Na ruim 33 jaar werken in Roemenië gaan we begin 2024 stoppen met ons werk.

Stichting Stefanus

Lisdodde 46

3628 NL Kockengen

ANBI 8002.96.254

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan.

Op 1 februari 2024 hebben we ons laten
uitschrijven
bij de Kamer van Koophandel.

Op vrijdag 19 april 2024 eindigt de domeinnaam 'stichtingstefanus.org'

Maandag 13 mei 2024 eindigt onze
ANBI inschrijving bij de belastingdienst

 

  

In 1989, voor de omwenteling, bezocht Jan Paardenkooper voor Dorkas contacten in Roemenië om hulpgoederen te brengen. Hij bezocht onder andere contacten in Suceava en Craiova.

In 1990 begon Jan Paardenkooper vanuit de Volle Evangelie Gemeente Maliebaan in Utrecht hulp te verlenen aan de contacten opgedaan via Dorkas. Velen sloten zich bij Jan aan en omarmden zijn visie en missie.

Er kwamen contacten in Tirgu Mures, Saulia, Suceava, Craiova met plaatselijke pinkster gemeenten die de hulpgoederen verspreiden over de armste mensen in hun gemeenten en hun omgeving. Er is in die tijd heel wat afgereisd met busjes en vrachtwagens vol hulpgoederen.


Naast  het brengen van hulpgoederen  deelden we ook het evangelie  met de mensen die we ontmoeten. Zo hebben Jan en Gerrit heel wat preken gehouden in de kerkjes en heel veel mensen thuis bezocht, voor ze gebeden en meestal geld of goederen achtergelaten om ze te bemoedigen.

Toen Roemenië toetrad tot de EU stopte het leveren van hulpgoederen maar bleven we onze contacten waar mogelijk financieel ondersteunen.

We worden allemaal een dagje ouder en denken dat het nu de tijd is om te stoppen met dit mooie werk. We willen het opheffen van de stichting niet overlaten aan de volgende generatie, maar het zelf doen.

Hartelijk dank aan iedereen die deze ruim 33 jaar betrokken is geweest bij onze missie.

Heel veel zegen en het ga u goed.

Jan Paardenkooper - voorzitter a.i tot 1 februari 2024
Gerrit Keunen - lid tot 1 februari 2024
Theo Verheul - secretaris tot 1 februari 2024
Bert de Boer - penningmeester tot 1 februari 2024
Jaarcijfers 2023, belastingdienst en Privacy beleid

Op pagina Ons doel vindt u de jaarcijfers van stichting Stefanus over 2023.

Verder een bericht over periodieke giften. Vanaf 2014 hoeft u niet meer bij de notaris langs om een periodiek gift te registreren. Op  tabblad Ons doel vindt u een document van de belastingdienst over periodieke giften. U vult uw deel in op het document en wij ons deel en de zaak is geregeld.

Even voorstellen

Wij zijn een klein team van vrijwilligers die bewogen zijn met de moeilijke omstandigheden waarin veel Roemenen zich (nog steeds) bevinden. Na de val van dictator Nicolai Ceaucescu in 1989 geloofden velen dat er nu spoedig een eind zou komen aan de armoede.

De economische groei begint inmiddels voorzichtig op gang te komen. Helaas merken veel Roemenen daar vooral van dat levensmiddelen en andere zaken steeds duurder worden. Vooral werklozen, bejaarden, weeskinderen en chronisch zieken vallen vaak tussen wal en schip.

De eerste jaren bestond onze hulp voor een groot deel uit het brengen van voedsel en kleding. In de jaren die volgden kwamen daar ook veel bouwmaterialen bij, voor diverse projecten, waaronder een kindertehuis.

Inmiddels zijn we gestopt met het inzamelen van voedsel en kleding. Er is in Roemenië tegenwoordig voldoende te koop. Wat we, naast de projecten, nog wel doen is de armste mensen financieel steunen, proberen mensen te bemoedigen vanuit de boodschap van het evangelie, en we bidden met zieken voor genezing. God heeft op die gebeden al velen genezen!

Ons werk is ondergebracht in een stichting. Dat heeft onder andere als voordeel dat giften fiscaal aftrekbaar zijn doordat we ANBI zijn goedgekeurd.

Begin 2024 zijn we gestopt met de stichting. Tot september 2024 blijven we ingeschreven in het ANBI register en laten we ons in september uitschrijven.


ANBI2010.pdf