Gezond Natuurlijk Voedsel             

 

Deze pagina is in opbouw.   September 2008

 

Kunnen Eten als een mensenrecht 

Bron; NRC.nl buitenland (Link)  - 28 februari 2008 -

" Volgens de FAO, de voedselorganisatie van de Verenigde Naties, dreigt momenteel in 37 landen een voedselcrisis. De voornaamste voedselprijsindex van de FAO is het afgelopen jaar met 40 procent gestegen. Het jaar daarvoor was dat 9 procent. De afgelopen tijd hebben voedselrellen plaatsgevonden in diverse landen, van Mexico en Mauretanië tot Indonesië en Pakistan."

Overzicht van landen met voedselproblemen; (Link)

 -

In Nederland zitten iintussen ruim 30.000 mensen bij de voedselbank (eind 2007) wegen stijgende prijzen en (in verhouding) dalende uitkeringen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieet heeft invloed op ADHD  (Link)

Bron: www.ed.nl

"Kinderen met ADHD die een speciaal dieet volgen verbeteren hun gedrag. Dat zegt Lidy Pelsser van het ADHD onderzoeks-centrum in Eindhoven.

Bij kinderen met ADHD die vijf weken een speciaal dieet volgden verbeterde bij zo'n zestig procent procent het gedrag. Het zogenaamd eliminatiedieet bestaat uit onder meer rijst, fruit, kalkoen, groenten, water en bepaald snoepgoed.

Pelsser ziet gemiddeld vijf verschillende voedingsmiddelen die de boosdoeners zijn. Bij ieder kind zijn dat anderen.

Volgens haar gaat het niet mis bij suiker en kleurstoffen. Ze denkt dat ADHD in een deel van de gevallen wordt veroorzaakt door een overgevoeligheidsreactie."
-