Utama

BERITA SUKAN

 • LAOS, 29 Mei 2016 (Ahad)
  Pasukan Bola Sepak Wanita Malaysia Bawah 14 Tahun yang diwakili oleh atlet-atlet murid Sekolah Sukan Malaysia Sabah bertolak ke Laos untuk mengikuti AFC U-14 Girls' Regional Championship yang akan bermula pada 31 Mei hingga 5 Jun 2016. Malaysia diundi dalam kumpulan B bersama-sama dengan Myanmar, Singapore dan Vietnam. Pasukan ini dilatih oleh jurulatih berpengalaman Pn. Zhang Hong selaku ketua jurulatih dan dibantu oleh En. Smith Ampuling.
  Posted May 29, 2016, 6:19 AM by seng kl
Showing posts 1 - 1 of 70. View more »

BERITA SEMASA

 • SSM SABAH, 26 Mei 2016 (Khamis)
  Sambutan Hari Guru disambut dengan meriah oleh semua warga SSMS. En. Jonnas Joitol selaku YDP PIBG dalam ucapannya menyeru semua atlet murid untuk menghargai pengorbanan guru dan jurulatih dalam usaha untuk menjana atlet murid cemerlang dalam bidang akademik dan sukan. Tema pakaian untuk hari guru peringkat sekolah tahun ini ialah fesyen Retro yang membawa semua guru, jurulatih dan AKP mengenang kembali ke zaman 70an dan 80an. Selamat hari guru dan semoga melalui jalinan mesra ini dapat mengeratkan lagi hubungan semua warga SSMS.
  Posted May 26, 2016, 8:10 AM by seng kl
 • SSM SABAH, 25 Mei 2016 (Rabu)
  Hari Koperasi SSMS tahun ini merupakan giliran semua platun KRS untuk menjalankan aktiviti jualan gerai berbanding dengan kelab dan persatuan sebelum ini. Sekolah rendah yang berdekatan juga dijemput hadir untuk memeriahkan hari koperasi di sekolah. Selain daripada jualan gerai, pelbagai aktiviti juga diadakan seperti ceramah anti dadah oleh ADK dan pertandingan nyanyian patriotik antara platun. Semua urus niaga jualan dilakukan dengan menggunakan kupon yang disediakan khas oleh urusetia koperasi sekolah. 
  Posted May 25, 2016, 4:37 AM by seng kl
Showing posts 1 - 2 of 161. View more »

Setinggi-tinggi Penghargaan

Bapa Angkat SSMS

Takwim SSMS


https://sps1.moe.gov.my/


Pautan Laman IPT