Športsko ribolovna udruga "GORAN" Brod na Kupi


Na izbornoj skupštini ŠRUG održanoj 10. ožujka 2012. g. izabran je novi Upravni odbor, a isto tako na čelo udruge stupio je njen dugogodišnji tajnik i dopredsjednik u prošlom mandatu, Mladen Merkaš. U bitnim odrednicama, koncept i način rada kao i ciljevi rada udruge nisu se promijenili s obzirom da je u najvećem dijelu sastav članova isti - konačno, to je bio rezultat glasovanja članova Skupštine ŠRUG. Ono što će biti novost u narednom razdoblju zasigurno je jačanje napora da se na vodi i oko nje reduciraju pojave kršenja zakonskih propisa RH, a na članovima naše udruge je da se u tome svi skupa još više angažiramo.

Našim gostima, posjetiteljima, prijateljima i ribičkim zaljubljenicima u Kupsku dolinu, Kupu, Kupicu i Curak i njihov bogati riblji stalež jamčimo ugodne trenutke i nezaboravne ribičke uspomene na ovaj prekrasni kutak Gorskog kotara.

Što se pak web prostora i ovih stranica tiče, nastojat ćemo ih osvježiti i aktualizirati, a za potrebe intenzivnijeg komuniciranja uvijek je na raspolaganju naš ŠRUG forum.

Svim članovima ŠRUG i našim gostima na vodi i našem WEB prostoru želim obilje ugodnih trenutaka i ribičkog zadovoljstva uz ribički

bistro !

l        Mladen Merkaš Goranin

            Predsjednik ŠRUG

Po čemu smo posebni ?

Jedina smo udruga u Hrvatskoj koja je po svojem članskom sastavu 100% mušićarska (ili muharoška, ako hoćete). Naime, na vodama kojima gospodari ŠRU "Goran" dozvoljen je ribolov samo umjetnom mušicom !

Samim time, u hrvatskim razmjerima predstavljamo najveću udrugu zaljubljenika u ribolov umjetnom mušicom kojima je na skrb povjereno bogatstvo salmonidnih tokova Kupe, Kupice, Gornje Dobre i njihovih pritoka.