Over Stichting Aandagt

Stichting AANDAGT organiseert al sinds 1996 gezellige  dagjes-uit  voor voornamelijk thuiswonende ouderen uit Amsterdam. In de praktijk gaat het veelal om ouderen met eenzaamheidsproblematiek.
Juist dat zoeken naar gezelligheid voorkomt dat de deelnemers in een dipje raken. Zo blijven ze midden in het leven staan en dat is juist zo uniek van Stichting AANDAGT. De hoofdactiviteit is het organiseren van gezellige uitstapjes, waardoor onze hulpbehoevende ouderen piepjong van geest blijven.
Stichting AANDAGT financiert haar activiteiten uit de eigen bijdragen van de deelnemers. Maar aangezien de bestedingsruimte van de deelnemers vaak erg beperkt is, doet Stichting AANDAGT ook een beroep op fondsen en sponsors.

Stichting AANDAGT organiseert uitstapjes voor een speciale groep Amsterdammers. De meeste deelnemers zijn al dik in de 80!!! Het maakt niet uit of de deelnemers hulp nodig hebben of van een rolstoel of rollator gebruik maken.
Het belangrijkste is dat we samen heerlijke dagjes-uit maken.
Bovendien organiseert Stichting AANDAGT 1x per jaar een geweldige vakantieweek voor haar deelnemers. In 2008 tot en met 2012 zijn we zelfs 10 dagen naar Karinthië (Oostenrijk) geweest. We logeerden in Sonnenhotel Hafnersee in Keutschach am See. De deelnemers van Stichting AANDAGT stonden op de Großglockner. Dat is toch UNIEK!!!
In 2012 heeft Stichting AAANDAGT een extra 8-daagse vakantiereis georganiseerd naar het www.burgstadt.de in Kastellaun (D). Vanuit Kastellaun konden we gemakkelijk naar de Moezel, Trier en de Rijn.

Het vertrekpunt voor de meeste dagtochten is bij Huis van de Buurt De Boeg op de Hoofdweg 495 te Amsterdam. Incidenteel vertrekt de bus van CORDAAN - Wooncentrum "Nieuw-Geuzenveld", Cornelis Outshoornstraat 126 te Amsterdam.
Dankzij de fantastische medewerking van deze zorgcentra vertrekken we nooit zonder koffie en kunnen we bij slecht weer binnen op ons vertrek wachten.
De bestemmingen van de dagtochten zijn zeer gevarieerd. Overal waar de bus kan komen, komt Stichting AANDAGT ook. Zeker als het er gezellig is en je er lekker kunt eten!

Het bestuur van Stichting AANDAGT is op 31 december 2014 voor het laatst gewijzigd.
 
Klik hier voor algemene informatie over onze dagtochten
Comments