Stakleni mozaik ima veoma dugu istoriju.Prvi put se pojavljuje u antičkom Rimu na zidnim muralima još u 5. Veku pre nove ere.

Stakleni mozaik je vremenom pokazao kao najpogodniji materijal za oblikovanje površina koje se nalaze u blizini vode kao što su bazeni,parna kupatila, wellness centri kao i u kupatilima.

Mogućnost magičnih kombinacija boja je prednost sa kojom se drugi građevinski materijali ne mogu porediti.

Stakleni mozaik je sastavljen od kvarca, silikona i ostalih sirovina koje se tope na visokim temperaturama i zatim se izlivaju u kalupe. Uobičajene veličine kockica su 10x10 mm,20x20mm, 25x25mm i 50x50 mm. Osim kvadratnog mogu biti i elipsoidnog oblika.

Stakleni mozaik se proizvodi u više od 40 boja i dezena tako što se raznobojni komadi lepe se na papirnu podlogu dimenzija 32x32 cm u kombinaciji boja koju pozelite.

Prednosti staklenog mozaika najbolje mogu da se iskažu na zakrivljenim površinama kao što su stubovi,stepeništa, uglovi, pregibi i sl.
stakleni mozaik - Keranova Beograd. Dobro došli na sajt www.staklenimozaik.rs - Keranova Beograd.
Stakleni mozaik - Keranova Beograd, materijal za oblikovanje površina u blizini vode,  materijal za bazene, wellnes centre, kupatila. Stakleni mozaik Beograd, prodaja staklenog mozaika Srbija, cene staklenog mozaika, proizvodnja staklenog mozaika u Beogradu.