Wachten op klimaatcrisis
Schone Industrie

Kvk;  09140411  Syntax NBA   Natuurlijk Beter    Giro; 4829333  NBA   's-Heerenbergh Gld  NL

                       Schone industrie                      

Welke stappen zijn er nodig om te komen tot een schone industrie in alle facetten? 

Deze pagina van Syntax NBA organisatie geeft u diverse handvaten. Persoonlijk - bedrijfsgericht Advies en Begeleiding bij uw omschakelingsproces  Syntax NBA Projectbureau  (Link)

Syntax NBA staat voor duurzaam, bedrijfsgericht, op natuurlijke basis en werkt op nonprofit c.q. no cure no pay basis.

Wachten op klimaatcrisis (Link)

Al Gore gisteren in Aalsmeer (15 okt 2008), waar hij het beleid van ondernemers op het gebied van milieu hekelde.  Die houding is functioneel krankzinnig. 

"Na kredietcrisis wachten op klimaatcrisis

Gepubliceerd: 15 oktober 2008 12:26 | Gewijzigd: 15 oktober 2008 23:08

Door onze redacteur Arjen Schreuder  NRC

De Amerikaanse politicus Al Gore riep gisteren in Aalsmeer zijn gehoor op om daadwerkelijk iets aan het milieu te doen. En energiebedrijven niet te vertrouwen. „Ze liegen.”

Aalsmeer, 15 okt. Het is niet de vraag of er een klimaatcrisis komt, maar wanneer die de wereld zal treffen, volgens de Amerikaanse politicus en Nobelprijswinnaar Al Gore. Ruim tweeduizend bezoekers, vooral decision makers, luisterden gisteren naar Gore in het Event Center Aalsmeer. In de zaal zaten 850 betalende bezoekers, die 400 of 600 euro betaalden voor hun kaartje. De opbrengst gaat naar Gore en zijn organisatie, waar 80 mensen werken.

De gasten kregen waar ze voor kwamen: een gepassioneerde en inspirerende oproep om niet alleen doordrongen te zijn van het besef dat de wereld afstevent op een catastrofe, maar er daadwerkelijk iets aan te doen."

- Opruimen van vervuiling Duizenden vuilstorten alleen al in NL (Link)

Omschakelen naar Cradle to Cradle (Link) 100% recycling van alle grondstoffen

--

Werkgever moet gezonde voedingskeuze eenvoudiger maken (Link)

Door te focussen op duurzaam ondernemen, kunnen organisaties innoveren, zich onderscheiden en succesvol zijn. Aan een door Cisco en Britisch Telecom gesponsorde rapport werkten academici van gerespecteerde instituten mee uit China, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het rapport bevat tien stappen die bedrijven kunnen nemen om te vernieuwen op het gebied van duurzaam ondernemen: Zie verder: 'Beter Werk' (Link)

Water: een dubbel waterleidingnet voor grijs en voor schoon water.

Opslag - regenwater bufferen, landelijk en in en om het huis alsmede voor industrie.

Zuivering; Bestuderen van de principes van Professor Schauberger (Link) voor water. (Wikipedia (Engelstalig)

Het grootste deel van ons watergebruik gaat naar douchen en het toilet. (Link) Een waterbesparende douchekop alsmede composttoilet. Het is ronduit schandalig drinkwater of uberhaubt water te gebruiken voor een toilet doorspoeling!

Lichtmasten op Zonne- en Windenergie(Link)

Gemeente Ede startte in het buitengebied een proefproject met vier lichtmasten, elk voorzien van een 32 Watt SP 90 LED-lamp (in een gewoon armatuur), die volgens de leverancier 50.000 branduren meegaat. De lamp wordt gevoed door een zonnepaneel en een windmolentje. Het experimenteel systeem bevat een schemersensor die ervoor zorgt dat de verlichting in de avond gaat branden en in de ochtend weer uit gaat. De CO2-uitstoot is door deze vier hybridemasten volgens de gemeente Ede jaarlijks 300 kg minder (gebaseerd op een besparing van 650 kwh) dan bij vier gewone lichtmasten (SOX-e, 66 Watt). Ede was een aantal jaren al eerder in het nieuws met LED-lichtmasten van Philips en blijft qua innovatie dus vooraan.

Algemeen principe en uitgangspunt;

Aanleg en herstel natuur en samenwerking met de Natuur

Totaal andere bouw van (drijvende-)huizen, (Link) "Maasbommel heeft ze al, Dordrecht krijgt ze volgend jaar, Ohé en Laak ook, net als Den Bosch, Groningen en Heerenveen. Gouda en de Haarlemmermeer studeren er nog op: klimaatbestendige woningen waarin de bewoners veilig zijn voor stijgend water"

Grote belangstelling voor drijvende huizen(Link)

Daarbij gebruik maken van de inzichten uit de Bouwbiologie. (Link)


Schone lucht  (Link)

Schone Vervuiling  (Link)

-

Duurzaam transport en Vervoer

100 procent schone auto's of daar dicht in de buurt komende (Link)

(Deze auto's bewegen op perslucht!)

Raceauto's met een gebruik van nul! (Link)

Electrische auto in 5 jaar (Link)

Electrische auto's nu al beschikbaar! (Link) 

Schone industrie, opruimen van vervuiling Duizenden vuilstorten alleen al in NL (Link)

Umicar Enfinity Belgische Zonneauto 

Of kijk ook naar:

Groene Auto's zelf proberen  (Link)

" Journalisten krijgen een exclusieve kans om in auto's te rijden met waterstof brandstofcellen, elektrische, benzine-elektrische hybrids, biodiesel en schone diesel motoren. Een aantal deelnemende auto's beleven Wereldpremières en worden voor het eerst getoond tijdens de LA Show. Van andere auto's zijn er maar zulke kleine aantallen dat eerdere kansen om proefritten te maken heel zeldzame gebeurtenissen waren of gewoon niet plaats-vonden. Dat geldt onder meer voor de Honda FCX Clarity sedan met fuel cells, de Equinox fuel cell van GM en de i-MiEV elektrische auto van Mitsubishi.
De afgelopen jaren heeft de LA Auto Show een reputatie ontwikkeld als een show die een sleutelrol speelt voor opkomende groene trends en auto's."laautoshow (Link)

GreenCar (Link)

EcoDrivingUSA (Link)


Pagina is in opbouwOns totaal aan beschikbare grondstoffen en menselijk potentiaal:

-

Neem rustig contact op voor nader advies, begeleiding of informatie;

 Syntax NBA  

S.G. Fonk

Contact;  0314 - 66 55 36

email;  NBAnatuurlijk@gmail.com

homepage: http://stersf.googlepages.com

-