και την Ελλάδα, παλιά ρεμπέτικα και σμυρνέϊκα. • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγο πριν το ξεκίνημα της χορευτικής περιόδου 2015-2016, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ ¨ έχει προγραμματίσει για τα Μέλη του, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8:30 μμ στην αίθουσα μαθημάτων Δωδεκανήσου 57 ΄Αλιμος, ενημερωτική συνάντηση για να ανακοινωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων αλλά και οι προγραμματισμένες δράσεις του Ομίλου.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Πληροφορίες καθημερινά 7 έως 9 μμ στην έδρα του Ομίλου και στο τηλ. 210 9918100
Με εκτίμηση το Δ.Σ του Χ.Λ.Ο Σ

 • 4ο Διήμερο Παραδοσιακού Χορού του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨

Ιδιαίτερο στοιχείο της πολιτιστικής ιδιομορφίας και κληρονομιάς κάθε λαού είναι η Παράδοση. Μια από τις δυνατές συνιστώσες της παράδοσης, είναι ο παραδοσιακός χορός και το τραγούδι.
Με το χορό και το τραγούδι ο Έλληνας εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, χορεύει με πάθος, χορεύει δυναμικά με ακρίβεια και ύφος, χορεύει και τραγουδά τις κακουχίες της ζωής, τον καημό της ξενιτιάς, το παράπονο του ξενιτεμένου, τις πίκρες της θάλασσας, τον καθημερινό μόχθο, υμνεί τη φύση….., τη χαρά της αγάπης και του έρωτα, την προσμονή και την ελπίδα…
Χορεύει και τραγουδά…., τραγουδά και χορεύει…

¨Για κατιβάτι στου χουρό
ν΄ ακούσιτι τραγούδια…¨

Ένα Μουσικοχορευτικό ταξίδι σε τόπους της πατρίδας μας, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη¨, Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος.


 • Με τον Xορευτικό Λαογραφικό Όμιλο ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ¨ στην Ισπανία!!! SPAIN 2015 !!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα βρεθεί για πολιτιστική επίσκεψη στην Ισπανία.!!!
Στην Ισπανία, την χώρα του φλαμένκο, των ταυρομάχων, του Πικάσο, του Σαλβαδόρ Νταλί, της Πασιονάρια , του Λόρκα, του Θερβάντες, στην Ισπανία με τη μεγαλόπρεπη ομορφιά των Πυρηναίων, τις ηλιόλουστες παραλίες, τις ζωντανές ακτές και τη μαυριτανική μεγαλοπρέπεια της Ανδαλουσίας. Είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ιταλία όπου αισθανόμαστε, εμείς οι Έλληνες, σαν το σπίτι μας. Όταν την επισκεπτόμαστε, ο χαρακτήρας των Ισπανών με την χαρούμενη διάθεση που αν και δεν μιλούν ξένες γλώσσες, το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο τους βοηθά στην επικοινωνία και μας ανοίγει την καρδιά. Βασικό της προνόμιο είναι ότι είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο επισκέπτη! Ο λόγος απλός, είναι χώρα γεμάτη αντιθέσεις, και γεωγραφικές και χαρακτηρολογικές: Οι Καστελάνοι πιο κλειστοί και αυστηροί, οι Ανδαλουσιάνοι γλεντζέδες και λάτρεις του κρασιού και του χορού και οι Καταλανοί εργατικοί και καλοί έμποροι. Καλό μας Ταξίδι!!!

 • ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ Ο Χ.Λ.Ο.Σ. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ 2014!

Για να αποχαιρετίσουμε την χρονιά που φεύγει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ καλεί τα μέλη του με τις οικογένειές τους το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, και ώρα 21:00 να βρεθούμε στην Αίθουσα Μαθημάτων του Ομίλου, Δωδεκανήσου 57 στον Άλιμο για να ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά, προσδοκώντας ένα καλύτερο, δημιουργικότερο και περισσότερο ελπιδοφόρο Νέο Έτος και να γλεντήσουμε με την ψυχή μας, όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Τέτοιες εκδηλώσεις ίσως χαρούμενοι τις περιμένετε … ή ανικανοποίητοι τις ψάχνετε συνεχώς… πιθανόν θλιμμένοι, υπολογίζετε ότι φέτος όλα θα πάνε καλά σκεφτόμενοι … ότι η αγάπη και η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ, για να μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη υπάρχουν αξίες που μας φέρνουν πιο κοντά… γιατί όλοι μαζί.. μπορούμε καλύτερα!!!!

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ καλεί τα Μέλη του το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8 μμ στην αίθουσα μαθημάτων Δωδεκανήσου 57 ΄Αλιμος,  όπου θα  γίνει  Αγιασμός και Ενημέρωση των μελών λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων της χορευτικής περιόδου 2014-2015. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Πληροφορίες καθημερινά  7 έως 9 μμ στην έδρα του Ομίλου και στο τηλ. 210 9918100
Με εκτίμηση το Δ.Σ του Χ.Λ.Ο Σ


 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο Χ.Λ.Ο.¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ αποδεχόμενος πρόσκληση του Δήμου Ασπροπύργου θα πάρει μέρος με μια από τις ομάδες Κρητικών Χορών στο «10o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ΘΡΙΑΣΙΑ 2014 » που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στον Ασπρόπυργο, παρουσιάζοντας ήθη έθιμα χορούς και τραγούδια του Κρητικού Γάμου.!!!


 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ήταν απίστευτη και πέρα από κάθε προσδοκία η προσέλευση και η ανταπόκριση του κόσμου του Αλίμου και όχι μόνο στην πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με όλους εσάς για σας στις 13 κ 14 Ιουνίου 2014 στο ανοικτό θέατρο Μαίρη Αρώνη στον Άλιμο. Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να περιγράψουμε με λόγια, το μεγαλείο των συναισθημάτων που ζήσαμε το 2ήμερο αυτό. Νοιώσαμε όμως τη θέρμη, τη χαρά, το άνοιγμα καρδιάς, το πνεύμα ενότητας και τη διάθεση συνδημιουργίας, που μαγικά αναπτύχθηκε ανάμεσα μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα μέλη, τους μικρούς και μεγάλους, τους νέους, αλλά και τους διαχρονικούς φίλους του Ομίλου μας που ανταποκρίθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο κάλεσμά μας και κατέκλυσαν κάθε ελεύθερο χώρο του θεάτρου. Η συμβολή, η προσφορά και η παρουσία όλων στην επιτυχία αυτή, ήταν συγκινητική και είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια για να ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ και να διατηρήσουμε τη μοναδική φυσιογνωμία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ομίλου μας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ:
1.- Τους Μουσικούς και Τραγουδιστές της Εκδήλωσης:
Μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ»: Παπαναστασίου Βαγγέλη (Πνευστά), Ηλιάδη Ιάκωβο (Λαούτο), Σαραντίδη Βαγγέλη (Βιολί), Ακριβόπουλο Λάζαρο (Κρουστά). Κωνσταντινίδη Παναγιώτη ( Ακορντεόν) Σέρβο Γιάννη (Τσαμπούνα), Κώτσου Βαγγέλη και Δαλιάνη Σταυρούλα (Τραγούδι ), Φωτιάδη Γιάννη (Λύρα Πόντου), Χαραλαμπίδου Λιάνα (Τραγούδι Πόντου), και την Ομάδα Τραγουδιού του Ομίλου μας: Λάζαρη Ευαγγελία, Κορναράκη Βασιλεία Γεωργακοπούλου Εβίτα, Καλογεροπούλου Αναστασία, Μπλέτσα Δήμητρα και Αντωνιάδη Χρυσάνθη.
2.-Για την προσωπική τους εργασία:
α]Στην Επιμέλεια Σκηνικών της Εκδήλωσης τους:
Μπλέτσα Δήμητρα ,Κουταβάκη Σπυριδούλα, Σιαχάμη Γιώργο, Μήτσου Αριστέα, Μηλεούνη Γεωργία, Γίδαρη Ερμιόνη και Γιακουμάκη Βασιλική.
β]Για την Τεχνική Υποστήριξη της Εκδήλωσης τον:
Πίκουλα Αθανάσιο
γ]Για την Ενδυματολογική Επιμέλεια της Εκδήλωσης της:
Παραδοσιακές Ενδυμασίες Σταματίνα και Ασημίνα Μπογέα http://www.paradosiakes-endymasies.gr/
δ]Για την Επιμέλεια Φωτογραφιών κ Βιντεοσκόπηση της Εκδήλωσης τον:Φαρμάκη Κωνσταντίνο. και
ε]Για το έντυπο πρόγραμμα την: Κίσσα Δήμητρα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Μουτσάτσου, Μιμή Κλεώπα Μπίσμπα, Κλέα Μανωλαράκη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νίκος Παπανικολάου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Δημάκης, Χρήστος Δουρίδας, Σάκης Τσάγκαρης, Νίκος Αλεξόπουλος, Μαρία Πανούση, Νίκος Τσαπάρας, ο Πρόεδρος των Εργαζομένω του Δήμου Αλίμου Δημήτρης Γεωργακοπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου Εκτελωνιστών κ. Δήμητρα Σαρδέλη, η Πρόεδρος του συλλόγου Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος κ Κοιλάκου Βασιλική και οι ιστοσελίδες ειδήσεων Alimos online με την Τατιάνα Τζινιόλη και notia.gr κ geitoniamou.gr με τον Γιώργο Φρύνη

Καλό Καλοκαίρι.

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

3ο Διήμερο Παραδοσιακού Χορού του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"

13 Ιουνίου - 14 Ιουνίου
13 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. μέχρι 14 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ
 
Ανοικτό θέατρο Μαίρη Αρώνη Άλιμος Αττικής
Ο παραδοσιακός χορός υπήρξε επί αιώνες το πολυτιμότερο αγαθό της ελληνικής κοινωνίας και αποτέλεσε μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων στη ζωή του ανθρώπου.
Ο λαός μας έχει να επιδείξει ποικιλία χορών, στους οποίους ο χορευτής συνδυάζει με ευρηματικότητα τη χορευτική παραδοσιακή τέχνη του τόπου του, το ύφος της ομάδας που ανήκει και παράλληλα καταφέρνει να δώσει στην κίνηση και στην όλη έκφραση του χορού του ένα προσωπικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τη χάρη, την αρμονία και την αισθητική του.
Μουσικοχορευτικές διαδρομές σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με την παράσταση:
« Χορέψετε…….χορέψετε……»
Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο « Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος.

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε την χρονιά αυτή ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ καλεί όλους εσάς, τα μέλη του με τις οικογένειές σας την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, και ώρα 22:00 να συναντηθούμε στην Αίθουσα Μαθημάτων του Ομίλου, Δωδεκανήσου 57 στον Άλιμο για να ανταλλάξουμε ευχές, να διασκεδάσουμε και να γλεντήσουμε με την ψυχή μας με Ορχήστρες Παραδοσιακής Μουσικής μέχρι το ξημέρωμα!!! Εσείς μπορείτε να φέρετε μαζί σας εκτός από την καλή σας διάθεση οτιδήποτε θέλετε στο γιορτινό μας τραπέζι.
Ο Όμιλος, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αποδεικνύει ότι μπορεί και έχει την ικανότητα, να βρει τη δύναμη για να τραβήξει μπροστά. Ακόμη και αν οι συνθήκες δεν υπάρχουν, σίγουρα το μεράκι και η αγάπη όλων των μελών του Ομίλου είναι τέτοια, που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες αυτές, με τις όποιες αντιξοότητες.
Σας περιμένουμε όλους με μία μοναδική σκέψη… ότι η αγάπη και η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ, για να μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη υπάρχουν αξίες που μας φέρνουν πιο κοντά…
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 πμ ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" με την Ομάδα Παραστάσεων Κρητικών Χορών και την συνοδεία των Κων/νου Γαλετάκη (Λύρα) & Κων/νου Δερμιτζάκη (Λαούτο) - ύστερα από πρόσκληση - θα πάρει μέρος στην εκδήλωση για την 147η επέτειο του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, που διοργανώνει ο ιστορικός Σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων Αττικής ¨ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ¨ στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινοπολιτών ( Δημ. Σούτσου 46 – Αμπελόκηποι}. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η ερευνήτρια της Ακαδημίας Αθηνών κα Ελευθερία Γιακουμάκη.
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για να ξεκινήσουμε την φετινή Χορευτική Χρονιά από εκεί που σταματήσαμε, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ καλεί τα Μέλη του { Χορευτές και μη } σε μια Ενημερωτική Συνάντηση πριν την έναρξη των μαθημάτων. Περιμένουμε να σας δούμε από κοντά και να έχουμε μαζί σας έναν εποικοδομητικό διάλογο προς όφελος του Ομίλου. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Χ.Λ.Ο Σ
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μια παράσταση από μόνη της δεν φέρνει την επιτυχία. Το σωστό στήσιμό της οι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας τα μέλη και οι χορευτές μας είναι αρκετά για να φέρουν την επιτυχία. Μετά την ολοκλήρωση του 2ου Διήμερου Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με όλους εσάς για σας στις 14 κ 15 Ιουνίου 2013, αισθανόμαστε τη βαθύτατη και ειλικρινή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά από καρδιάς όλους όσους παραβρέθηκαν, συμμετείχαν σε αυτήν είτε με την υποστήριξή τους, είτε με την συμμετοχή τους, είτε με την παρουσία τους. Νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τα θετικά σχόλια που απέσπασε η παράσταση αυτή τόσο για την οργάνωση όσο και για τους χορούς που κατάφεραν να συγκινήσουν όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας αυτό, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και δείχνετε συνεχώς στον Όμιλο και πιστεύουμε να ικανοποιηθήκατε και σεις από την συμμετοχή σας στην παράσταση αυτή γιατί χωρίς εσάς ίσως να μην υπήρχε αυτή η επιτυχία.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε :

1.- Τους Μουσικούς και Τραγουδιστές της Εκδήλωσης:
Μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ»: Παπαναστασίου Βαγγέλη (Πνευστά), Ηλιάδη Ιάκωβο (Λαούτο), Σαραντίδη Βαγγέλη (Βιολί), Ακριβόπουλο Λάζαρο (Κρουστά). Τον Γραμματικό Βασίλη (Γκάιντα Μοναστηράκι Δράμας), Μπάκο Δημήτρη (Γκάιντα Βώλακας Δράμας), Σέρβο Γιάννη (Τσαμπούνα Τζιά), Δεμέναγα Κωνσταντίνο (Λαούτο Τζιά)
Φωτιάδη Γιάννη (Λύρα Πόντου), Κατσώτη Περικλή (Νταούλι), Χαραλαμπίδου Λιάνα (Τραγούδι Πόντου), Κώτσου Βαγγέλη, Γάκο Ηλία, Κατσή Γιάννη (Τραγούδι Αγράφων), και τα Μέλη – Χορευτές του Ομίλου μας: Γεωργακοπούλου Εβίτα, Καλογεροπούλου Αναστασία, Κορναράκη Βασιλεία, Λάζαρη Ευαγγελία, Μπλέτσα Δήμητρα, Περοπούλου Ανδριανή.

2.-Για την προσωπική τους εργασία:
Στην Επιμέλεια Σκηνικών της Εκδήλωσης τους:
Μπλέτσα Δήμητρα , Πετρίδη Λυδία, Χατζηγιάννη Αλεξάνδρα, Παπαιγνατίου Αλεξάνδρα, Τραυλού Αναστασία, Πίκουλα Ελπίδα, Πίκουλα Δανάη, Δασκαλάκη Αργυρώ, Αντωνιάδη Χρυσάνθη, Αυλόγητο Σπύρο και Μαμάκο Αλέξη.

Για την Τεχνική Υποστήριξη της Εκδήλωσης τον:
Πίκουλα Αθανάσιο
Για την Ενδυματολογική Επιμέλεια της Εκδήλωσης της:
Παραδοσιακές Ενδυμασίες Σταματίνα και Ασημίνα Μπογέα http://www.paradosiakes-endymasies.gr/
Για την Επιμέλεια Φωτογραφιών κ Βιντεοσκόπηση της Εκδήλωσης την:
Φουντουλάκη Μαρία – Photographer and Editor: Foudoulaki Mandy http://mandyfoudou.tumblr.com/
και γ
ια το έντυπο πρόγραμμα την: Μαίρη Μπατάνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Μουτσάτσου, Βαγγέλης Ευαγγελίου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Αλέξης Τσέκας, Δήμητρα Κλεώπα Μπίσμπα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Πέτσας, ο επικεφαλής της παράταξης ¨Άλιμος όλοι μαζί¨, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσαμπαρλής, ο επικεφαλής της παράταξης "Λαίκή Συσπείρωση" Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Δουρίδας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άρης Κιουρκτσόγλου, Δημήτρης Δημάκης, Οδυσσέας Κορακίδης, Κλέα Μανωλαράκη, Αναστασία Σιμιτροπούλου, Νίκος Παπανικολάου, Ανδρέας Κονδύλης, Άρης Τάγκαλος, Σοφία Κωσταμπάρη, Άννα Σρέτσκοβιτς και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Δημήτρης Γεωργακοπουλος.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, μια παρουσία που μας γέμισε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας!!!!!
 • 2ο Διήμερο Παραδοσιακού Χορού του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"
Ο Ελληνικός χορός, σαν μορφή λαϊκής δημιουργίας, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη μουσική και το τραγούδι, είναι αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας της ζωής του Έλληνα, ποικίλει από τόπο σε τόπο και αποτελεί δημιούργημα του λαού. Η παρόρμηση σε συνδυασμό με την αυτοσχέδια σύλληψη, οι διαχρονικές καταβολές και η ιστορική στιγμή αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία χορευτικών σχημάτων και καθόρισαν τη χορευτική φυσιογνωμία του Ελληνικού λαού. Τα χορευτικά αυτά σχήματα, περίτεχνα και ολοκληρωμένα μελωδικά, περνώντας από λαϊκή επεξεργασία έγιναν αποδεκτά και υιοθετήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες.
Τις χορευτικές αυτές συνθέσεις, δημιουργήματα του λαού, θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με την παράσταση:

« Ε λ λ ή ν ων Χ ο ρ ο γ ρ α φ ή μ α τ α………»

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο Ανοικτό Θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη , Πλ. Καραϊσκάκη ¨ Άλιμος Αττικής.


 • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"
Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21:00 σε έναν χώρο με πλούσιο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα, Παραδοσιακούς Χορούς και καλό φαγητό, στο Μουσικό Στέκι
« Καρδιοφτερουγίσματα» στην οδό Δωδεκανήσου 37 στον Άλιμο.
Προσκλήσεις από το γραφείο του Ομίλου.

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ σας ενημερώνει ότι την Χορευτική Περίοδο 2012-2013 θα λειτουργήσει και Τμήμα Ποντιακών Χορών κάθε Πέμπτη και ώρα 21:30, με Υπεύθυνο Χοροδιδάσκαλο τον Νίκο ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗ.
Πληροφορίες – Εγγραφές στην Έδρα του Ομίλου Δωδεκανήσου 57 Άλιμος τηλ. 210 - 9918100
.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ σας καλεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:30 πμ στο Δημοτικό Θέατρο Κάρολος Κουν { Υψηλάντου και Θησείου ΑΛΙΜΟΣ} σε μια παρουσίαση με θέμα « Ιστορικολαογραφική Ανάλυση του Πόντου», με εισηγητή τον Χοροδιδάσκαλο και Ερευνητή Νίκο Ζουρνατζίδη.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ πριν το ξεκίνημα της νέας Χορευτικής Περιόδου καλεί όλα τα μέλη του {παλιά και νέα - χορευτές και μη} σε μια συνάντηση ενημέρωσης για τις δράσεις του Ομίλου για την νέα περίοδο, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στην Έδρα του Ομίλου επί της οδού Δωδεκανήσου 57 στον Άλιμο Αττικής.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η νέα περίοδος που ξεκινάει φέτος ο όμιλός μας, συμπίπτει με μια πολύ κρίσιμη καμπή στη νεώτερη ιστορία μας.
Πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καιρών και να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις, πνευματικές και υλικές. Έτσι μόνο η κρίση αυτή μπορεί να γίνει αφετηρία μιας δημιουργικής πορείας.
Είναι ανάγκη να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, την ιστορία και την παράδοσή μας. Λαοί που δεν έχουν ιστορική μνήμη, δεν έχουν μέλλον.
Ο Όμιλός μας καλεί όλους σας σε συνεργασία για την βελτίωση των όρων ζωής μέσα από ομαδική και δημιουργική ενασχόληση με σκοπό την καλλιέργεια της αισθητικής και την αναγνώριση της αξίας και διαχρονικότητας της λαϊκής μας παράδοσης. Γιατί όπως είπε και ο Νομπελίστας ποιητής μας Γ. Σεφέρης:
¨ σ΄ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν΄ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται…….¨

Στον όμιλό μας λειτουργούν Tμήματα εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών απ΄ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας για:
. Παιδιά
. Εφήβους
. Ενήλικες
καθώς επίσης και μαθήματα Zumba{……μια εναλλακτική πρόταση}.
Πληροφορίες – Εγγραφές : Δωδεκανήσου 57 {1ος Όροφος } Άνω Καλαμάκι Άλιμος, από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, ώρες 19:00 – 21:00
τηλ.: 210 – 9958409

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά!!!

Σας περιμένουμε……………
www.stisixoros.com

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το Δ.Σ του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ θα ήθελε να εκφράσει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στους χορευτές μέλη του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στο νέο τους ξεκίνημα ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατοί και συγκεντρωμένοι στους στόχους και τις αρχές τους. Σε αυτούς που παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να εισαχθούν, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως οι ευκαιρίες στη ζωή υπάρχουν αρκεί να υπάρχει επινοητικότητα και θέληση. Τέλος θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των παιδιών τους!

 • ΚΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Στις 27 Ιουλίου 2012  στο Καστέλι Πεδιάδος του Ν. Ηρακλείου παρουσιάστηκε το 4ο CD της σειράς {Αφιέρωμα στους Κρήτες  Παραδοσιακούς Μουσικούς της Ανατολικής Κρήτης - Επαρχίας Πεδιάδας} με αφιέρωμα σε έναν ακόμα βιολάτορα το Γιάννη Φραγκουλιδάκη ή Σκαρπαθιώτη από την Πολυθέα Πεδιάδας. Στην παρουσίαση αυτή μίλησαν για το ξεκίνημα, τους επηρεασμούς και το έργο του πιο πάνω βιολάτορα οι: Κωστής Παπαδάκης, Κώστας Στρατάκης, Μαρία Χναράκη και Λευτέρης Κορναράκης. Είχαν προηγηθεί  τα αφιερώματα στους Ηρακλή Σταυρουλάκη από την Επισκοπή, Μανόλη Χανιωτάκη από το Θραψανό και Γιώργου Μαραυγάκη ή Δροσερό από το Μουχτάρω. Και αυτό το αφιέρωμα αποτελεί έργο μιας γνωστής πλέον ομάδας ανθρώπων, που έχοντας κατακτήσει ένα παραδειγματικό επίπεδο συνεργασίας, λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, έχει επιδοθεί με ανιδιοτέλεια, με συστηματικό και υπεύθυνο τρόπο, στην καταγραφή, συγκέντρωση, επεξεργασία και προβολή ενός σημαντικού, σπάνιου και δυσεύρετου υλικού της Παραδοσιακής Πεδιαδίτικης μουσικής έκφρασης. Το αφιέρωμα αυτό που αποτελείται από ένα βιβλίο με 2 CD και 1 DVD εκδόθηκε από τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας και την Φιλολογική του επιμέλεια είχε  ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης. Στα περιεχόμενα του βιβλίου υπάρχουν αναφορές των Γιώργου Καλογεράκη υπ. Δρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Προέδρου Δ.Ο.Π.Α.Π, Μαρίας Χναράκη Διευθύντριας Ελληνικών Σπουδών Αναπλ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Drexel Φιλαδέλφεια ΗΠΑ, Ντίνου Κωνσταντόπουλου Δημοσιογράφου, Κωνσταντίνου Παπαδάκη Φιλόλογου, Ανδρέα Γιακουμάκη Καθηγητή Μουσικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και χαιρετισμός από τον  Δημάρχο Μίνωα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη. Στο DVD περιλαμβάνεται συνέντευξη που παραχώρησε ο βιολάτορας Γιάννης Φραγκουλιδάκης ή Σκαρπαθιώτης  στον Χοροδιδάσκαλο, Καθηγητή Φυσικής  Αγωγής και Πρόεδρο του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ κ Λευτέρη Κορναράκη για την Κρητική Μουσική, την Κρήτη, τα ήθη και τα έθιμα και τον Πολιτισμό της, καθώς και αντιπροσωπευτικές εκτελέσεις με σόλο βιολί.

 • Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σεμινάριο Παραδοσιακών
  Χορών Βλάχων Ασπροποτάμου {Ν. Τρικάλων} που διοργάνωσε το Σάββατο 31-3-2012 στην αίθουσα χοροδιδασκαλίας του, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" με εισηγητή τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑ Πανεπιστημιακό Διδάσκοντα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ημερολόγιο Στησιχόρου