Tentoonstelling Fiskershúske

"Zoektocht naar de verloren schepen van Moddergat"

30 juni de opening van onze tentoonstelling rond ons onderzoek bij Engelsmanplaat. Informatie over de rede van Paesens, ons onderzoeksschip, duiken op zee, sonaronderzoek en bijvoorbeeld dendro onderzoek om een scheepswrak te kunnen dateren. Ook aandacht voor "onze" Wellington bommenwerper die we op onze zoektocht rond de oude rede van Paesens onverwacht tegenkwamen.

Na een tip van Stichting Verdronken geschiedenis vonden we daarnaast een onbekend houten scheepswrak in de buurt van Simonszand dat deels nog verzand is, maar grote overeenkomsten vertoont met de verloren schepen van Moddergat. Ook aan de bovenkant, dicht bij de Noordzee en dichtbij locaties waar andere schepen van de vloot van Moddergat in 1883 gestrand zijn. Zou maar zo een van de nog drie vermiste schepen kunnen zijn.

Live meekijken met onderzoek houten scheepswrak

Het weekend van 3 tm 5 augustus gaan we met een groepje het wantij over en blijven dan het weekend in de de buurt van Simonszand om onderzoek te doen op dit scheepswrak en zo mogelijk een monster mee te nemen voor datering.

We gaan proberen live verslag te doen van onze bevindingen!

Flyer1