ŠRU SMUĐ VIŠKOVCI
                                                                                                                                                 OIB UDRUGE: 19 17 36 64 84 2

.

O NAMA:

  1. SMUĐ VIŠKOVCI JE UDRUGA KOJA DJELUJE NA PODRUČJU OPĆINE VIŠKOVCI A U ZAJEDNICI ŠPORTSKO RIBOLOVNIH UDRUGA ĐAKOVO SA CILJEM PROMICANJA DRUŠTVENO SVJESNOG ODNOSA PREMA FLORI I FAUNI KOJA NAS OKRUŽUJE.
Udruga je osnovana 20.2.2000.godine uz poseban entuzijazam nekoliko pojedinaca te je u samom početku brojala 5-6  članova. Kroz godine koje su sljedile broj članova je  rastao te je time samo potvrđena dobra odluka o osnivanju udruge.
U udruzi u kojoj trenutno brojimo 32 seniora, 33 kadeta i 7 juniora (broj sa tendencijom rasta) organiziramo takmičenja,druženja i radne akcije na jezeru Jošava.
U okviru Zajednice Šru Đakovo djelujemo i na ostalim bajerima i jezerima a trenutno smo najviše angažirani na uređenju jezera Jošave. Budući da je korito Jošave 2010. godine bilo konačno isušeno i uređeno(u okviru mogućnosti zajednice-HVALA SVIMA) ostaje za urediti još i priobalni pojas sa putevima oko jezera.
                 Na 1. slici je dobra stara Jošava 2009.god. sa svim svojim ljepotama koje je upoznao svatko tko je proveo malo vremena u njenoj blizini.
 Na slici 2. je Jošava poslje ispuštanja 2010. god. -tužna slika za nas ribiće ali neophodna zbog puno razloga.
A na 3. slici će biti Jošava 2011. god. ljepša,bolja i uređenija nego prije i kao rezultat našeg  zajedničkog zalaganja.