Nieuws‎ > ‎

Opening mini-museum en Open Monumentendag

Geplaatst 2 aug. 2020 05:33 door Stichting Lopikerkapel   [ 2 aug. 2020 07:30 bijgewerkt ]
20200802: Opening ' Mini-museum' Archeologische vondsten Lopikerkapel

HET BESTE DAT DE GESCHIEDENIS ONS NALAAT, IS HET ENTHOUSIASME DAT ZIJ VEROORZAAKT (J. W. von Goethe, 1749-1832)


Lopikerkapel is een klein dorp met een boeiende geschiedenis. Dat is onder meer gebleken bij de archeologische opgravingen van een van de eerste versterkte boerderijen in de late Middeleeuwen van de voormalige Hofstede te Vliet. De archeologische werkgroep Zuidwest Utrecht heeft in de jaren tachtig van de vorige eeuw hier meer dan 10.000 vondsten opgegraven. Deze vondsten zijn voor een deel naar musea
gegaan en een deel is door amateur archeoloog R.J. Ooyevaar vele jaren op zijn archeologische zolder in IJsselstein geëxposeerd geweest.

Door diverse sponsoren heeft Stichting Lopikerkapel een aantal van deze vondsten naar ons dorp terug kunnen halen en is het, met grote dank aan de Buurtvereniging, mogelijk geworden hiervoor een minimuseum te realiseren in het buurthuis in Lopikerkapel.

Het mini-museum zal op feestelijke wijze worden geopend. In de ruimte waarin het museum gevestigd is ( de hal) is echter niet voldoende ruimte om alle gasten tegelijk te kunnen ontvangen. De openingshandeling kan daarom inde grote zaal van het buurthuis op het grote scherm gevolgd worden. Daarna kunnen alle gasten om beurten het museum bezoeken. Dit via een één-richting route.

Wij nodigen alle dorpsbewoners van harte uit voor de officiële en feestelijke opening. Uiteraard gelden hierbij de richtlijnen van het RIVM!

Datum en tijd:
 Zaterdag 5 september 2020 - 15:00 uur

Plaats:
 Buurthuis d’Ouwe School, Lopikerweg oost 181, 3412 KE Lopikerkapel

Programma:
 15:00 uur Ontvangst
 15:30 uur Officiële opening
 Daarna samenzijn met een hapje en drankje. ( Het buurthuis en mini-museum blijven tot in de avond open)


NOTE: een deel van de vondsten zal te zien zijn op de Open Monumentendag op zaterdag 12 september aanstaande in het Nozema gebouw.

Comments