De astrologische dierenriem deel 1

In de astrologie wordt de dierenriem gebruikt om voorspellingen te maken per sterrenbeeld. Hieronder zijn die sterrenbeelden weergegeven en hun eigenschappen. Voor de andere 6 sterrenbeelden klik onderaan de pagina op "De astrologische dierenriem deel 2".
 
Hieronder: Ram, Stier en Tweelingen.
 
 Aries
 Ram (Aries): geboren tussen 12 maart en 19 april
 
Volgens de astrologie heeft een persoon met het sterrenbeeld Ram veel zelfvertrouwen, moed en arrogantie. Een Ram neemt vaak de leiding en neemt het initiatief. Een Ram is soms snel op zijn teentjes getrapt en ongeduldig. Veel astrologen beweren dat een Ram erg atletisch en gespierd is, maar dat is natuurlijk niet waar. Een Ram zou goed overweg kunnen gaan met een Boogschuttter of een Leeuw.
 
De sterren van Ram zijn erg moeilijk te vinden. De 3 sterren van Ram hebben een lage magnitude (oftewel een lage helderheid). Maar met een beetje moeite en geduld kun je hem vinden. Als je een beetje scheef kijkt zie je een ram die aan het rennen is.
 
 
Taurus 
Stier (Tauros): geboren tussen 20 april en 20 mei
 
Een persoon met het sterrenbeeld Stier is erg geduldig en goed te vertrouwen. Een Stier is vastberaden en koppig in zijn doen en laten. Ook al zou je denken dat een Stier erg snel boos wordt is dat niet zo, maar dat betekent niet dat ze niet kwaad kunnen worden. Een Stier is erg artistiek en creatief (meestal met muziek). Hij/Zij is vaak op zichzelf maar kan wel liefdevol of romantisch zijn. Volgens de astrologie kunnen Stieren goed omgaan met Steenbokken, Maagden, Kreeften en Vissen.
 
De sterren van Stier vormen samen een van de grootste dieren sterrenbeelden. De felste ster van het beeld is Aldebaran. Ongeveer rechts boven daarvan zit de sterrencluster van Pleiades. Je zult ze wel moeten vinden met een verrekijker of beter. De punt van het sterrenbeeld moet het hoofd van een stier voorstellen.
 
 
 Gemini
 
 Tweelingen (Gemini): geboren tussen 21 mei en 21 juni
 
Een Tweelingen is altijd nieuwsgierig en houdt van aandacht. Hij/Zij kan zich gemakkelijk aanpassen en is energiek en optimistisch wanneer het maar kan. Een Tweelingen kan ook een beetje ijdel zijn en egoïstisch. Een Tweelingen kan wel eens twijfelen over zaken en is best wispelturig. Iemand met het sterrenbeeld Tweelingen zou goed om kunnen gaan met Leeuwen en Rammen.
 
Het sterrenbeeld van Tweelingen kun je het beste vinden door de 2  "tweeling" sterren te vinden, Castor en Pollux. Ze heten zo door hun Griekse mythe. Vanaf daar zoek je het patroon van Tweelingen. De 2 "stokken" verbonden met elkaar zijn de tweeling.
 
 
Je kunt nagaan welk sterrenbeeld je hebt door jouw geboortedatum te zoeken tussen de data van elk sterrenbeeld.
(Nota bene: alle eigenschappen die hier worden genoemd, hoeven zeker niet op jou toe te passen!)
 
 Hieronder: Kreeft, Leeuw en Maagd.
 
Cancer 
 Kreeft (Cancer): geboren tussen 22 juni en 22 juli
 
Een Kreeft weet altijd wat die wil en houdt zich daaraan. Hij/Zij is aardig en eerlijk tegenover anderen. Kreeften zijn ook erg beschermend en zouden daarom goede ouders kunnen zijn. Een paar negatieve kwaliteiten van een Kreeft zijn sluwheid, onzekerheid en veranderlijkheid. Vissen en Schorpioenen zijn de dieren waar de Kreeft het beste mee kan om gaan.
 
De sterren van Kreeft zijn moeilijk te vinden. Je kunt proberen tussen de sterrenbeelden van Leeuw en Kreeft te zoeken. De sterren van Kreeft zelf hebben maar een kleine magnitude (lage helder-heid). De "vork" moet de schaar van een krab voorstellen.
 
 
Leo
 
 Leeuw (Leo): geboren tussen 23 juli en 22 augustus
 
De Leeuw staat symbool voor kracht en (voornamelijk) mannelijkheid, de tegenpool van de Maagd. Leeuwen zijn erg trouw en beschermend. Ze zijn ook erg creatief en enthousiast. Leeuwen kunnen echter ook erg bazig en storend zijn. Ze doen alles volgens een bepaald systeem of geloof en zijn dus moeilijk daarvan af te brengen.
 
Het sterrenbeeld heeft enkele heldere sterren waaronder Regulus en Denebola (zie plaatje). Als je goed kijkt zie je het patroon van de leeuw (een leeuw die van links naar rechts springt).
Virgo
 
 Maagd (Virgo): geboren tussen 23 augustus en 22 september
 
De Maagd staat symbool voor beweeglijkheid en (voornamelijk) vrouwelijkheid, de tegenpool van de Leeuw dus. Een Maagd is erg precies en kritisch in zijn/haar werk. Hij/Zij doet alles systematisch en volgens een orderlijke manier. Een Maagd is dus nogal een perfectionist. Mensen die het sterrenbeeld Maagd hebben zijn slim, grappig en knap. Ze zijn betrouwbaar en aardig. Maagden zijn echter ook terughoudend. Ze nemen niet altijd even graag het initiatief en blijven cool bij elke situatie.
 
De helderste ster in het sterrenbeeld is Spica (onderaan in het plaatje). Als je de sterren met elkaar verbindt kun je een liggend figuur zien op haar rug met handen en voet vooruit. 
Comments