Trainingen


De vaste ligplaats van de "Hubert Jans 2" is in de Flevo Marina, naast de zeilschool van Roy Heiner. De trainingen vinden plaats op het IJsselmeer.

De reguliere trainingen zijn op maandag- en woensdagavond en op zaterdag- of zondagochtend. 's Avonds verzamelen we om 18:45 uur om de sloep vaarklaar te maken. We roeien van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.
's Ochtends verzamelen we om 08:15 uur om de sloep vaarklaar te maken. We roeien van 08:30 uur tot circa 10:00 uur. In voorbereiding op onze wedstrijden zijn drie zondagochtenden opgenomen in het programma. We varen dan wat langere afstanden naar Trintelhaven en De Markerwadden.

We trainen op techniek, interval en conditie en als we wat langer tijd hebben op duur en uithoudingsvermogen. In verband met het vaarklaar maken van de sloep wordt je geacht een kwartiertje voor aanvang van de training aanwezig te zijn.
Vanwege de duur worden langeafstandstrainingen afzonderlijk ingepland.

Gemiddelde trainingsafstand: tussen de 7,0 en 9,0 kilometer. 
Gemiddelde trainingsduur: tussen de 50 en 100 minuten. 
Gemiddelde snelheid: circa 8,0 kilometer per uur.

Hiernaast een afdruk van de waterkaart met daarop de routes die we varen en die door Marcel Engels zijn ingetekend. Voor de routes maken we gebruik van kenmerkende bouwwerken, zoals de Energiecentrale en de Houtribsluizen vaste punten, zoals lichten, bakens, boeien en havens.


In de bijlagen bevinden zich 2 documenten: afstandentabel met daarin verschillende trainingsroutes en een presentatie over roeitechniek.
ĉ
Tom Veldhuis,
24 sep. 2010 02:53
ĉ
Tom Veldhuis,
15 okt. 2010 03:56
Comments