Nieuws‎ > ‎

Museum Lopikerkapel geopend

Geplaatst 6 sep. 2020 12:41 door Stichting Lopikerkapel
Lopikerkapel heeft vanaf zaterdag 5 september 2020 een eigen museum! Op deze dag werd ‘Museum Lopikerkapel’ officieel geopend door wethouder Johan van Everdingen en Jasper de With, eigenaar van het perceel achter Lopikerweg Oost 154 waar de vondsten uit de 14e en 15e eeuw zijn opgegraven.

De openingshandeling werd geheel in middeleeuwse stijl gedaan. Niet met een flauwe schaar, maar met heuse zwaarden baanden de heren zich een weg naar de toegang van het museum. 

In het museum liggen een groot deel van de vondsten, allen overblijfselen van de vroegere versterkte Hofstede te Vliet. Hofstede te Vliet was, voor zover nu bekend, het in 1314 eerstgenoemde van twee weerbare (verdedigbare) huizen vanhet gerecht Zevenhoven, en samen met het nog bestaande Huis te Vliet de oorsprong van ons huidige Lopikerkapel

 

Stichting Lopikerkapel is er enorm trots op dat het samen met haar 'werkgroep archeologische vondsten' en vele lokale sponsoren is gelukt dit museum tot stand te brengen. De eerste prioriteit van Stichting Lopikerkapel ligt immers bij het bevorderen van het cultuurhistorisch besef in de regio. Wat is er nu mooier dan de roots van je leefomgeving met eigen ogen te kunnen bekijken.

 

Museum Lopikerkapel is gevestigd in buurthuis d'Ouwe school aan de Lopikerweg Oost 181 en is tijdens openstelling van het buurthuis op zaterdagen tussen 16:00 en ca.20:00 uur te bezoeken. Ook is het mogelijk om op andere momenten een (privé) bezoek te brengen. Neem voor het maken van een afspraak contact op met de stichting via www.stichtinglopikerkapel.nl, de vrijwilligers van de werkgroep archeologische vondsten doen graag de deur voor u open!

Comments