Algemene informatie

 

Klik op de link in de inhoudsopgave voor informatie over het genoemde onderwerp.

 

 

 

Van huis halen en terugbrengen

Voor alle dagtochten geldt dat u door Connexxion of Transvision van huis gehaald en teruggebracht kunt worden, mits u een vervoerspas voor Connexxion of Transvision  heeft. Hebt u nog geen vervoerspas? Belt u dan gratis met de helpdesk van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam. Telefoon: 0800-0643 (gratis). Op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling kunt u een vervoerspas aanvragen. Uiteraard gelden hierbij de deelname- en vervoerscondities van Connexxion of Transvision . U kunt op het aanmeldingsformulier opgeven of u gebruik van de service van Connexxion of Transvision wilt maken. U kunt het busje van Connexxion of Transvision 's morgens vanaf 1 ½ uur voor vertrek van de touringcar bij u voor de deur verwachten.

 

Als u op het aanmeldingsformulier aangeeft dat u door Connexxion of Transvision vervoerd wilt worden, hoeft u zelf geen rit bij Connexxion of Transvision te boeken. Dat doet Stichting AANDAGT voor u. U hoeft de rit niet met de chauffeur af te rekenen. Ook dat doet Stichting AANDAGT voor u.

 
 

Een dagtocht afzeggen (annuleren)

Het kan altijd gebeuren dat u om onvoorziene redenen moet afzeggen. Wanneer u helaas moet afzeggen, doe dat dan zo spoedig mogelijk!  U kunt de dagtocht kosteloos annuleren tot uiterlijk 1 week (7 dagen) voor de dagtocht. Moet u binnen een week voor vertrek afzeggen (annuleren) dan kan Stichting AANDAGT helaas niets meer terugbetalen. Wij hebben dan namelijk al kosten gemaakt voor de tocht.
Stichting AANDAGT adviseert u dan ook om een doorlpende annuleringskostenverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten van onverwacht annuleren.

Terug naar boven

 

Betaling van uw bijdrage

De eenvoudigste manier van betalen is door Stichting AANDAGT te machtigen om de kosten van de dagtocht éénmalig van uw rekening te mogen afschrijven. Dat is voor u en voor ons de makkelijkste weg. 

Indien u Stichting AANDAGT heeft gemachtigd om uw bijdrage van uw bank- of girorekening te laten incasseren en de incasso blijkt bij uitvoering niet mogelijk te zijn (zgn. storno-boeking), dan wordt uw deelname zonder verder bericht geannuleerd.

Als u uw bijdrage zelf wilt overmaken, let u er dan op dat uw bijdrage uiterlijk 7 dagen vóór de dagtocht bij Stichting AANDAGT binnen moet zijn. Bovendien geldt dat indien uw bijdrage niet op tijd door Stichting AANDAGT is ontvangen er géén groene deelnemerskaart en géén bevestiging aan u toegestuurd kan worden. Stichting AANDAGT kan dan evenmin een rit bij Connexxion of Transvision voor u boeken.

 
  

Klachten

Stichting AANDAGT, van Fraassen Travelling, Connexxion en Transvision doen er alles aan om uw dagtocht tot een groot succes te maken. Het kan natuurlijk gebeuren dat u toch niet tevreden bent over de uitvoering van ons werk. Aarzel dan niet om uw klacht aan ons kenbaar te maken.

Stichting AANDAGT, van Fraassen Traveling, Connexxion en Transvision zullen trachten om uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Hebt u klachten over ritten die u zelf bij Connexxion ofTransvision hebt besteld, dan kunt uw klacht zelf bij de vervoerder indienen.

 

Voor Connexxion is dat telefoonnr.:   0900 – 8686 toets 3

 

Voor Transvision is dat telefoonnr.:    020-3032727

 

Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u uw klacht ook melden bij:

 

 

Stichting Gehandicapten Overleg (SGOA)

Plantage Middenlaan 14-1e

1018 DD  AMSTERDAM

Tel. 020 – 5 777 955

 

                     of

 

Gemeente Amsterdam

Afd. Klachtenafhandeling WMO

Postbus 1840

1000 BV  AMSTERDAM

Tel. 020 - 2518877

 

 

 

Wij wensen u heel veel plezier met onze dagtochten.

 

Comments