Organisatie‎ > ‎Medewerkenden‎ > ‎

2014-09-30 Charlotte Pompe

Charlotte Pompe stelt zich voor:

Op 5 juli ben ik begonnen met een stage op Baraka Farm. Deze stage deed ik voor mijn opleiding veehouderij aan de HAS in Den Bosch. Begin dit jaar vroeg ik aan onze docent internationalisering (die zelf ook actief is in oa. Afrika op het gebied van onderwijs) of er niet nog een mooie uitdaging lag in Afrika. Ik wilde graag iets actiefs doen en vooral de combinatie mens-onderwijs en toch veel werken met vee spraken me erg aan toen me verteld werd over de boerderij van Jos Creemers, die tevens zelf ook de HAS heeft gedaan.
Zo gezegd zo gedaan. Niet veel later sprak ik met Gerrit Tijmensen van de stichting Habari over de bestaande onderwijs modules van PDTC en kwam hij met het voorstel om mij de modules Reproduction en Record keeping te laten maken. Deze modules worden gebruikt voor het trainen van de backyard farmers in Kenia, oftewel de boeren die 2 tot 10 koeien hebben voor eigen onderhoud en verkoop van de melk. Deze boeren zijn vaak ongeschoold wat tijdens het schrijven van de modules ook wel duidelijk werd. Niet te moeilijk, weinig woorden, veel plaatjes en niet te diepgaand. Heel anders dus dan dat ik gewend ben op de HAS. Hier lag dus een grote uitdaging maar ik vond het een ontzettend leuk project. Door de cursus samen met de cursisten te volgen en veel mee te werken op de boerderij kreeg ik een beter gevoel voor wat ik wel en niet moest beschrijven.
Het samenwerken met de mensen op de boerderij is me ontzettend goed bevallen. Alles gaat natuurlijk heel anders dan in Nederland en Jos heeft een fantastische boerderij neergezet als je je bedenkt dat je eigenlijk van weinig dingen op aan kunt… Het blijft natuurlijk Afrika!
Ook Phyllis, de eigenaresse van het weeshuis, de boerderij en de school, klaart een geweldige klus met alle zorg voor de kinderen van het weeshuis en draagt een warm uit naar alle gasten die langskomen.

Graag bedank ik iedereen voor de fantastische tijd!!

Charlotte