Home

Welkom bij Amara Foundation!

Amara betekent ondersteuning in het Kiswahili. Wij bieden hulp aan ouderloze en gehandicapte kinderen op gebied van opvang en zorg, scholing, therapie en hulpmiddelen in Kisumu, Kenia. Daarnaast bieden we hulp aan volwassenen en aan kansarme jongeren. Dit doen we door middel van 4 kleinschalige projecten.

We ondersteunen de dagelijkse zorg voor ongeveer 60 kinderen van het St. Clare Children's home, een weeshuis en montessorischool met financiële middelen, goederen, eten en met extra mankracht door het uitzenden van vrijwilligers.

Verder ondersteunen we gehandicapte kinderen door de financiering van therapie in het plaatselijke ziekenhuis en door hen te voorzien van hulpmiddelen. Een aantal van deze kinderen zijn inmiddels zo ver dat zij naar school kunnen. Dit ondersteunen we indien nodig door bijvoorbeeld het betalen van schoolgeld, schooluniform, etc. Voor deze kinderen blijft er contact bestaan met de therapeut van het ziekenhuis waar nodig. Voor sommige kinderen is ook therapie op school mogelijk. Echter in de vakantie blijven zij naar het plaatselijke ziekenhuis gaan voor hun therapiebehoefte.

We ondersteunen op kleine schaal volwassenen. Dit door middel van een donatie en/of een lening. Het doel is om deze volwassenen de kans te geven een zelfstandig bestaan op te bouwen. Het geld kan besteed worden aan tijdelijke ondersteuning in levensonderhoud, aan onderdak, aan het starten van een eigen business (vorm van microcredit). Dit met als doel dat zij in de toekomst zichzelf kunnen onderhouden.

We steunen voetbalvereniging Urusi, een voetbalclub uit de wijk Manyatta in Kisumu.


Comments