Laatste Nieuws‎ > ‎

2018-02-28 Bericht uit Rehoboth, Namibië

Onze “vertegenwoordigster” Ineke van den Oever, verblijft op dit moment (februari 2018) in Namibië. Ze gaat daar jaarlijks om meerdere redenen heen en bezoekt dan ook de OANAB Primary School in Rehoboth. Voor ons een prachtige gelegenheid om de vinger aan de pols te houden hoe het er daar bij staat en ook hoe ons geld besteed wordt.


Om met dat laatste te beginnen: het zag er goed uit. Inmiddels wordt er dagelijks een stevige maaltijdsoep aan wel 150 kinderen verstrekt. Twee medewerksters, Linda en Desiré beginnen al om 8.00 uur met de bereiding. Een mooie volle soep met wortelen, vlees en macaroni. Hij rook echt lekker.

Om 11.00 uur krijgen de jongste kinderen soep en de laatste groep komt om 13.00 uur.

Dit is het hoofddoel van onze sponsoring en het is goed om uit de eerste hand te horen dat het goed loopt.

We krijgen nog een bredere indruk van hoe het reilt en zeilt omdat kleinzoon Auke van de initiatiefnemers van het project, Ad en Ine IJdema, er nu is voor een stage van een half jaar! Samen met een vriend en medestudent van de opleiding sportleraar gaan ze meemaken hoe dat werkt op deze school. We hopen dan ook regelmatig wat meer daarover te horen.

Bijgaand ook een paar nieuwe foto’s van het uitdelen van de soep. Ziet er goed uit!

Door de schooluniformen wordt versluierd dat het echt kinderen van de armste bevolkingsgroepen betreft, maar dat is ter plekke wel duidelijk.