Nieuws‎ > ‎

Open GT race van 12 september 2014

Geplaatst 14 sep. 2014 07:38 door Willy Godts   [ 14 sep. 2014 07:39 bijgewerkt ]

Kort verslag van de voorzitter

Het was weer full house voor de laatste Gt wedstrijd van het seizoen.
Gezellig druk, en David die zowaar gewoon op tijd komt binnengewandeld, en onmiddellijk vraagt of hij in een vroege finale kan want hij had nog plannen.
Iedereen was "rustig" aan het trainen, terwijl ik de stand thuis had opgeschreven, scheelt weer een paar minuten.
Keuring verliep vlot, terwijl Michel Ve zich om de pc ontfermde.
Start van de C finale met 7 man, dat kwam goed uit voor de indeling van de finales dachten, we.

Het was redelijk spannend, want willy is nog niets verleerd, zelf met weinig training komt hij sterk uit de bocht geknald en ziet zich verzekerd van een tweede plaats in deze finale achter David.
Voor de start van de volgende finale, merk ik op dat ik Peter nergens genoteerd heb beschaamd , "dan rij ik wel niet Michel, kan geen kwaad!"
Alles nagekeken, en de B -finale start dan maar met acht piloten!
Mooie close racing gezien bij sommigen, soms iets te close, want terwijl Tim mij voorbij wou, besloot de Spaanse Moslerpiloot efkes ne “samba move” te doen, en Tim een tikske te geven met het poepke.
Zeer sterk gereden van Ronny, die rustig opbouwde en zo zijn finale won voor Tim en ons Tommeke.
A finale, door verschuivingen allerhande werd de Julle, die een “snelle piloot " is, gedropt in de A finale.
daar werden tijden neergezet die zeer dikwijls aan het flirten waren met de 6 seconden.
Lorenzo werd de winnaar, de winnaarsgenen slaan dus blijkbaar een generatie over want mij lukt het niet echt.  Ivo die zeer sterk gereden heeft ,strandt op enkele segmenten van de tweede plaats, mooie wedstrijd gezien. Onze Julle dacht dat Jan het koud had want :" diene zit hier te klapperen met zijn valse tanden", terwijl Jan gewoon zijn snelheidsregelaar vast had. Maar het was plezant.  Net zoals bij de vorige races, hebben we opnieuw opgemerkt dat we een goede wedstrijdleider hebben, stress en paniek kent hij niet, Michel Ve, merciekes.

 

Ivo zag het zo.

De C-Finale werd een wedstrijd met heel wat sensatie.  Al redelijk vlug in de race vliegen de onderdelen in het rond!  Jo zijn wagen was een achterwiel verloren, en niet veel later was ook Luc aan de beurt om een achterwiel te verliezen en dit herhaalde zich nog een tweede keer.  Tussen al deze rondvliegende wielen was er heel wat verbeten gerace aan de gang.  Luc rijdt zijn race op zijn ritme en lijkt er meer en meer plezier in te hebben, Jarno had een goede wagen maar bleef er vaak in dezelfde bocht uitgaan.  Gelukkig houdt hij het hoofd koel.  Je ziet echter zijn teleurstelling maar hij bijt door, we hebben hier volgens mij een toekomstige clubkampioen in wording. Gerit en Svenn waren aan mekaar gewaagd op bepaalde momenten en aan de meet waren er maar een paar segmenten verschil tussen beide.  Toppie. Met volle verbetenheid reed David onverstoord door het veld van losvliegende wielen met in zijn zog Willy en dat met een wagen die hij nog niet 100% onder de knie had.  Hopelijk zien we Willy nu een beetje meer in het veld.

Een race zoals het moet zijn; voor iedereen een beetje actie en avontuur.

Voor mij zoals naar gewoonte een beetje te veel stress, daardoor heb ik zelf niet gezien wat er rond mij gebeurde in de A-finale, Ik heb wel voor een keer besloten om me tot op het einde te concentreren, zuiver te rijden en er niet uit te gaan.  Met resultaat want Jan was iets sneller en midden race in dezelfde ronde.  De druk was hoog, gelukkig ging Jan er toen een paar maal uit en was de druk weg.

 

“De Julle” schreef het volgende

Wat een race !

Omdat David zo nodig chipolatta's moest gaan pesten , werd ik in de A finale geplaatst door onze afzetter  
Grijns . Een trainingstijd van 6,3 volstond dan ook om vol vertrouwen deze aan te vatten .  Auto voorzichtig weggezet , trekker opgeborgen en de zwarte Corvette iets later naar Michel VA gebracht die de keuring deed . 
Wat kan er nu nog mislopen ?   
Melig

De A finale werd met 7 piloten gereden, dus 1tje in By .
Ik mocht als eerste wachten om aan de race deel te nemen . Baan 1 met Jan op baan 2 . 3-2-1- Go . Ik start en geen halve seconde later kroop er zo een irritant geluid in mijn rechter oor ... tak tak tak . Onze Jan was in vorm , en hij begon zowaar muziek te maken met zijn trekker ! Het was juist een tapdancer op Epo !  
Grijns . 
Het was dan ook zeer snel afgelopen met de concentratie , maar dat ligt puur bij mezelf . Laat dat duidelijk zijn !!! 

Na een koppel muzikale basklanken te hebben toegevoegd aan Jan zijn muzikale intermezzo , in de zin van een zwarte Corvette die het decor inging, was ik blij dat de eerste stint erop zat .  Iedereen heeft eens goed kunnen lachen in het lokaal toen ik Jan op de hoogte bracht van zijn kunsten  
Grijns . 

Ondertussen was het kalf al lang verzopen , maar tijdens de andere stints was er weer niet veel nodig om weer te worden afgeleid . Onze voorzitter die zichzelf zit te vlooien aan de computer, een paar tikjes van een piloot naast me die aan het rijden was en dat soort dingen waren genoeg om weer effe afgeleid te zijn . Wederom dus,  juist… mijn eigen fout ! Als piloot moet je de concentratie kunnen behouden . 138 rondjes later was het voorbij . Ondertussen kreeg ik seintjes van ondermeer Tim , Sven en Ronny dat er wat scheelde met de Corvette . Tim vermoedde een achterwiel dat los op de as zou staan.  Sven dacht dat ik met een sper reed en Ronny sprak van een slag in mijn wiel of een uitstulping op de band. Nu had ik net voor de training gezien dat de bandjes op de velg aan het lossen waren, dus had ik snel nog wat lijm aangebracht op de rand van de band en de velg .
En ik denk dat daar ook de fout zat ... De Vette was iets minder baanvast ook dan anders . Na de race werd ook echt wel duidelijk dat mijn setje NSR wheels duidelijk aan vervanging toe is na een jaar racen en trainen .
Al waren er momenten dat het wel goed ging !
Ivo kon zo maar niet weg raken, zelfs Mark beet zijn tanden stuk en was zeker niet sneller ( als ik dan al eens op de baan bleef  
Melig ) en Bart VA heb ik een gegeven moment ook ingehaald . De 2de keer dat ik dat probeerde was er echter een licht contact op het einde van de rechte lijn en werd Bart uit zijn slot getikt . Mijn excuses Bart ! 

Maar al bij al , ik heb me nog redelijk geamuseerd , en we hebben er een muzikant en een aap bij in de club  
Grijns . En vooral , mijn collega-piloten in de A finale hebben zich niet laten afleiden door de stuntelende langharige kwiet . Top mannen en op naar de volgende race !


Redactie, Willy

Comments