Tweede netwerkavond Fiskershúske Moddergat

Uitnodiging tweede netwerkavond vrijdagavond 1 november 19.30 museum ‘t Fiskershúske Moddergat.

Graag nodigen wij je uit voor onze tweede netwerkavond. Onze vorige netwerkavond heeft de nodige tips en vondsten opgeleverd! We praten u graag bij over de ontdekking van vermoedelijk de galjoot “De Zwerver”, gebouwd in 1862 en met thuishaven Groningen. Deze Groninger kustvaarder van kapitein Ates, die bij de “voordeur” van zijn thuishaven, toch met man en muis verloren is gegaan. Dankzij een haker melding van garnalenvisser Jan Visser, kwamen we het wrak op het spoor.

We hebben daar ook een mooie korte film over gemaakt die we graag tonen.

We organiseren deze lezing met een bijzondere reden. We zijn op zoek naar de nog drie verloren schepen van de ramp van Moddergat, en hebben daarbij jouw hulp, ogen en oren hard nodig! We zoeken daarom contact met beroepsbeoefenaars, vrijwilligers en andere betrokkenen in het gebied van de Noordzee, oostelijke Waddenzee en het Lauwersmeer. Voor ons zijn jullie heel belangrijk. Mogelijk spoelt er wat vrij op het wad of het strand, of kom je wel eens wrakhout tegen tijdens een wadlooptocht of heb je onverwacht een haker met je vissersnet. Wij ontvangen niet alleen graag deze informatie, maar gaan zo spoedig mogelijk over tot nader onderzoek en koppelen onze bevindingen aan je terug. Daar hebben wij ook nu weer een paar voorbeelden van die we graag met je delen op deze avond.

Het onderzoek van wordt uitgevoerd door vrijwilligers in de maritieme archeologie in nauwe samenwerking met de Landelijke Werkgroep Archeologie Onder Water (LWAOW) en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE).

U bent van harte welkom op deze netwerkavond, toegang is gratis, wij zorgen voor koffie, thee en een hapje en dergelijke. Voor meer informatie en aanmelding kan je terecht op: info@stichtingmaritiemeacheologie.nl onder vermelding van je naam en aantal deelnemers.

Mocht de 1e november je niet passen en je zou wel graag aanwezig willen zijn, of je wilt ons graag iets melden, neem dan even contact op via het eerder genoemde mailadres, of kijk op:

www.stichtingmaritiemearcheologie.nl

Ook horen we graag of je zelf ook iets zou willen vertellen hoe jullie als vissers bijvoorbeeld met hakers of opgevist wrakhout omgaan. Of wat je doet als wadloper met een vrij gespoeld wrakdeel oid. Voor wie daar iets over wil vertellen maken we graag ruimte op deze avond, laat het ons even weten.

Mocht je collega’s of instanties kennen waarvan je vermoedt dat zij ook belangstelling hebben en misschien een bijdrage kunnen of willen leveren, stuur dan deze mail gerust door.