Nieuws‎ > ‎

Ouderendiner 11 mei 2017

Geplaatst 19 okt. 2017 14:18 door Stichting Lopikerkapel

In actie voor de oudere generatieDe belangrijkste doelstelling van Stichting Lopikerkapel is het vergroten van de saamhorigheid in de kernen Lopikerkapel en Uitweg. Tevens heeft zij het ‘omzien naar elkaar’ hoog in het vaandel staan. Uit een enquête, gehouden in 2016 onder alle 65+-ers, bleek dat zij als uitje het liefst samen wilden eten en wel bij Arie Schep.


Toevallig ging Plus Van Velzen uit Lopik dit jaar aan de slag om samen met buurtbewoners de kernen in de Lopikerwaard nog leefbaarder te maken. Met de actie ‘Ik PLUS mee’ (link neighbourly.nl/ikPLUSmee) hebben Harold en Henriëtte van Velzen, medewerkers van Plus Lopik, anonieme sponsors, Arie Schep en St. Lopikerkapel de koppen bij elkaar gestoken om het gewenste uitje voor de ouderen te organiseren.


Dit resulteerde in een geweldige middag op donderdag 11 mei bij Recreatie ‘De Batuwe’, waar veel 65+-ers op af gekomen waren. Mensen van diverse gezindtes, afkomstig uit Kapel, Uitweg of van camping Klein Scheveningen… het smolt samen bij de overheerlijke oud Hollandse stamppot, die Arie en zijn medewerkers serveerden. Van Velzen had als verrassing nog een loterij georganiseerd en iedereen kreeg een mooi boek cadeau. De reacties waren onverminderd positief en iedereen ging met een tevreden gevoel huiswaarts.


Vervolg

Het is de bedoeling dat dit een vervolg gaat krijgen. St. Lopikerkapel wil zich hier voor inzetten, bijvoorbeeld ook voor mensen die vervoer nodig hebben om naar andere uitjes te gaan. In ieder geval zit er namens Plus Lopik en de stichting nog een gezellige ‘terugkom-activiteit’ in het vat. Wat dit zal zijn en wanneer dit zal plaatsvinden is nog onbekend.


Comments