Stichting Stefanus

Jaarcijfers 2020, belastingdienst en Privacy beleid

Op pagina Ons doel vindt u de jaarcijfers van stichting Stefanus over 2020.

Verder een bericht over periodieke giften. Vanaf 2014 hoeft u niet meer bij de notaris langs om een periodiek gift te registreren. Op tabblad Ons doel vindt u een document van de belastingdienst over periodieke giften. U vult uw deel in op het document en wij ons deel en de zaak is geregeld.

Onderaan deze pagina vindt u de documenten over ons Privacy beleid.

Stichting Stefanus

Lisdodde 46

3628 NL Kockengen


NL38 INGB 0003 1473 74

t.n.v. St. Stefanus

te Kockengen

KvK: 41184807

ANBI 8002.96.254

Even voorstellen

Wij zijn een klein team van vrijwilligers die bewogen zijn met de moeilijke omstandigheden waarin veel Roemenen zich (nog steeds) bevinden. Na de val van dictator Nicolai Ceaucescu in 1989 geloofden velen dat er nu spoedig een eind zou komen aan de armoede.

De economische groei begint inmiddels voorzichtig op gang te komen. Helaas merken veel Roemenen daar vooral van dat levensmiddelen en andere zaken steeds duurder worden. Vooral werklozen, bejaarden, weeskinderen en chronisch zieken vallen vaak tussen wal en schip.

De eerste jaren bestond onze hulp voor een groot deel uit het brengen van voedsel en kleding. In de jaren die volgden kwamen daar ook veel bouwmaterialen bij, voor diverse projecten, waaronder een kindertehuis.

Inmiddels zijn we gestopt met het inzamelen van voedsel en kleding. Er is in Roemenië tegenwoordig voldoende te koop. Wat we, naast de projecten, nog wel doen is de armste mensen financieel steunen, proberen mensen te bemoedigen vanuit de boodschap van het evangelie, en we bidden met zieken voor genezing. God heeft op die gebeden al velen genezen!

Ons werk is ondergebracht in een stichting. Dat heeft onder andere als voordeel dat giften fiscaal aftrekbaar zijn doordat we ANBI zijn goedgekeurd.

ANBI2010.pdf