Nieuws‎ > ‎

Criterium Ausloos Laatste race

Geplaatst 27 nov. 2014 07:05 door Willy Godts   [ 28 nov. 2014 01:06 bijgewerkt ]
http://vid944.photobucket.com/albums/ad281/svennus/7630DD2B-45FB-42D3-A49A-90DDC48EA6CE_zpsrlyuria4.mp4 

Dit zou de laatste keer worden dat we met de Sideways wagens zouden rijden. We kenden de wagens ondertussen. De snelle op baan 1, de slome op baan 2, de drifter op baan 3, de wispelturige op baan 4, de onvoorspelbare op baan 5, de kontendraaier - kijk maar naar het filmpje - op baan 6. Allemaal wagens met hun eigen karakter, ook al hadden ze allemaal dezelfde techniek onderhuids.


 C-finale.

 Omdat Robbe en Bastijn vroeger naar huis wilden, kwamen de 3 junioren - indy deed ook mee - in deze finale samen. 2 Barten maakten het 5-tal vol. Voor de eerste en tweede plaats gingen deze twee het uitvechten, en Bart Loomans had een kleine voorsprong, die hij steeds meer uitbouwde. Achteraan zat Bastijn, die met deze wagens niet goed overweg kon. Tussenin voerden  Robbe en Iny een verbeten strijd, en die 2 bleven voortdurend in elkaars buurt. In de laatste stint nam Indy bijna een volledige ronde voorsprong, die hij bijna weer verloor door er in de laatste 30 seconden nog uit te gaan! Gelukkig was de marshal snel, en eindigde hij met een halve ronde voor Robbe, net over de 117 ronden. Bart Loomans zette met 127 ronden een prima prestatie neer.

 B-finale.

Julle begon sterk, in baan 1, maar iedereen kon volgen. En alhoewel hij tot in de 4de stint aan de leiding bleef, was het verschil tussen de eerste en de laatste nooit meer dan 4 ronden! In de 5e stint ging echter Gerrit als eerste over de 100 ronden, terwijl Julle zowel op baan 4 als op baan 2 niet zuiver genoeg kon rijden om zijn kleine voorsprong te verdedigen. Gerrit eindigde met 126 ronden  kort achter Bart Lo, maar slechts 3 segmenten voor Ronnie! Julle was 1 ronde teruggeslagen. Achteraan eindigde Sven net voor Tim: deze wagens waren echt niets voor hem.

 A-finale

 Vader en zoon in dezelfde race, maar Bernd deed het duidelijk beter dan Peter. Tesamen met Lorenzo reed hij los weg van de 4 achtervolgers, en die voorsprong zouden die 2 niet meer afgeven. In de eerste 10 ronden had ik al 2 sorties, dus ik was al direct aangewezen op achtervolgen. Peter had ik al snel weer ingehaald, maar Michel Ve en Marc - die onderling aan elkaar gewaagd waren -  voorbijgaan was een zenuwslopende ervaring. Gelukkig zat ik goed in de race, rustig, terwijl Marc zich steeds meer ergerde aan het niet-optimale rijgedrag van zijn eigen auto's. Tenslotte kon ik in baan 1 een comfortabele voorsprong nemen, maar de 3 ronden op de koplopers kon ik nooit hopen om in te halen. Bernd eindigde 12 segmenten verder dan Lorenzo, toch een mooie opsteker voor de laatste race van deze klasse.

 Prijs.

Aangezien hij de 3 eerste races gewonnen had, was Lorenzo de duidelijke winnaar op punten. Hij kreeg uit de handen van Marc Ausloos een mooi horloge als prijs.


Comments