ΜΕ ΤΟΝ Χ.Λ.Ο. "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - PORTUGAL 2017!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με τα μέλη του θα βρεθεί για πολιτιστική επίσκεψη και μουσικοχορευτικές απολαύσεις στην Πορτογαλία!!! Θα ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας από την Λισαβόνα του θαλασσοπόρου Vasco de Gama. Μια πόλη που ξέρει να γοητεύει και να αποπλανά τον επισκέπτη με τις αναμνήσεις του ένδοξου αποικιακού παρελθόντος, τις μελαγχολικές νότες των fado και το μεσογειακό της πρόσωπο. Η αίσθηση ότι θα βρεθούμε στο δυτικότερο άκρο της Γηραιάς ηπείρου, η ιστορικότητα ενός χώρου με πλούσια ναυτική παράδοση (από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι της στα πέρατα του κόσμου η Ευρώπη -μέσω των τολμηρών θαλασσοπόρων), τα αρχιτεκτονικά στολίδια του χθες και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης, που παραπέμπει περισσότερο σε μεσογειακή παρά σε ευρωπαϊκή, αποτελούν συνήθως τα βασικά τους επιχειρήματα για να μας πείσουν ότι όλοι οι ταξιδιώτες που διαθέτουν ευρωπαϊκές «περγαμηνές» διαβεβαιώνουν ανεπιφύλακτα πως η Λισαβόνα είναι μια από τις πιο αποκαλυπτικές «βόλτες» της Ευρώπης.
Και ενώ η Λισαβόνα, ως πρωτεύουσα «κλέβει» τις εντυπώσεις, το Πόρτο, όμως, είναι η κατάλληλη πόλη που θα νιώσουμε την αυθεντική Πορτογαλία, με τα χρώματά της, την ιστορία της και τις ομορφιές της. Κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, το Πόρτο συστήνει στους επισκέπτες του την Πορτογαλία με τον πιο αυθεντικό τρόπο, μέσα από μια πόλη που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας και δεν υστερεί σε τίποτα από ομορφιές. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε πανέμορφες πόλεις και ομορφιές της Πορτογαλίας όπως: Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ – Κάβο Ντα Ρόκα - Κοίμπρα - Ναζαρέ – Φατιμα – Όμπιτους. Καλό μας ταξίδι!!!
Και αυτό το Ευρωπαϊκό μας ταξίδι επιμελήθηκε το πάντα φιλόξενο ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS HOLIDAYS
Head office: 26-28, Mitropoleos str. - 105 63 Athens - Greece
Tel. (0030) 210 3315621, Fax. (0030) 210 3315623
web site: www.grefis.gr e-mail: info@grefis.gr


5ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ ¨ σας καλεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη¨ {Πλατεία Καραϊσκάκη Άλιμος}, σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη ως τον Πόντο με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων χορευτών του Ομίλου και τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων των περιοχών που εμφανίζονται.
Χ.Λ.Ο.Σ. "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" - "ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ" - 15 ΜΑΪΟΥ 2016, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ "ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ"ΜΕ ΤΟΝ Χ.Λ.Ο. "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ διοργανώνει για τα μέλη του, Πολιτιστική Επίσκεψη στον Νομό Δράμας την 4,5,6 και 7 Ιανουαρίου 2016.
Η Δράμα είναι ένας από τους 13 νομούς της Μακεδονίας.
Η πόλη τη Δράμας και πρωτεύουσα του Νομού είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Φαλακρό και συγκεντρώνει πολλά σημαντικά αξιοθέατα. Διάσπαρτα σε όλη την πόλη βρίσκονται κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονική, ενώ στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, τα τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με το άφθονο πράσινο και τα αναπαλαιωμένα κτίσματα συνθέτουν μία πανέμορφη εικόνα. Η Δράμα διαθέτει Αρχαιολογικό, Λαογραφικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο με αξιόλογα εκθέματα. Η Δράμα φημίζεται για τον εξαιρετικό χαλβά της και τα νόστιμα αλλαντικά. Η αστείρευτη φύση, η γραφικότητα του τοπίου, οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα αρχαία μνημεία και οι αμέτρητες επιλογές για χειμερινό και εναλλακτικό τουρισμό μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Στην Δράμα λοιπόν της Ονειρούπολης και όχι μόνο http://www.oneiroupoli.gr/index.html θα αποδράσουμε για να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες. https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=puliVqvpAc2z8wewzpNg#q=δραμα

Ενδεικτικά το πρόγραμμα του 4ημέρου είναι:
1.- Την 4-1-2016 ΩΡΑ 06:45 πμ συγκέντρωση στην έδρα του Ομίλου και ώρα 07:00 πμ αναχώρηση για την πόλη της Δράμας. Άφιξη μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας. Στην συνέχεια το απόγευμα θα υπάρξει στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας χορολογική συνάντηση με θέμα (Μουσικοχορευτική παράδοση Δράμας, Λύρες και Νταχαρέδες), με ομάδες βιωματικών χορευτών και την συμμετοχή των χοροδιδασκάλων του Λυκείου Ελληνίδων και (Μουσικοχορευτική παράδοση Κρήτης, Λύρα και Λαγούτο) με τον Λευτέρη Κορναράκη
2.- Την 5-1-2016: Πρωινό ελεύθερο για μια γνωριμία με την πόλη της Δράμας. Το απόγευμα στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας οι χοροδιδάσκαλοι του Λυκείου Ελληνίδων και ο Λευτέρης Κορναράκης θα διδάξουν χορούς από Βώλακα, Καλή Βρύση και Κρήτη. Στην συνέχεια περί ώρα 09:00 μμ θα βρεθούμε στο Μοναστηράκι Δράμας για γλέντι.
3.- Την 6-1-2015: Πρωί μετάβαση στο Μοναστηράκι Δράμας για παρακολούθηση του εθίμου Αράπηδες και στην συνέχεια μετά το μεσημέρι θα βρεθούμε στο χωριό Ξηροπόταμος Δράμας για υπαίθριο γλέντι με ντόπιους οργανοπαίκτες.
4.- Την 7-1-2015: Πρωί αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Θεσσαλονίκη για μια βόλτα στον Πύργο τον Λευκό, καφεδάκι στην Νίκης ή Πλατεία Αριστοτέλους, τσουρέκια Τερκενλή ή ρακές στα Λαδάδικα.


4ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"

Ιδιαίτερο στοιχείο της πολιτιστικής ιδιομορφίας και κληρονομιάς κάθε λαού είναι η Παράδοση. Μια από τις δυνατές συνιστώσες της παράδοσης, είναι ο παραδοσιακός χορός και το τραγούδι.
Με το χορό και το τραγούδι ο Έλληνας εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, χορεύει με πάθος, χορεύει δυναμικά με ακρίβεια και ύφος, χορεύει και τραγουδά τις κακουχίες της ζωής, τον καημό της ξενιτιάς, το παράπονο του ξενιτεμένου, τις πίκρες της θάλασσας, τον καθημερινό μόχθο, υμνεί τη φύση….., τη χαρά της αγάπης και του έρωτα, την προσμονή και την ελπίδα…
Χορεύει και τραγουδά…., τραγουδά και χορεύει…

¨Για κατιβάτι στου χουρό
ν΄ ακούσιτι τραγούδια…¨

Ένα Μουσικοχορευτικό ταξίδι σε τόπους της πατρίδας μας, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο ¨Μαίρη Αρώνη¨, Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος.


ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!!! SPAIN 2015!!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου θα βρεθεί για πολιτιστική επίσκεψη στην Ισπανία!!!
Στην Ισπανία, την χώρα του φλαμένκο, των ταυρομάχων, του Πικάσο, του Σαλβαδόρ Νταλί, της Πασιονάρια , του Λόρκα, του Θερβάντες, στην Ισπανία με τη μεγαλόπρεπη ομορφιά των Πυρηναίων, τις ηλιόλουστες παραλίες, τις ζωντανές ακτές και τη μαυριτανική μεγαλοπρέπεια της Ανδαλουσίας. Είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ιταλία όπου αισθανόμαστε, εμείς οι Έλληνες, σαν το σπίτι μας. Όταν την επισκεπτόμαστε, ο χαρακτήρας των Ισπανών με την χαρούμενη διάθεση που αν και δεν μιλούν ξένες γλώσσες, το μεσογειακό τους ταμπεραμέντο τους βοηθά στην επικοινωνία και μας ανοίγει την καρδιά. Βασικό της προνόμιο είναι ότι είναι σε θέση να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο επισκέπτη! Ο λόγος απλός, είναι χώρα γεμάτη αντιθέσεις, και γεωγραφικές και χαρακτηρολογικές: Οι Καστελάνοι πιο κλειστοί και αυστηροί, οι Ανδαλουσιάνοι γλεντζέδες και λάτρεις του κρασιού και του χορού και οι Καταλανοί εργατικοί και καλοί έμποροι. Καλό μας Ταξίδι!!!


Ο Χ.Λ.ΟΜΙΛΟΣ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ", διοργανώνει για τα μέλη του την 12,13 κ 14/12/2014 Πολιτιστική Επίσκεψη στο Λουτράκι Αριδαίας του νομού Πέλλας. Το Λουτράκι βρίσκεται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Εκεί βρίσκονται και τα Λουτρά Πόζαρ, ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, νερά που αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών - χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δυο. Φυσικά με την εκεί παραμονή μας θα εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και θα φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς όπως θα μας τους παρουσιάσει σε σεμινάριο που διοργανώνει ο Χ.Λ.Ο.Σ, ο χοροδιδάσκαλος Πέτρος Σέλκος. Το βράδυ του Σαββάτου 13-12-2014 τα μέλη μας θα συμμετάσχουν σε Παραδοσιακό Γλέντι με Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής στο οποίο θα είναι εκτός από εμάς μέλη του Λαογραφικού Ομίλου ¨ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ¨, κάτοικοι του χωριού και πολλοί άλλοι .
Πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα την Κυριακή 14-12-2014 θα κάνουμε μια στάση σε μια πόλη που βρίσκεται μεταξύ Βόρα και Βερμίου, ψηλά σ΄ έναν πέτρινο εξώστη, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Μακεδονίας, την Έδεσσα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους μοναδικούς στην Ελλάδα καταρράκτες της Έδεσσας οι οποίοι αποτελούν ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Θα δούμε τους "Μικρούς καταρράκτες, που διασχίζουν και κοσμούν το ομώνυμο πάρκο στο κέντρο της πόλης και τον μεγάλο καταρράκτη "Κάρανος" με το νερό του να πέφτει από ύψος 70 μέτρων.
Αναλυτικό πρόγραμμα της περιήγησης θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον Γ. Γραμματέα του Ομίλου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ήταν απίστευτη και πέρα από κάθε προσδοκία η προσέλευση και η ανταπόκριση του κόσμου του Αλίμου και όχι μόνο στην πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με όλους εσάς για σας στις 13 κ 14 Ιουνίου 2014 στο ανοικτό θέατρο Μαίρη Αρώνη στον Άλιμο. Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να περιγράψουμε με λόγια, το μεγαλείο των συναισθημάτων που ζήσαμε το 2ήμερο αυτό. Νοιώσαμε όμως τη θέρμη, τη χαρά, το άνοιγμα καρδιάς, το πνεύμα ενότητας και τη διάθεση συνδημιουργίας, που μαγικά αναπτύχθηκε ανάμεσα μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα μέλη, τους μικρούς και μεγάλους, τους νέους, αλλά και τους διαχρονικούς φίλους του Ομίλου μας που ανταποκρίθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο κάλεσμά μας και κατέκλυσαν κάθε ελεύθερο χώρο του θεάτρου. Η συμβολή, η προσφορά και η παρουσία όλων στην επιτυχία αυτή, ήταν συγκινητική και είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την συνέχεια για να ενισχύσουμε ακόμα πιο πολύ και να διατηρήσουμε τη μοναδική φυσιογνωμία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ομίλου μας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ:
1.- Τους Μουσικούς και Τραγουδιστές της Εκδήλωσης:
Μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ»: Παπαναστασίου Βαγγέλη (Πνευστά), Ηλιάδη Ιάκωβο (Λαούτο), Σαραντίδη Βαγγέλη (Βιολί), Ακριβόπουλο Λάζαρο (Κρουστά). Κωνσταντινίδη Παναγιώτη ( Ακορντεόν) Σέρβο Γιάννη (Τσαμπούνα), Κώτσου Βαγγέλη και Δαλιάνη Σταυρούλα (Τραγούδι ), Φωτιάδη Γιάννη (Λύρα Πόντου), Χαραλαμπίδου Λιάνα (Τραγούδι Πόντου), και την Ομάδα Τραγουδιού του Ομίλου μας: Λάζαρη Ευαγγελία, Κορναράκη Βασιλεία Γεωργακοπούλου Εβίτα, Καλογεροπούλου Αναστασία, Μπλέτσα Δήμητρα και Αντωνιάδη Χρυσάνθη.
2.-Για την προσωπική τους εργασία:
α]Στην Επιμέλεια Σκηνικών της Εκδήλωσης τους:
Μπλέτσα Δήμητρα ,Κουταβάκη Σπυριδούλα, Σιαχάμη Γιώργο, Μήτσου Αριστέα, Μηλεούνη Γεωργία, Γίδαρη Ερμιόνη και Γιακουμάκη Βασιλική.
β]Για την Τεχνική Υποστήριξη της Εκδήλωσης τον:
Πίκουλα Αθανάσιο
γ]Για την Ενδυματολογική Επιμέλεια της Εκδήλωσης της:
Παραδοσιακές Ενδυμασίες Σταματίνα και Ασημίνα Μπογέα http://www.paradosiakes-endymasies.gr/
δ]Για την Επιμέλεια Φωτογραφιών κ Βιντεοσκόπηση της Εκδήλωσης τον:Φαρμάκη Κωνσταντίνο. και
ε]Για το έντυπο πρόγραμμα την: Κίσσα Δήμητρα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Μουτσάτσου, Μιμή Κλεώπα Μπίσμπα, Κλέα Μανωλαράκη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νίκος Παπανικολάου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Δημάκης, Χρήστος Δουρίδας, Σάκης Τσάγκαρης, Νίκος Αλεξόπουλος, Μαρία Πανούση, Νίκος Τσαπάρας, ο Πρόεδρος των Εργαζομένω του Δήμου Αλίμου Δημήτρης Γεωργακοπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου Εκτελωνιστών κ. Δήμητρα Σαρδέλη, η Πρόεδρος του συλλόγου Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος κ Κοιλάκου Βασιλική και οι ιστοσελίδες ειδήσεων Alimos online με την Τατιάνα Τζινιόλη και notia.gr κ geitoniamou.gr με τον Γιώργο Φρύνη

Καλό Καλοκαίρι.

3o ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟΥ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"

13 Ιουνίου - 14 Ιουνίου

13 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. μέχρι 14 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ
 
Ανοικτό θέατρο Μαίρη Αρώνη Άλιμος Αττικής
Ο παραδοσιακός χορός υπήρξε επί αιώνες το πολυτιμότερο αγαθό της ελληνικής κοινωνίας και αποτέλεσε μέσο έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων στη ζωή του ανθρώπου.
Ο λαός μας έχει να επιδείξει ποικιλία χορών, στους οποίους ο χορευτής συνδυάζει με ευρηματικότητα τη χορευτική παραδοσιακή τέχνη του τόπου του, το ύφος της ομάδας που ανήκει και παράλληλα καταφέρνει να δώσει στην κίνηση και στην όλη έκφραση του χορού του ένα προσωπικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τη χάρη, την αρμονία και την αισθητική του.
Μουσικοχορευτικές διαδρομές σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ με την παράσταση:
« Χορέψετε…….χορέψετε……»
Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο « Μαίρη Αρώνη», Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος.

Ο Χ.Λ.ΟΜΙΛΟΣ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ!!

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" με την Ομάδα Παραστάσεων Κρητικών Χορών ύστερα από πρόσκληση του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας
θα πάρει μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «…Τους χορούς ας συμπλέξωμεν, … Συμμέτρως εχορεύσαμεν, … Δια την Πατρίδα… Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ποίημα «Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» του Ανδρέα Κάλβου (ΩΔΑΙ - Λύρα - Λυρικά) παραλληλίζοντας τις εποχές της έναρξης του αγώνα της επανάστασης του 1821 και της σημερινής, που χρήζει την υπηρεσία των πατροπαράδοτων αξιών για τη νέα παλιγγενεσία που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο Χ.Λ.ΟΜΙΛΟΣ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλίμου, με το Χορευτικό Τμήμα Ποντιακών Χορών συμμετείχε, στην ημέρα δράσης που διοργάνωσαν οι Δήμαρχοι Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας με θέμα «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» που διεξήχθη στο Ολυμπιακό κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού,!!!

ΜΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΑΟΥΣΑ - ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική περιοδεία του Χ.Λ.Ο ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα και να δουν από κοντά τα αποκριάτικα δρώμενα των περιοχών που επισκευτήκαμε. Όλοι οι συμμετέχοντες έδεσαν σε μια ωραία παρέα και απόλαυσαν τις ομορφιές του τόπου μας!!!

ΜΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2013!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ διοργανώνει για τα μέλη του, Πολιτιστική Επίσκεψη στο Ν. Ιωαννίνων την 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013.
Στην καρδιά της Ηπείρου, 440 χλμ. από την Αθήνα και 295 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, σε υψόμετρο 480 μέτρων και ανάμεσα σε ψηλές κορυφές προικισμένος με πανύψηλα καταπράσινα βουνά και ορμητικά ποτάμια μας περιμένει ο Νομός Ιωαννίνων για να μας μυήσει σε διαδρομές πρωτόγνωρες και εμπειρίες μοναδικές. Τα Γιάννενα, πρωτεύουσα του νομού και μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, με αδιάψευστο μάρτυρα την ιστορία τους, είναι απόλυτα ικανά να παρασύρουν στο μύθο τους τον περιηγητή που είναι έτοιμος να αφεθεί στη μαγεία της καταπράσινης φύσης, στα ίχνη, βαθιά και ανεξίτηλα, που άφησαν στην περήφανη πόλη, Έλληνες και ξένοι που την περπάτησαν στην υπερχιλιόχρονη πορεία της, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της ένα-ένα με γενναιοδωρία. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου θα επισκεφτούμε: α) την Κόνιτσα, β) ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ζαγορίου και του νομού Ιωαννίνων το φαράγγι του Βίκου, γ) το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων ένα ζωντανό γραφικό χωριό το Μέτσοβο και τέλος δ) ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ηπείρου την Μηλιά όπου εκεί το μεσημέρι της Κυριακής 15-12-2013 ο Όμιλός μας έχει Προγραμματίσει Παραδοσιακό Γλέντι με Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής στο οποίο θα συμμετέχουν, εκτός από εμάς κάτοικοι του χωριού και φίλοι μας από όλο τον Νομό. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον Γ. Γραμματέα..του Ομίλου.

ΜΕ ΤΟΝ Χ.Λ.Ο. "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΗΝ ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΙΤΑΛΙΔΑ... ΣΙΚΕΛΙΑ 2013!!!

Οι πιο ενημερωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου την συνιστούν ανεπιφύλακτα ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι «ψαγμένοι» ταξιδιώτες την τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο με την παρουσία τους. Γιατί, η Σικελία η Χώρα του Ήλιου, της Μαφίας, των Ηφαιστείων και του Μεσογειακού ταμπεραμέντου είναι ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας.!!!Σε αυτό τον ταξιδιωτικό προορισμό ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ σας καλεί την 23 Ιουνίου 2013.
Σ’ αυτή τη μικρή γωνιά της Μεσογείου θα δούμε συγκεντρωμένο ένα πολιτισμό χιλιάδων ετών.
Στις κύριες πόλεις της Σικελίας το Παλέρμο και την Κατάνια θα δούμε μερικές από τις πιο έξοχες Αρχιτεκτονικές στον Κόσμο!!, μια κληρονομιά των πολλών μεγάλων πολιτισμών, ενώ στις Συρακούσες, γενέτειρα του Αρχιμήδη, μία από τις πρώτες Ελληνικές αποικίες του νησιού. και στην Ταορμίνα το «λουλουδιασμένο μπαλκόνι» της Μεσογείου από τα πιο δημοφιλή τουριστικά κέντρα της Σικελίας και όλης της Μεσογείου, θα ανακαλύψουμε και άλλους φανταστικούς θησαυρούς. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα Πολιτιστικά και Αρχαιολογικά στοιχεία που κάνουν τους επισκέπτες να προτιμούν τη Σικελία για τις διακοπές τους. Πανέμορφα χωριά και απίστευτες παραλίες μας περιμένουν Σε μεγάλο ύψος (3.300 μ.) και με πολλούς κρατήρες θα συναντήσουμε την Αίτνα που πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι πόλος έλξης όλων των επισκεπτών. Είναι το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ευρώπης και ένα από τα πιο ενεργά σε όλο τον κόσμο. Κάθε τμήμα του νησιού διαθέτει τη δική του φυσιογνωμία και ατμόσφαιρα. Στα νότια και ανατολικά του νησιού είναι εμφανείς οι Αρχαιοελληνικές επιρροές και τα Ελληνικά Μνημεία καθορίζουν το τοπίο, εκεί υπάρχει μια Ιταλία γεμάτη μνήμες από τη Μεγάλη Ελλάδα Εκεί λοιπόν στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, όπου ο ήλιος συναντά τη θάλασσα και η Ιστορία μπλέκεται με το μύθο, ο Έλληνας επισκέπτης θα ανακαλύψει και θα ερωτευτεί μια άλλη, απρόσμενα γοητευτική πλευρά της Μεσογειακής του «φύσης». Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, αλλά και μεταγενέστερα Άραβες, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην Ιστορία της Σικελίας, προσδίδοντας στην ηλιόλουστη Τρινακρία (το νησί με τις τρεις άκρες, κατά τους αρχαίους) μια ποικιλόμορφη πολιτιστική ταυτότητα.!!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΣΤΟ Ε.Μ.Π.!!

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση Φοιτητών και άλλων προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε την 22-2-2013 σε αίθουσά του  Χορευτικού Τομέα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, σεμινάριο με θέμα την Κρητική και Ποντιακή φορεσιά. Εισηγητής για τις παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης ο Λευτέρης Κορναράκης, Πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ", Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Δάσκαλος Παραδοσιακών και για του Πόντου ο Όμηρος Παχατουρίδης Δάσκαλος Ποντιακών Χορών στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής. Μετά το σεμινάριο  ακολούθησε Παραδοσιακό Ποντιακό και Κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική. Το σεμινάριο διοργάνωσαν  τα Τμήματα των Κρητικών και Ποντιακών Χορών του Χορευτικού Τομέα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.609451669080264.155669.165430433482392&type=1

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2013 MΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ"

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος " ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ " την Τσικνοπέμπτη στις 7 Μαρτίου 2013 και ώρα 22:00, 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα, καλεί όλα τα μέλη του στην Αίθουσα Μαθημάτων, να φορέσουν την καλύτερή τους διάθεση, να βάλουν την Αποκριάτικη φαντασία τους να δουλέψει και να δώσουν ραντεβού μόνο στο καλύτερο Αποκριάτικο parties της Πόλης!!! Οι Απόκριες είναι πραγματικά μια από τις ωραιότερες γιορτές. Καθένας μπορεί να διασκεδάσει και να ντυθεί όπως θέλει. Όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να ξεχάσουμε για λίγο τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και την πίεση που νιώθουμε. Σας υποσχόμαστε μια βραδιά Κεφιού, Χαράς και Ξεφαντώματος με ένα Αποκριάτικο Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα. Εσείς δεν έχετε παρά να πιαστείτε στο γαϊτανάκι του Καρνάβαλου και να αφεθείτε στην πολύχρωμη φαντασία του... Η βραδιά θα έχει πολλές εκπλήξεις, πλούσιο μπουφέ και Αναμνηστικό Βραβείο στην πιο Θεότρελη, Πρωτότυπη... και "Σουρεάλ" Αποκριάτικη Αμφίεση Ατομική ή Ομαδική!!!!
Καλή μας διασκέδαση!!!!!!
 Tο μεσημέρι της ίδιας μέρας και από ώρες 15:00 έως 17:00 στο Άνω Καλαμάκι και στην συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Κύπρου, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ ΄΄ με Χορευτικά του Τμήματα θα συμμετάσχει στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που διοργανώνει για τους πολίτες του Αλίμου ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΣ Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου!!!!!

MΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ - ΞΑΝΘΗ 2013

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ διοργανώνει για τα μέλη του, Πολιτιστική Επίσκεψη στον Ν. Ξάνθης την 16, 17 κ 18 Μαρτίου 2013.
Η Ξάνθη, θρακική πόλη στη γειτονιά των Βαλκανίων, όπου συνυπάρχουν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες περίπου 57.300 κατοίκων μετά από 7,5 ώρες 3 στάσεις και 706,2 χιλιόμετρα, μας περιμένει.
Σίγουρα ακόμη και ο πιο ευφάνταστος και ταλαντούχος ζωγράφος όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει την εικόνα της Ξάνθης...
Μια παλιά πόλη που ξεπήδησε από πίνακα, μια σύγχρονη γεμάτη νέους και ζωή, γαστρονομία που βάζει Δύση και Ανατολή σε ένα τραπέζι, τοπία διάσημα πέρα από την Ελλάδα και ονειρικές διαδρομές που διέσχισε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Αυτή τόσο απλά είναι η Ξάνθη...
Στην αυτοβιογραφία του ο Μάνος Χατζιδάκις κάνει λόγο για δύο Ξάνθες: τη διατηρητέα, όπου γεννήθηκε, και την άλλη, που χτίστηκε μεταγενέστερα.
Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής μας θα καταλύσουμε στις παρυφές της πανέμορφης Ξάνθης στο ξενοδοχείο http://www.hotelnatassa.gr/profile και θα δοθεί στα μέλη μας η δυνατότητα να επισκεφτούν Την Παλιά Πόλη , Το Λαογραφικό Μουσείο , Το Μητροπολιτικό Μέγαρο , Την νέα Πλατεία Το Παζάρι , Το Σιδηροδρομικό Σταθμό Γαλλικού τύπου και φυσικά ΤΟ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!!! Ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι αυτός του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού – Θρακικών Λαογραφικών Εορτών που ξεκίνησε το 1966. Έχει διαγράψει μια πορεία σαράντα και πλέον ετών, που πέρασε ποικίλες φάσεις εξέλιξης και μετάλλαξης φθάνοντας έως τις μέρες μας. Έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό το θέατρο και άλλα. Στη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης πολύ σημαντική θέση κατέχει και μια άλλη μορφή κοινωνικής επιτέλεσης, το γλέντι, το οποίο συναντά κανείς σε πολλούς διαφορετικούς χώρους και μορφές.
Η αναχώρησή μας έχει προγραμματιστεί για την 15-03-2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:45 από οδό Δωδεκανήσου 57 στον Άλιμο όπου βρίσκεται και η έδρα του Ομίλου μας.
Για το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς {17-03-2013} ο Όμιλός μας, έχει Προγραμματίσει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Παραδοσιακό Γλέντι με Πενταμελή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής στο οποίο θα συμμετέχουν, εκτός από εμάς και όσοι Φίλοι από την Μακεδονία και Θράκη έρθουν για να διασκεδάσουν μαζί μας.
Σε αυτό γλέντι θα μας συντροφεύουν οι μουσικοί:
ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Βαγγέλης Γκάιντα, Καβάλι, ΖΑΡΚΟΣ Νίκος Κλαρίνο, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Γιάννης Ακορντεόν –Τραγούδι, ΚΑΝΑΡΓΕΛΗΣ Γιάννης Κρουστά και ΖΙΩΓΑΣ Γιώργος Τραγούδι.
Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής σας στον Γεν. Γραμματέα του Ομίλου.
Καλό μας Ταξίδι!!!!!!!!!!
www.stisixoros.com

MΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2012

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ διοργανώνει για τα μέλη του, Πολιτιστική Επίσκεψη στο Ν. Ευρυτανίας την 07, 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012. Εκεί 293 Km Βόρεια της Αθήνας βρίσκεται ο προορισμός μας το Καρπενήσι!!! Το Καρπενήσι είναι μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Καρπενήσι, μία πόλη που έχει να διηγηθεί πολλά στους επισκέπτες της, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία. Καρπενήσι, μία πόλη που, μέσα από τις δικές της στερήσεις και περιπέτειες, διακρίθηκε για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα στους εθνικούς αγώνες.
Η αναχώρησή μας έχει προγραμματιστεί για την 07-12-2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 από οδό Δωδεκανήσου 57 στον Άλιμο όπου βρίσκεται και η έδρα του Ομίλου μας.
Μετά από 5 ώρες και μετά από κάποια στάση για ξεμούδιασμα και καφεδάκι θα φτάνουμε στον προορισμό μας και θα καταλύσουμε στο Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ στο κέντρο της πόλης .
Τις επόμενες 2 ημέρες της εκεί παραμονής μας θα επισκεφθούμε το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, τα χωριά Κορυσχάδες, Μεγάλο και Μικρό Χωριό κ.α.λ., ανάλογα του χρόνου που θα έχουμε διαθέσιμο.
Για το βράδυ του Σαββάτου {8-12-2012} στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου στην Μεγάλη Αίθουσα ο Όμιλός μας, έχει Προγραμματίσει Παραδοσιακό Γλέντι με Πενταμελή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής στο οποίο θα συμμετέχουν, εκτός από εμάς Φίλοι και Μέλη μας από όλη την Ευρυτανία και όχι μόνο που θα χαρούμε να τα συναντήσουμε για να διασκεδάσουν μαζί μας.
Σε αυτό γλέντι θα μας συντροφεύουν οι μουσικοί:
ΚΟΥΤΗΣ Δημήτρης Κλαρίνο, ΤΖΙΒΑΡΑΣ Νίκος Βιολί, ΠΕΤΡΑΚΗΣ Μάρκος Λαούτο , ΑΡΧΟΝΤΗΣ Παναγιώτης Τουμπερλέκι και ΡΩΜΑΝΑΣ Χρυσόστομος Τραγούδι.

Διήμερο Παραδοσιακού Χορού του

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ"

Στην εποχή μας έχουμε προσθέσει πολλά χρόνια στη ζωή μας, αλλά όχι πολλή ζωή στα χρόνια μας.
Προσπαθούμε να «κερδίσουμε» τη ζωή μας, αλλά όχι να τη ζήσουμε.
Ανησυχούμε για την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος, αλλά όχι για το αυθαίρετο γκρέμισμα της παράδοσής μας.
Η αδιαφορία για όσα έστησαν με σοφία και ιδρώτα οι παλιότερες γενιές μας στερεί όχι μόνο τις χαρές, αλλά πιο πολύ το κέρδος της εμπειρίας τους…….
Οι γιορτές των πατέρων μας ξεπρόβαλαν « εν τόπω και καιρώ » για να τους ξεκουράσουν πραγματικά γεμίζοντάς τους με κέφι και δύναμη, βοηθώντας τους να ζουν πιο αληθινά, πιο ουσιαστικά.
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν πίσω στον χρόνο ………Σ΄ένα χωριό …… Κάπου κοντά ή μακριά…… Το χωριό μας ή το δικό σας …..Σ΄ ένα σχολειό των πατεράδων ή των παππούδων μας.
Ας παρακολουθήσουμε μια αναπαράσταση μιας σχολικής χρονιάς ταυτισμένης με τους εθιμικούς σταθμούς της στο κύκλο του χρόνου και της ζωής………

« Φεγγαράκι μου λαμπρό………»

Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Ώρα 21:00
Ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» Άλιμος
Υπό την αιγίδα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.

www.stisixoros.com


MΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ", διοργανώνει για τα μέλη του το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2012, Πολιτιστική Επίσκεψη στο Νομό Έβρου και συγκεκριμένα στο Βόρειο Τμήμα του Νομού την Ορεστιάδα!!!!!!!
Εκεί 977 Km Βόρεια της Αθήνας, μας περιμένουν οι 14.783 κάτοικοι της, για μια σειρά από πλούσιες εκδηλώσεις που οργανώνονται σε κάθε γωνιά της πόλης και των γύρω χωριών την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.
Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές αναμένεται να ξεχυθούν μαζί με μας σε κάθε γωνιά της πόλης και στα γύρω χωριά, ξεχνώντας έστω και πρόσκαιρα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους το τελευταίο διάστημα. Με αφορμή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην περιοχή αυτή του Έβρου παρουσιάζονται ήθη και έθιμα που θα αναβιώσουν και φέτος !!!!!!!!!!!!!
Σας καλούμε να μας ακολουθήσετε σε άλλη μια Καρναβαλική περιπέτεια μακριά από την καθημερινότητα.

Ο  Χ. Λ. Ο ΄΄ ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ΄΄ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ!!!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ΄΄ σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 21:00 σε έναν όμορφο χώρο με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση σε Ρεμπέτικες και Λαϊκές αναφορές, Νησιώτικους Κρητικούς και άλλους Παραδοσιακούς Χορούς της Ελλάδος και καλό φαγητό,
στο Μουσικό Στέκι « Καρδιοφτερουγίσματα» στην οδό Δωδεκανήσου 37 στον Άλιμο.


ΜΕ ΤΟΝ Χ.Λ.ΟΜΙΛΟ "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ" ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!!

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ΄΄ σας προσκαλεί στην Πρωτεύουσα του Ομόσπονδου Κράτους της Βαυαρίας. το ΜΟΝΑΧΟ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, όπου έχει καλεστεί να παρουσιάσει Παραδοσιακούς Χορούς στους Έλληνες της Γερμανίας και όχι μονό. Για τον λόγο αυτό  στις 02-12-2011 θα λάβει χώρα η παράσταση «Μουσικοχορευτικές Διαδρομές στο Νησί της Κρήτης», στην οποία οι χορευτές του Ομίλου μας με την συνοδεία των Μουσικών Αλέξανδρου Παπαδάκη και Χρήστου Δάβρη θα παρουσιάσουν στο Κτιρίου Εκδηλώσεων {Veranstaltungsort} Bürgerhaus Unterföhring του Μονάχου  Χορούς της Κρήτης.Το διάστημα της εκεί παραμονής μας έχει προσδιοριστεί για τις 2,3,4 και 5 Δεκεμβρίου 2011.


Πάμε Χαλκιδική;

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» σας καλεί να τον ακολουθήσετε σε μια δροσερή Καλοκαιρινή περιπέτεια μακριά από την καθημερινότητα στον Νομό Χαλκιδικής, την 1, 2, και 3 Ιουλίου 2011.
Το πρόγραμμα μας ενδεικτικά είναι το παρακάτω:
1} Αναχώρηση την 01-07-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 από την οδό Δωδεκανήσου 57 Άλιμος.
2}Μετά από δυο τριαντάλεπτες στάσεις για ξεμούδιασμα και καφεδάκι πάνω στην Εθνική {η 1η έξω από την Στυλίδα Φθιώτιδας και η 2η στο Olympus Plaza περιοχή Κορινού Πιερίας}, φτάνουμε στον προορισμό μας περίπου την 20:00 ώρα και τακτοποιούμαστε στο Ξενοδοχείο OLYMPIC Α.Ε που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Νικήτης –Μαρμαρά, χτισμένο λίγα μόλις μέτρα από τα καταγάλανα νερά της ακτής Κοβιού και Καλογριάς. {δεύτερο πόδι-Σιθωνία}. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα σε πράσινα δάση και πανέμορφες παραλίες.. Υπάρχουν άνετα διαμερίσματα, ένα πάρκο ψυχαγωγίας, υπαίθριο μπαρ, υπαίθριοι χώροι για χαλάρωση και φυσικά Πισίνα !!!!!!!!!!!. { http://hotelolympicae.blogspot.com/2010/07/hotel-olympic.html }
3} Το Σάββατο {02-07-2011} μετά το πρωινό περιήγηση στις ομορφιές της Χαλκιδικής.
4} Το βράδυ του Σαββάτου σε υπαίθριο χώρο του Ξενοδοχείου θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Γλέντι με Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής στο οποίο θα συμμετέχουν: Εμείς φυσικά!!!!! και Φίλοι και Μέλη μας από την Μακεδονία που θα έρθουν να μας συναντήσουν.
5} Την Κυριακή {03-07-2011} αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση την Θεσσαλονίκη και ανάλογα την διάθεση {μια βόλτα στον Πύργο τον Λευκό, Καφεδάκι στην Πλατεία Αριστοτέλους ή την Παραλιακή, Τσουρέκια Τερκενλή ή Ρακές στα Λαδάδικα}.
Συνεχίζοντας για Αθήνα υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα μέρη όπως {Λιτόχωρο, Πλαταμώνας, Παλαιός Παντελεήμονας} που ανάλογα του χρόνου που θα έχουμε ίσως επισκεφτούμε. Καλό μας Ταξίδι!!!!!!!!!!


ΔΙΑΛΕΞΗ Με θέμα " ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - Ένα παραμύθι με όνομα"

29 Μαΐου 1453. 'Αλωση της Πόλης ...
Ένα απ΄τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας και ίσως το δραματικότερο της Ελληνικής...........

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος " ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ " σας προσκαλεί στην διάλεξη με θέμα " ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - Ένα παραμύθι με όνομα ", τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, ώρα 21:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου { Λ. Ιωνίας 96 }, με ομιλητή τον Καθηγητή Φιλολογίας κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Στα αποσπάσματα κειμένων και στα ποιήματα η Μαρίνα Κωνσταντινίδη

Ο Κωνσταντίνος Γ. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στο γραφικό προάστιο του Βοσπόρου, το Μέγα Ρεύμα (Αρναούτκιοϊ).
Τα πρώτα γράμματα τα διδάχθηκε στο δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Ρεύματος.
Ως μαθητής Γυμνασίου και Λυκείου στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή αρίστευσε κερδίζοντας υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για ανώτατες σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Απεφοίτησε από το κλασικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής και πρωτοδίδαξε στην αγαπημένη του «μητέρα» σχολή, τη Μεγάλη του Γένους. Η άρνηση, όμως των τουρκικών αρχών για επίσημη έγκριση του διορισμού του - πολιτική της Τουρκικής κυβέρνησης προς τους αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων – τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την Πόλη, θεωρούμενος ως εν ενεργεία εκπαιδευτικός από το Ελληνικό κράτος, οπότε και εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή, διορισμένος πλέον στην Ελληνική επαρχία. Δίδαξε σχεδόν δεκαπέντε χρόνια στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής στο οποίο υπηρέτησε ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής. Συνταξιοδοτήθηκε ως Υποδιευθυντής του 4ου Λυκείου Αλίμου (Μακρυγιάννειο) έχοντας συμπληρώσει τριάντα πέντε χρόνια συνολικής υπηρεσίας στη Μέση εκπαίδευση.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης επί σειρά ετών πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Μορφωτικό Σύλλογο Μεγάλου Ρεύματος στην Πόλη, τόσο με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, όσο και ως ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στην τελευταία σκηνοθετική του δουλειά, το 1974 ανέβασε λίγο πριν την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, την επιθεώρηση «’Όλοι θα ζήσουμε» (συμβολικός ο τίτλος… για τον Ελληνισμό της Πόλης) στο γνωστό θέατρο «Κεντέρ». Κατάφερε δε σ΄ αυτό το έργο να κινήσει επί σκηνής τριάντα ελληνόπουλα, τα οποία τελικά παρουσίασαν στο κοινό της Πόλης ένα υπερθέαμα για τα δεδομένα της ομογένειας. Δίδαξε την Ελληνική γλώσσα στο Σύλλογο των Ιμβρίων Κωνσταντινουπόλεως, σε ειδικά φροντιστήρια για δυο συνεχείς χρονιές όταν οι Τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία του Ελληνικού Λυκείου της Ίμβρου, οπότε και αναγκάστηκαν οι περισσότεροι μαθητές του να εγκατασταθούν για σπουδές στην Πόλη. Επίσης για πέντε συνεχή χρόνια στην εφημερίδα «Απογευματινή» της Πόλης δημοσίευσε κριτική των προβαλλόμενων ταινιών ως ερασιτέχνης κριτικός κινηματογράφου.
Μελέτες του σχετικές με την επιστήμη του δημοσιεύθηκαν σε διάφορα φιλολογικά περιοδικά. Στην Πόλη, στην Κομοτηνή και στην Αθήνα έδωσε μια σειρά διαλέξεων φιλολογικού, ιστορικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Έχει επίσης επαινεθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το εκπαιδευτικό του έργο στη Ροδόπη – Κομοτηνή. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον κινηματογραφιστή Γεώργιο Μουτεβελλή ως αφηγητής σε ταινίες ντοκιμαντέρ, που έχουν ως θέμα τους μνημεία ιστορικά, αγιάσματα, εκπαιδευτήρια και συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.
Είναι εγκατεστημένος στον Άλιμο και παντρεμένος με την Ερμιόνη. Έχει δυο παιδιά το Γιώργο και τη Μαρίνα και ένα εγγονό, τον Κωνσταντίνο.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ του ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ανδρουλάκη με τίτλο «Στης μνήμης το κλαδί», την 2 Απριλίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου επί της οδού Ιωνίας 96. Η νέα αυτή δουλειά περιλαμβάνει δώδεκα καινούργια τραγούδια σε μουσική και ερμηνεία του ίδιου, στίχους της Χαρούλας Βερίγου και ένα («Το αλφάβητο της αγάπης») σε παραδοσιακούς στίχους.
{Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού κ Αθλητισμού Αλίμου}

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο Χορευτικός Λαογραφικός ‘Ομιλος « ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ», διοργανώνει για τα μέλη του το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας { 5, 6 κ 7 Μαρτίου 2011 } Πολιτιστική Επίσκεψη στο Νησί της Ζακύνθου. Το Πρόγραμμα της Επίσκεψης είναι το εξής:

1η ΗΜΕΡΑ

5-3-2011 ΣΑΒΒΑΤΟ:

Αναχώρηση ώρα 03:30 π.μ από Δωδεκανήσου 57 Άλιμος. Φτάνοντας στο Λιμάνι της Κυλλήνης επιβιβαζόμαστε στο πλοίο «Διον.Σολωμός» και στις 08:00 αποπλέουμε για Ζάκυνθο. Άφιξη στην Ζάκυνθο ώρα 09:00, μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο STRADA MARINA στο κέντρο της Ζακύνθου με θέα το καταγάλανο Ιόνιο πέλαγος, καθώς βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Αμέσως μετά και αφού διασχίσουμε την ενδοχώρα του νησιού φτάνουμε βόρεια στον Αγ. Γεώργη των Γκρεμνών, {μετά το χωριό Μαριές} όπου από την μικρή εξέδρα θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα από ψηλά και θα αφήσουμε την ματιά μας να χαθεί σε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας (το ΝΑΥΑΓΙΟ) με τη θαυμάσια παραλία του εκεί που ακόμα βρίσκεται το σκουριασμένο σκαρί του "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ", του λαθρεμπορικού πλοίου που ναυάγησε στα ανοικτά της Ζακύνθου το 1982. Το μεσημέρι θα παρακολουθήσουν {οι χορευτές αλλά και όποιος επιθυμεί} Σεμινάριο με θέμα « Χοροί και Δρώμενα της Ζακύνθου» με Εισηγητή τον κ. Άγγελο Βισβάρδη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Δάσκαλο Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου το ‘’Φιόρο του Λεβάντε’’
2η ΗΜΕΡΑ

6-3-2011 ΚΥΡΙΑΚΗ

Ώρα 11:00 Ανταποκρινόμενοι στην παρακάτω Πρόσκληση:


ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣ : ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ‘’ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ’’
ΗΜ/ΝΑ: 01/ΜΑΡ/2011
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Καρναβαλική Επιτροπή του Δήμου Ζακυνθίων, προσκαλεί τον Χορευτικό Όμιλο ‘’ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ’’, να συμμετάσχει στις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου μας την Κυριακή 6 Μαρτίου του 2011.

Με Εκτίμηση
Για την Καρναβαλική Επιτροπή
Α ΚΑΠΝΙΣΗΣ


Αργά το απόγευμα τα μέλη μας θα βρεθούν στην Κηδεία της Μάσκας η οποία αποτελεί ένα Ιστορικό Σατιρικό Δρώμενο του Νησιού με το οποίο και κλείνει η αυλαία του καρναβαλιούΚαι αφού τα ζήσουμε όλα αυτά η μέρα δεν τελειώνει!!!!!!!!!!! Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί και στην Ταβέρνα {ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ} όπου αφού γευτούμε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ζακυνθινής παράδοσης, στην συνέχεια θα χορέψουμε μέχρι όσο αντέξουμε συνοδευόμενοι υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

3η ΗΜΕΡΑ

7-3-2011 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πρωινό ξύπνημα και χαλάρωμα {από το βραδινό γλέντι}, με καφεδάκι και όχι μόνο στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από αυτό περίπου στις 12:00. Ακολουθεί φαγητό με καλή παρέα στην πόλη της Ζακύνθου με σαρακοστιανά εδέσματα και την 17:30 ώρα επιβιβαζόμαστε στο πλοίο «ΙΟΝΙS» με προορισμό το λιμάνι της Κυλλήνης όπου θα φτάσουμε περίπου την 18:30 ώρα και από εκεί με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Αθήνα περίπου στις 22:30.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 19 κ 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος "ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ" διοργανώνει για τα μέλη του, Σεμινάριο για τους { Χορούς του Πόντου} στις 19 και 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 16:00 εως 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου Λ. Ιωνίας 96.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δάσκαλος και Ερευνητής της Ποντιακής Παράδοσης κύριος ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ Νίκος.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ

Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» διοργανώνει για τα μέλη του Πολιτιστική Επίσκεψη στο Ν. Σερρών την 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2010 .
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
1} Αναχώρηση την 17-12-2010 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 από οδό Δωδεκανήσου 57 Άλιμος.
2} Άφιξη στο Σιδηρόκαστρο Σερρών περίπου την 24:00 και τακτοποίηση στο “PIGI” SPA RESORT HOTEL.
3} Το Σάββατο {18-12-2010} επίσκεψη - ξενάγηση στα Οχυρά Ρούπελ , στο Περιβαλλοντολογικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης και στο χωριό Άνω Πορόια Σερρών.
4} Το βράδυ της ίδιας μέρας {Σάββατο 18-12-2010 }, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου θα ακολουθήσει Παραδοσιακό γλέντι στο οποίο θα συμμετέχουν: {Α} Φοιτητές της Ειδικότητας Παραδοσιακού Χορού του Τ.Ε.Φ.Α.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, {Β} ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και το ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τον Δάσκαλο τους κ. ΣΚΡΕΚΑ Απόστολο, {Γ} Μέλη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ κ ΜΕΛΕΤΩΝ του Ν. ΣΕΡΡΩΝ με τον Δάσκαλό τους κ. ΤΣΑΓΑΝΟ Ευάγγελο καθώς και ντόπιοι παραδοσιακοί χορευτές.
Στο γλέντι θα παίξουν οι παρακάτω μουσικοί:
ΖΟΥΡΝΑΣ Α΄ ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ Αριστείδης
ΖΟΥΡΝΑΣ Β΄ ο ΜΑΝΤΖΙΡΗΣ Ηλίας
ΝΤΑΟΥΛΙ ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ Ιωάννης
ΚΛΑΡΙΝΟ ο ΜΠΟΥΣΙΟΣ Νίκος
ΒΙΟΛΙ ο ΜΠΟΥΣΙΟΣ Παναγιώτης
ΚΡΟΥΣΤΑ ο ΤΣΑΓΑΝΟΣ Βαγγέλης
ΛΑΓΟΥΤΟ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ ο ΓΙΩΡΓΟΥ Σάκης
5} Την Κυριακή {19-12-2010} αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση την πόλη της Θεσσαλονίκης.