Organisatie‎ > ‎Medewerkenden‎ > ‎

2014-09-30 Daniëlle Keekstra

Daniëlle Keekstra stelt zich voor:

Graag stel ik mijzelf aan u voor. Ik ben Daniëlle Keekstra, sinds enkele jaren afgestudeerd en werkzaam als dierenarts, met als belangrijkste interesse melkvee. Naast mijn passie voor het vak van dierenarts, heb ik altijd interesse gehad in ontwikkelingssamenwerking. Dit is alles behalve minder geworden tijdens mijn onderzoekstage in Tanzania en een stage in Nepal, tijdens en vlak na mijn studie. En wat is er nou mooier dan de kennis van mijn eigen vak in te kunnen zetten om de Keniaanse melkveehouderij te verbeteren, en welzijn en welvaart van mens en dier te bevorderen.

Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik via Gerrit Tijmensen in contact ben gekomen met de Stichting Habari en met het project voor het Practical Dairy Training Center op Baraka farm in Eldoret. Ik krijg nu de kans om mijn idealen in praktijk te brengen door onderwijsmateriaal te schrijven voor kleinschalige melkveehouders.

Ik hoop dat we een praktisch, toepasbaar en toegankelijk trainingsprogramma kunnen opstellen, waarmee de melkveehouders hun bedrijfsvoering duurzaam kunnen verbeteren en de welvaart van hun en hun gezinnen kunnen bevorderen. En dat ze daarnaast bijdragen aan veilige en gezonde zuivel voor de Keniaanse bevolking.