Projecten‎ > ‎Kenia‎ > ‎Project PDTC‎ > ‎

De voortgang van het PDTC project bij LEWA’s Childrens Home

Geplaatst 30 apr. 2014 02:23 door wizardofoh.nl   [ 15 okt. 2018 09:10 bijgewerkt ]

Er wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het Practical Dairy Training centre op Barakafarm, Eldoret. Belangrijke stappen zijn de verder voortgang van het lesmateriaal en de trainingen die (nog wel mondjesmaat) gegeven worden door Martin Wasonga. Jos Creemers reageerde begin april als volgt:

Met PDTC gaat het eerlijk gezegd beter dan ik had verwacht, daarbij moet gezegd zijnde dat de belangstelling en de cursisten mn uit de hoek SNV komt. Alleen deze maand al hebben we wekelijks allerlei 'hoog' bezoek van SNV met gasten van WUR, Ambassade, Friesland Campina etc. Op zich natuurlijk positief, en waar ik ook erg blij om ben dat de reacties positief zijn en.. alle bezoekers vinden dat wat we voor een cursus vragen 15000 KES redelijk tot goedkoop is. Voor de kleine boer wellicht veel maar als we een syteem met vouchers kunnen ontwikkelen waarbij de boer 30% (5000 KES) zelf zou bijdragen. Dan vinden velen dit alleszins redelijk.”

Er zijn 2 nieuwe stagiairs aan het werk : dierenarts Daniëlle Keekstra en HAS student Charlotte Pompe. In een volgende bijdrage zullen zij zelf iets over hun werk vertellen.