Nieuws‎ > ‎

Return to action GR5 5 september 2014

Geplaatst 6 sep. 2014 05:37 door Willy Godts   [ 6 sep. 2014 06:48 bijgewerkt ]
Na een lange vakantieperiode startte de tweede helft van ons raceseizoen met de GR5.  In de jaren 80 een koningsklasse in de echte racerij en op SRL beginnen deze wagens uit te groeien tot een nieuwe close racing klasse.
Hierna enkele impressies van de piloten na de race....

Jan vatte de avond als volgt samen...
Het waren zowel in de B als in de A-finale spannende wedstrijden.
Sorry, de C heb ik niet gevolgd. Alleen de vraag gehoord:wedstrijdleiding, mag ik met een andere auto verder doen? En dat Sven uiteindelijk nog 2de werd, na Peter. Wel dat Robbe het er met mijn geschilderde reserve-Capri het er niet zo slecht van heeft afgebracht. Goed dat die jongen ook mee mocht rijden, da's 1 vd sterktes van onze club, vind ik: iemand zonder auto, of met een kapotte auto - zoals Sven dit keer - krijgt er vlotjes 1 om mee (verder) te rijden.
De B finale werd een thriller tussen Willy en mij, die haasje-over speelden, terwijl Bart Lo in onze nek stond te hijgen. Uiteindelijk werd het in de laatste stints beslist, met enkele sorties, en haalde Willy het met minder dan een ronde voorsprong. De grootste verassing was nog dat mijn Capri het zo goed deed. Met een toptijd van 6,202s kan ik er best tevreden over zijn.
Terwijl de A-finale gedomineerd werd door Lorenzo, speelde zich achter hem een bitsige strijd af. Als marchall kon ik helaas de wedstrijd niet zo goed volgen, maar het was opvallend dat in het begin van de laatste stint nog 3 man (!) in dezelfde ronde zat.
Kortom, niettegenstaande een controversiele klasse, was deze Gr.5 avond toch wreed plezant. Cheesy

Ivo wist het volgende te vertellen
Inderdaad een spannende wedstrijd, A-finale, mezelf en Marc waren iets minder baanvast dan Michel Ve die het hoofd heel kalm heeft gehouden en feilloos de laatste stints afwerkte. Dikke proficiat Michel. Bart was ook heel goed gestart maar meldde dat hij een probleem had op baan zes, ikzelf stond weer te nerveus waardoor ik het allemaal niet zo had meebekomen wat juist de oorzaak was. Maar inderdaad als je wedstrijden hebt die tot de laatste meter moeten uitgevochten worden dan heb je wagens die aan mekaar gewaagd zijn en dan is het vaak de piloot die het kalmst blijft die de zege kan binnenhalen. Dikke proficiat aan Lorenzo en Bernd zij waren de onklopbare kampioenen van deze klasse, Bart misschien een kleine bijdrage van jou over wat er fout liep op baan zes.
Als eerste race van het najaar denk ik wel dat iedereen tevreden is, zelfs onze voorzitter die ervoor koos om met zijn B wagen aan de start te gaan en er alles uit duwde wat hij kon.
Heel fijn ook om Willy weer aan de start lijn te zien, in robocop versie dan weliswaar.
Ook bij de nieuwelingen is het race virus goed toegeslagen je kon de verbetenheid op hun gezichten aflezen. (een paar Davidjes in wording)
Hop naar de volgende race, als ik het goed heb verstaan komende vrijdag open GT, en de jacht naar de sub 6 seconden.
Oh ja Jan, proficiat had het niet gezien 6,2 seconden met je Group 5.  (Commentaar van de verslaggever ik denk dat dit een typfout is van Jan, 7,2 lijkt me realistischer...)

Michel onze voorzitter zag zijn raceavond als volgt
"Pappa, mag ik de M1 van u gebruiken?"
"Ja manneke, gij moogt met de mijne rijden dan."
Man, da ging voor gene pedaal vooruit da spel.
Tijden van 7.5 - 7.7 .
Met mijne oranje Johnny bak draai ik rond de 7.2, daaraan kan je goed zien wat een betere piloot is, als je weet dat Lorenzo met zijn wagen gemakkelijk een 6.6 kan halen.
Maar ik had fun ondanks dat er niet zo veel snelheid in zat.
A-finale was prachtig, close racing tussen de achtervolgers.
Het was mooi om te zien, maar zondag zal "wegenwerken Vanborren" een paar "pijnpunten weg proberen te werken, zeker op baan 4.
Iedereen bedankt voor de goede gang van zaken.
En jullie weten dat ik een paar keer gelost heb voor snellere piloten door te laten, dat is mijn vorm van fair play en hinderde ik niemand.
Had ik het niet gedaan zou ik misschien top 10 gehaald hebben denk ik.
Ivo zijn regels zijn ook weer mooi opgevolgd.
Alweer een smile op de voorzitter zijn mooi gelaat se.

En Bart Lo repliceerde
Superleuke en spannende races in de verschillende finales en in onze B-finale was het zeker fair play! top...!

Ziezo, zo heeft ook het brede publiek een idee van hoe het eraan toegaat op een raceavond.
Iedereen welkom om een kijkje te komen nemen....

Samenvatting door Willy.
Comments