Uitnodiging lezing / netwerkavond

Uitnodiging netwerkavond 16 november 19.30 museum ‘t Fiskershuske Moddergat.

Graag nodigen wij je uit voor een netwerkavond op vrijdagavond 16 november. Dan houdt Klaas Wiersma van Stichting Maritieme Archeologie een lezing onder andere over de scheepsramp van 1883 die de vissersvloot van Paesens-Moddergat aan de Waddenzee trof.

Van de 22 schepen, met 109 mannen en jongens aan boord, die op maandag 5 maart 1883 om één uur ’s nachts waren uitgevaren, overleefden 83 de ramp niet. Van de bemanning van de 17 vergane schepen overleefde slechts één bemanningslid de ramp. Naast het verhaal betreffende deze ramp, vertellen we ook graag over onze zoektocht naar de nog drie vermiste schepen van deze ramp.

We organiseren deze lezing met een bijzondere reden. We zijn op zoek naar de nog drie verloren schepen van deze ramp, en hebben je hulp, ogen en oren hard nodig! We zoeken dan ook contact met beroepsbeoefenaars, vrijwilligers en andere betrokkenen in het gebied van de oostelijke Waddenzee en het Lauwersmeer. Voor ons zijn jullie heel belangrijk. Mogelijk spoelt er soms wat vrij op het wad of het strand, of komt je wel eens wrakhout tegen tijdens een wadlooptocht of heb je onverwacht een haker met je vissersnet. Wij ontvangen niet alleen graag deze informatie, maar nemen deze ook zeer serieus en koppelen onze bevindingen aan je terug. Daar hebben wij ook voorbeelden van tijdens onze avond.

Ons onderzoek wordt uitgevoerd door vrijwilligers in de maritieme archeologie in samenwerking met de Landelijke Werkgroep Archeologie Onder Water (LWAOW) en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE).

We vragen (als vrijwilligersorganisatie) om de kosten te dekken 7,50 euro voor deelname aan deze unieke lezing en netwerkavond, dat is inclusief koffie, thee en een hapje en dergelijke. Voor meer informatie en aanmeldingen kan je terecht op: info@maritiemearcheologie.nl ovv van je naam en aantal deelnemers en netwerkavond.

Mocht de 16e niet passen en je zou wel graag aanwezig willen zijn, neem dan even contact op.

info@stichtingmaritiemearcheologie.nl

www.stichtingmaritiemearcheologie.nl

Ook horen we graag of je zelf ook iets zou willen vertellen hoe jullie als vissers bijvoorbeeld met hakers omgaan. Of als wadlopers met een vrij gespoeld wrakdeel. Voor wie daar iets over wil vertellen maken we graag ruimte op deze avond, laat het ons even weten. We horen graag van je en maken daar ook graag ruimte voor.

Mocht je collega’s of instanties hebben waarvan je vermoed dat zij ook belangstelling hebben, een bijdrage kunnen leveren, stuur dan deze mail gerust door.

Namens Stichting maritieme Archeologie,

Bas Kremer

0613950305

Hereweg 100

9725 AJ Groningen