Utama


BERITA SEMASA

 • SSM SABAH - Selasa, 16 Ogos 2016
  Majlis Persaraan Pengetua SSM Sabah bersama warga SSM KPM, staf SSMS dan PIBG telah diadakan di Hotel Hyatt Regency Kinabalu. Majlis ini dianjurkan oleh Kelab Staf SSMS. Tn. Hj. Mohd Darwis Bin Hj. Cholle merupakan pengetua pertama SSM Sabah yang mula beroperasi pada 6hb Januari 2013. Beliau dianugerahkan perkhidmatan cemerlang pada tahun 2014 dan dinaikkan pangkat ke gred DG54 pada tahun 2015. Sepanjang perkhidmatan beliau, SSM Sabah mencapai banyak kejayaan dalam bidang akademik, kokurikulum dan sukan. Jasa dan sumbangan beliau amatlah besar dan sentiada dikenang oleh semua warga SSM Sabah. Selamat bersara kepada Tn. Hj. Mohd Darwis Bin Hj. Cholle dan semoga sentiasa sihat dan gembira bersama keluarga.
  Posted Aug 21, 2016, 1:42 AM by seng kl
 • SSM SABAH - Selasa, 16 Ogos 2016
  Majlis Apresiasi Atlet Murid Cemerlang dirasmikan oleh YBrs Dr Mehander Singh a/l Nahar Singh, Pengarah Bahagian Sukan KPM di Dewan Reflesia, Politeknik Kota Kinabalu. Tetamu khas yang turut hadir ialah Pn. Lucia Quek, Ketua Sektor Pembangunan Sukan, Bahagian Sukan KPM, semua pengetua SSM, wakil JPN Sabah, wakil PPD Kota Kinabalu dan YDP PIBG SSM Sabah. Hadiah-hadiah telah disampaikan kepada semua atlet yang cemerlang dalam akademik, sahsiah dan sukan. Olahragawan dan Olahragawati SSM Sabah tahun 2015 dimenangi oleh Andre Anura dan Karmentina Nadia Quadra. Semoga pengiktirafan ini dapat memberi semangat dan motivasi kepada semua atlet murid untuk meningkatkan usaha masing-masing di masa-masa akan datang.
  Posted Aug 18, 2016, 8:45 AM by seng kl
Showing posts 1 - 2 of 174. View more »

BERITA SUKAN

 • SSM PAHANG - Isnin, 8 Ogos 2016
  Seramai 14 atlet murid olahraga tingkatan satu dan dua telah menyertai Liga Balapan dan Padang KPM Sirkit 1 di Sekolah Sukan Malaysia Pahang pada 6 hingga 7 Ogos 2016. Liga Balapan dan Padang KPM ini akan dijalankan dalam 3 sirkit. Sirkit dua akan diadakan di Sekolah Sukan Negeri Pulau Pinang dan sirkit tiga akan berakhir di Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail, Johor.
  Posted Aug 11, 2016, 5:16 AM by seng kl
Showing posts 1 - 1 of 88. View more »


Setinggi-tinggi Penghargaan

Bapa Angkat SSMS

Takwim SSMS


https://sps1.moe.gov.my/Pautan Laman IPT