Nieuws‎ > ‎

Reizen Jan Paardenkooper

Jan Paardenkooper is de man die als eerste van ons reizen maakte naar Roemenië. Eerst onder de vlag van Dorkas. Later vanuit de Volle Evangelie Gemeente Utrecht.
Stichting Stefanus werd in het leven geroepen om onder andere het werk van Jan officieel te maken.

Jan heeft vanuit zijn liefde voor Jezus en bewogen hart heeft veel werk verzet in Roemenië. Samen met zijn maatje Gerrit Keunen zijn er heel veel reizen geweest waarbij kerken werden bezocht en bemoedigd, armen een zegen en een pakket kregen, gebeden werd voor de zieken en projecten werden gestart.
Niet alle projecten hebben de tand des tijds doorstaan, maar de projecten beschreven op deze website zijn nog steeds springlevend.

De lopende projecten worden door het bestuur van Stefanus gevolgd en financieel ondersteund.

Jan is nog steeds nauw betrokken bij het werk van Stefanus, maar ondertussen zijn vleugels wat wijder uitgeslagen. Zo wordt er regelmatig vanuit stichting GAIN, http://gainhelpt.nu/ een beroep gedaan op Jan zijn kundigheid op bouwgebied.

Deze pagina houdt u op de hoogte van de plannen die Jan heeft.Mocht u Jan financieel willen helpen bij het bekostigen van de reizen, dan staat daar het rekeningnummer van Stefanus voor open: NL38 INGB 0003 147 374.
Vermeld dan in de omschrijving Reizen Jan.

Jan weer thuis uit Tanzania

Geplaatst 22 nov. 2013 08:13 door Bert de Boer   [ 22 nov. 2013 08:24 bijgewerkt ]

Bouwen aan de kerk, de laatste loodjesKlaar!samenkomstSamenkomst

Tanzania 2013

Geplaatst 22 aug. 2013 06:05 door Bert de Boer   [ 3 nov. 2013 03:27 bijgewerkt ]

In november 2013 reist Jan met stichting GAIN naar Tanzania.
Hieronder meer informatie over dit project en een filmpje van stichting De Vaste Burcht.
Het live-blog van deze reis vindt u hier en wordt gemaakt door Gerrit van Wijngaarden.

Onderaan deze pagina vindt u diverse documenten waar u meer informatie in vindt.

Even wat korte voorinformatie:

Stichting YA’ZER (YA’ZER betekent “HULP””) in Apeldoorn houdt zich bezig met het verzamelen van geld middels donaties voor het helpen van organisaties en individuele personen vanuit onze roeping als christen.

Richard Menken is voorzitter, daarnaast zijn de bestuursleden Johan Evenblij en Jan Willem de Roo. Gerard van Hal is penningmeester. 

Twee belangrijke projecten zijn een huis voor weeskinderen/aidspatienten in Kabirizi (Tanzania) en vlak daarbij in Malehe een dagopvang voor kinderen uit een vissersdorp en een vrouwenproject. Die projecten doen we samen met De Vaste Burcht uit Hoenderloo,voorzitter Adri Tijman.

Het gaat nu om vervanging van de gebouwen voor dagopvang in Malehe.

De gebouwen zijn in slechte bouwkundige toestand en moeten worden gesloopt.

De nood is daar groot. Als je ziet hoe gezinnen daar leven (ik ben er zelf ook geweest) in hutjes van zeg 2 bij 3 meter. De mannen zijn vaak van huis om wat vis te vangen op het Victoria-meer om zo te voorzien in een schamel inkomentje.

Om nu de vervanging te realiseren stelt DVB een projectbedrag ter beschikking.

Kortom: YA’ZER en DVB beheren het project (ook in de toekomst), financieren een en ander, maar de daadwerkelijke bouwkundige uitvoering is uitbesteed aan GAIN.

GAIN is een speciale organisatie die hulpreizen organiseert; voor dit project werken YA’ZER en DVB dus samen met GAIN.

GAIN formeert een bouwteam onder leiding van Jan Paardenkooper te Kockengen. Hij is een ervaren bouwkundige die vaker in het buitenland dit soort projecten heeft gedaan. Hij doet dit met veel enthousiasme en vanuit een positief-christelijke levenshouding.

Als aanvulling op de bouwkundige activiteiten wordt ook getracht het evangelie uit te dragen.

Mocht je enthousiasme verder toenemen (wat ik natuurlijk hoop) en  leiden tot een aanmelding voor de reis in november  a.s., dan heb je dus verder contact met GAIN.

Hieronder een film gemaakt door de stichting DVB over het werk in Malehe, Tanzania.
In de bijlagen onderaan deze pagina vindt u nog meer informatie over dit project.


Video gemaakt van het werk in Tanzania


1-2 of 2