Cupcakes med citruscurd & marängtopp

12 cupcakes
 
Cupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
rivet skal och saft av 1 citron
 
Citruscurd
2 citroner, saft och skal
3 limefrukter, saft och skal
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg + 2 äggulor
 
Märäng
1 3/4 dl strösocker
2/3 dl vatten
2 äggvitor
1 nypa salt
 
Gör så här:
1. Citruscurd: Koka upp saften från limefrukterna och 1 citron med rivet skal från samtliga frukter, socker och smör. Rör ut maizena i saften från den andra citronen och rör ner i kastrullen. Vispa upp äggen (OBS! Spara äggvitorna som blir över till marängen) och rör sedan ner dem i vätskan på spisen. Sjud tills krämen tjocknar och rör hela tiden om för att inte klumpar ska bildas. Häll över i en skål och låt svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Muffins: Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. 
4. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det sedan med äggsmeten.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och vänd försiktigt ner i smeten. Blanda i rivet skal och saft från 1 citron.
6. Smöra eller sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
7. Maräng: Blanda socker och vatten i en kastrull och låt sjuda tills sockret har smält och du ser de första bubblorna börja formas. Vispa under tiden äggvitor och salt med elvisp tills du har ett vitt skum och kan skapa mjuka toppar i skummet med visparna. Häll den heta vätskan i en tunn stråle ner i äggskummet och fortsätt under tiden att vispa. Vispa i 6-7 minuter tills marängen är tjock och glansig. 
8. Skär av toppen på cupcakesen och gröp en liten grop i varje med hjälp av en tesket. Fyll varje grop med en klick citruscurd. Spritsa på marängen och bränn försiktigt med en crème brulé-brännare. Pudra med florsocker och strö över lite extra rivet limeskal.