Nieuws

Recente aankondigingen

 • Criterium Ausloos Laatste race http://vid944.photobucket.com/albums/ad281/svennus/7630DD2B-45FB-42D3-A49A-90DDC48EA6CE_zpsrlyuria4.mp4 Dit zou de laatste keer worden dat we met de Sideways wagens zouden rijden. We kenden de wagens ondertussen. De snelle op baan 1, de slome op baan 2, de drifter op baan 3, de wispelturige op baan 4, de onvoorspelbare op baan 5, de kontendraaier - kijk maar naar het filmpje - op baan 6. Allemaal wagens met hun eigen karakter, ook al hadden ze allemaal dezelfde techniek onderhuids.  C-finale.  Omdat Robbe en Bastijn vroeger naar huis wilden, kwamen de 3 junioren - indy deed ook mee - in deze finale samen. 2 Barten maakten het 5-tal vol. Voor de eerste en tweede plaats gingen deze twee ...
  Geplaatst 28 nov. 2014 01:06 door Willy Godts
 • Open GT race van 12 september 2014 Kort verslag van de voorzitter Het was weer full house voor de laatste Gt wedstrijd van het seizoen. Gezellig druk, en David die zowaar gewoon op tijd komt binnengewandeld, en onmiddellijk vraagt of hij in een vroege finale kan want hij had nog plannen. Iedereen was "rustig" aan het trainen, terwijl ik de stand thuis had opgeschreven, scheelt weer een paar minuten. Keuring verliep vlot, terwijl Michel Ve zich om de pc ontfermde. Start van de C finale met 7 man, dat kwam goed uit voor de indeling van de finales dachten, we. Het was redelijk spannend, want willy is nog niets verleerd, zelf met weinig training komt hij sterk uit de bocht geknald en ziet zich verzekerd van een ...
  Geplaatst 14 sep. 2014 07:39 door Willy Godts
 • Return to action GR5 5 september 2014 Na een lange vakantieperiode startte de tweede helft van ons raceseizoen met de GR5.  In de jaren 80 een koningsklasse in de echte racerij en op SRL beginnen deze wagens uit te groeien tot een nieuwe close racing klasse.Hierna enkele impressies van de piloten na de race....Jan vatte de avond als volgt samen...Het waren zowel in de B als in de A-finale spannende wedstrijden.Sorry, de C heb ik niet gevolgd. Alleen de vraag gehoord:wedstrijdleiding, mag ik met een andere auto verder doen? En dat Sven uiteindelijk nog 2de werd, na Peter. Wel dat Robbe het er met mijn geschilderde reserve-Capri het er niet zo slecht van heeft afgebracht. Goed dat die jongen ook ...
  Geplaatst 6 sep. 2014 06:48 door Willy Godts
 • 14/03: Group 5: Begin van een machtswissel? De meningen over de nieuwe Group 5 bolides zijn verdeeld: love them or hate them… Het lijkt ook op de baan zo te zijn. De ene is er snel mee, de andere zou ‘m naar de maan schieten. Het leek een herhaling van de Group C enkele weken voordien: opnieuw staken Bernd en Lorenzo met hoofd en schouders boven de rest uit. Blijkbaar zijn de betere Group C piloten ook de betere Group 5 piloten… Nog voor de start zagen we Ivo die beweerde niet vooruit te komen, maar als bij wonder wist hij vervolgens een dijk van een wedstrijd neer te zetten. Of hoe het tij kan keren… Terug naar de wedstrijd: Bernd troeft Lorenzo als het ware af ...
  Geplaatst 22 mrt. 2014 14:24 door Jo Vermeulen
 • 28/02: Ninco AngleWinder Cup: banden, motoren en… snelle piloten… Sinds vorig seizoen zien we de Ninco Anglewinder races op het scherp van de snede verreden worden. De rondetijden blijven maar dalen en enkel met een NAWC in topconditie kan je aanspraak maken op een top vijf of top tien klassering. Lorenzo topte alweer de tabellen, maar deze keer de tabellen met de motortoerentallen. Die werden nagemeten tijdens de TK en daar bleek dat Lorenzo met ruime voorsprong de snelste motor in zijn Ninco had zitten. Het bleek echter geen garantie voor succes, want na de start was het David die zijn Ford GT uitzonderlijk strak naar de leiding stuurde. De Ford leek wel op rails te lopen… Ondertussen bleef Lorenzo maar meegeven dat er problemen waren met de auto ...
  Geplaatst 22 mrt. 2014 14:17 door Jo Vermeulen
Berichten 1 - 5 van 55 worden weergegeven. Meer bekijken »

Criterium Ausloos Laatste race

Geplaatst 27 nov. 2014 07:05 door Willy Godts   [ 28 nov. 2014 01:06 bijgewerkt ]

http://vid944.photobucket.com/albums/ad281/svennus/7630DD2B-45FB-42D3-A49A-90DDC48EA6CE_zpsrlyuria4.mp4 

Dit zou de laatste keer worden dat we met de Sideways wagens zouden rijden. We kenden de wagens ondertussen. De snelle op baan 1, de slome op baan 2, de drifter op baan 3, de wispelturige op baan 4, de onvoorspelbare op baan 5, de kontendraaier - kijk maar naar het filmpje - op baan 6. Allemaal wagens met hun eigen karakter, ook al hadden ze allemaal dezelfde techniek onderhuids.


 C-finale.

 Omdat Robbe en Bastijn vroeger naar huis wilden, kwamen de 3 junioren - indy deed ook mee - in deze finale samen. 2 Barten maakten het 5-tal vol. Voor de eerste en tweede plaats gingen deze twee het uitvechten, en Bart Loomans had een kleine voorsprong, die hij steeds meer uitbouwde. Achteraan zat Bastijn, die met deze wagens niet goed overweg kon. Tussenin voerden  Robbe en Iny een verbeten strijd, en die 2 bleven voortdurend in elkaars buurt. In de laatste stint nam Indy bijna een volledige ronde voorsprong, die hij bijna weer verloor door er in de laatste 30 seconden nog uit te gaan! Gelukkig was de marshal snel, en eindigde hij met een halve ronde voor Robbe, net over de 117 ronden. Bart Loomans zette met 127 ronden een prima prestatie neer.

 B-finale.

Julle begon sterk, in baan 1, maar iedereen kon volgen. En alhoewel hij tot in de 4de stint aan de leiding bleef, was het verschil tussen de eerste en de laatste nooit meer dan 4 ronden! In de 5e stint ging echter Gerrit als eerste over de 100 ronden, terwijl Julle zowel op baan 4 als op baan 2 niet zuiver genoeg kon rijden om zijn kleine voorsprong te verdedigen. Gerrit eindigde met 126 ronden  kort achter Bart Lo, maar slechts 3 segmenten voor Ronnie! Julle was 1 ronde teruggeslagen. Achteraan eindigde Sven net voor Tim: deze wagens waren echt niets voor hem.

 A-finale

 Vader en zoon in dezelfde race, maar Bernd deed het duidelijk beter dan Peter. Tesamen met Lorenzo reed hij los weg van de 4 achtervolgers, en die voorsprong zouden die 2 niet meer afgeven. In de eerste 10 ronden had ik al 2 sorties, dus ik was al direct aangewezen op achtervolgen. Peter had ik al snel weer ingehaald, maar Michel Ve en Marc - die onderling aan elkaar gewaagd waren -  voorbijgaan was een zenuwslopende ervaring. Gelukkig zat ik goed in de race, rustig, terwijl Marc zich steeds meer ergerde aan het niet-optimale rijgedrag van zijn eigen auto's. Tenslotte kon ik in baan 1 een comfortabele voorsprong nemen, maar de 3 ronden op de koplopers kon ik nooit hopen om in te halen. Bernd eindigde 12 segmenten verder dan Lorenzo, toch een mooie opsteker voor de laatste race van deze klasse.

 Prijs.

Aangezien hij de 3 eerste races gewonnen had, was Lorenzo de duidelijke winnaar op punten. Hij kreeg uit de handen van Marc Ausloos een mooi horloge als prijs.


Open GT race van 12 september 2014

Geplaatst 14 sep. 2014 07:38 door Willy Godts   [ 14 sep. 2014 07:39 bijgewerkt ]

Kort verslag van de voorzitter

Het was weer full house voor de laatste Gt wedstrijd van het seizoen.
Gezellig druk, en David die zowaar gewoon op tijd komt binnengewandeld, en onmiddellijk vraagt of hij in een vroege finale kan want hij had nog plannen.
Iedereen was "rustig" aan het trainen, terwijl ik de stand thuis had opgeschreven, scheelt weer een paar minuten.
Keuring verliep vlot, terwijl Michel Ve zich om de pc ontfermde.
Start van de C finale met 7 man, dat kwam goed uit voor de indeling van de finales dachten, we.

Het was redelijk spannend, want willy is nog niets verleerd, zelf met weinig training komt hij sterk uit de bocht geknald en ziet zich verzekerd van een tweede plaats in deze finale achter David.
Voor de start van de volgende finale, merk ik op dat ik Peter nergens genoteerd heb beschaamd , "dan rij ik wel niet Michel, kan geen kwaad!"
Alles nagekeken, en de B -finale start dan maar met acht piloten!
Mooie close racing gezien bij sommigen, soms iets te close, want terwijl Tim mij voorbij wou, besloot de Spaanse Moslerpiloot efkes ne “samba move” te doen, en Tim een tikske te geven met het poepke.
Zeer sterk gereden van Ronny, die rustig opbouwde en zo zijn finale won voor Tim en ons Tommeke.
A finale, door verschuivingen allerhande werd de Julle, die een “snelle piloot " is, gedropt in de A finale.
daar werden tijden neergezet die zeer dikwijls aan het flirten waren met de 6 seconden.
Lorenzo werd de winnaar, de winnaarsgenen slaan dus blijkbaar een generatie over want mij lukt het niet echt.  Ivo die zeer sterk gereden heeft ,strandt op enkele segmenten van de tweede plaats, mooie wedstrijd gezien. Onze Julle dacht dat Jan het koud had want :" diene zit hier te klapperen met zijn valse tanden", terwijl Jan gewoon zijn snelheidsregelaar vast had. Maar het was plezant.  Net zoals bij de vorige races, hebben we opnieuw opgemerkt dat we een goede wedstrijdleider hebben, stress en paniek kent hij niet, Michel Ve, merciekes.

 

Ivo zag het zo.

De C-Finale werd een wedstrijd met heel wat sensatie.  Al redelijk vlug in de race vliegen de onderdelen in het rond!  Jo zijn wagen was een achterwiel verloren, en niet veel later was ook Luc aan de beurt om een achterwiel te verliezen en dit herhaalde zich nog een tweede keer.  Tussen al deze rondvliegende wielen was er heel wat verbeten gerace aan de gang.  Luc rijdt zijn race op zijn ritme en lijkt er meer en meer plezier in te hebben, Jarno had een goede wagen maar bleef er vaak in dezelfde bocht uitgaan.  Gelukkig houdt hij het hoofd koel.  Je ziet echter zijn teleurstelling maar hij bijt door, we hebben hier volgens mij een toekomstige clubkampioen in wording. Gerit en Svenn waren aan mekaar gewaagd op bepaalde momenten en aan de meet waren er maar een paar segmenten verschil tussen beide.  Toppie. Met volle verbetenheid reed David onverstoord door het veld van losvliegende wielen met in zijn zog Willy en dat met een wagen die hij nog niet 100% onder de knie had.  Hopelijk zien we Willy nu een beetje meer in het veld.

Een race zoals het moet zijn; voor iedereen een beetje actie en avontuur.

Voor mij zoals naar gewoonte een beetje te veel stress, daardoor heb ik zelf niet gezien wat er rond mij gebeurde in de A-finale, Ik heb wel voor een keer besloten om me tot op het einde te concentreren, zuiver te rijden en er niet uit te gaan.  Met resultaat want Jan was iets sneller en midden race in dezelfde ronde.  De druk was hoog, gelukkig ging Jan er toen een paar maal uit en was de druk weg.

 

“De Julle” schreef het volgende

Wat een race !

Omdat David zo nodig chipolatta's moest gaan pesten , werd ik in de A finale geplaatst door onze afzetter  
Grijns . Een trainingstijd van 6,3 volstond dan ook om vol vertrouwen deze aan te vatten .  Auto voorzichtig weggezet , trekker opgeborgen en de zwarte Corvette iets later naar Michel VA gebracht die de keuring deed . 
Wat kan er nu nog mislopen ?   
Melig

De A finale werd met 7 piloten gereden, dus 1tje in By .
Ik mocht als eerste wachten om aan de race deel te nemen . Baan 1 met Jan op baan 2 . 3-2-1- Go . Ik start en geen halve seconde later kroop er zo een irritant geluid in mijn rechter oor ... tak tak tak . Onze Jan was in vorm , en hij begon zowaar muziek te maken met zijn trekker ! Het was juist een tapdancer op Epo !  
Grijns . 
Het was dan ook zeer snel afgelopen met de concentratie , maar dat ligt puur bij mezelf . Laat dat duidelijk zijn !!! 

Na een koppel muzikale basklanken te hebben toegevoegd aan Jan zijn muzikale intermezzo , in de zin van een zwarte Corvette die het decor inging, was ik blij dat de eerste stint erop zat .  Iedereen heeft eens goed kunnen lachen in het lokaal toen ik Jan op de hoogte bracht van zijn kunsten  
Grijns . 

Ondertussen was het kalf al lang verzopen , maar tijdens de andere stints was er weer niet veel nodig om weer te worden afgeleid . Onze voorzitter die zichzelf zit te vlooien aan de computer, een paar tikjes van een piloot naast me die aan het rijden was en dat soort dingen waren genoeg om weer effe afgeleid te zijn . Wederom dus,  juist… mijn eigen fout ! Als piloot moet je de concentratie kunnen behouden . 138 rondjes later was het voorbij . Ondertussen kreeg ik seintjes van ondermeer Tim , Sven en Ronny dat er wat scheelde met de Corvette . Tim vermoedde een achterwiel dat los op de as zou staan.  Sven dacht dat ik met een sper reed en Ronny sprak van een slag in mijn wiel of een uitstulping op de band. Nu had ik net voor de training gezien dat de bandjes op de velg aan het lossen waren, dus had ik snel nog wat lijm aangebracht op de rand van de band en de velg .
En ik denk dat daar ook de fout zat ... De Vette was iets minder baanvast ook dan anders . Na de race werd ook echt wel duidelijk dat mijn setje NSR wheels duidelijk aan vervanging toe is na een jaar racen en trainen .
Al waren er momenten dat het wel goed ging !
Ivo kon zo maar niet weg raken, zelfs Mark beet zijn tanden stuk en was zeker niet sneller ( als ik dan al eens op de baan bleef  
Melig ) en Bart VA heb ik een gegeven moment ook ingehaald . De 2de keer dat ik dat probeerde was er echter een licht contact op het einde van de rechte lijn en werd Bart uit zijn slot getikt . Mijn excuses Bart ! 

Maar al bij al , ik heb me nog redelijk geamuseerd , en we hebben er een muzikant en een aap bij in de club  
Grijns . En vooral , mijn collega-piloten in de A finale hebben zich niet laten afleiden door de stuntelende langharige kwiet . Top mannen en op naar de volgende race !


Redactie, Willy

Return to action GR5 5 september 2014

Geplaatst 6 sep. 2014 05:37 door Willy Godts   [ 6 sep. 2014 06:48 bijgewerkt ]

Na een lange vakantieperiode startte de tweede helft van ons raceseizoen met de GR5.  In de jaren 80 een koningsklasse in de echte racerij en op SRL beginnen deze wagens uit te groeien tot een nieuwe close racing klasse.
Hierna enkele impressies van de piloten na de race....

Jan vatte de avond als volgt samen...
Het waren zowel in de B als in de A-finale spannende wedstrijden.
Sorry, de C heb ik niet gevolgd. Alleen de vraag gehoord:wedstrijdleiding, mag ik met een andere auto verder doen? En dat Sven uiteindelijk nog 2de werd, na Peter. Wel dat Robbe het er met mijn geschilderde reserve-Capri het er niet zo slecht van heeft afgebracht. Goed dat die jongen ook mee mocht rijden, da's 1 vd sterktes van onze club, vind ik: iemand zonder auto, of met een kapotte auto - zoals Sven dit keer - krijgt er vlotjes 1 om mee (verder) te rijden.
De B finale werd een thriller tussen Willy en mij, die haasje-over speelden, terwijl Bart Lo in onze nek stond te hijgen. Uiteindelijk werd het in de laatste stints beslist, met enkele sorties, en haalde Willy het met minder dan een ronde voorsprong. De grootste verassing was nog dat mijn Capri het zo goed deed. Met een toptijd van 6,202s kan ik er best tevreden over zijn.
Terwijl de A-finale gedomineerd werd door Lorenzo, speelde zich achter hem een bitsige strijd af. Als marchall kon ik helaas de wedstrijd niet zo goed volgen, maar het was opvallend dat in het begin van de laatste stint nog 3 man (!) in dezelfde ronde zat.
Kortom, niettegenstaande een controversiele klasse, was deze Gr.5 avond toch wreed plezant. Cheesy

Ivo wist het volgende te vertellen
Inderdaad een spannende wedstrijd, A-finale, mezelf en Marc waren iets minder baanvast dan Michel Ve die het hoofd heel kalm heeft gehouden en feilloos de laatste stints afwerkte. Dikke proficiat Michel. Bart was ook heel goed gestart maar meldde dat hij een probleem had op baan zes, ikzelf stond weer te nerveus waardoor ik het allemaal niet zo had meebekomen wat juist de oorzaak was. Maar inderdaad als je wedstrijden hebt die tot de laatste meter moeten uitgevochten worden dan heb je wagens die aan mekaar gewaagd zijn en dan is het vaak de piloot die het kalmst blijft die de zege kan binnenhalen. Dikke proficiat aan Lorenzo en Bernd zij waren de onklopbare kampioenen van deze klasse, Bart misschien een kleine bijdrage van jou over wat er fout liep op baan zes.
Als eerste race van het najaar denk ik wel dat iedereen tevreden is, zelfs onze voorzitter die ervoor koos om met zijn B wagen aan de start te gaan en er alles uit duwde wat hij kon.
Heel fijn ook om Willy weer aan de start lijn te zien, in robocop versie dan weliswaar.
Ook bij de nieuwelingen is het race virus goed toegeslagen je kon de verbetenheid op hun gezichten aflezen. (een paar Davidjes in wording)
Hop naar de volgende race, als ik het goed heb verstaan komende vrijdag open GT, en de jacht naar de sub 6 seconden.
Oh ja Jan, proficiat had het niet gezien 6,2 seconden met je Group 5.  (Commentaar van de verslaggever ik denk dat dit een typfout is van Jan, 7,2 lijkt me realistischer...)

Michel onze voorzitter zag zijn raceavond als volgt
"Pappa, mag ik de M1 van u gebruiken?"
"Ja manneke, gij moogt met de mijne rijden dan."
Man, da ging voor gene pedaal vooruit da spel.
Tijden van 7.5 - 7.7 .
Met mijne oranje Johnny bak draai ik rond de 7.2, daaraan kan je goed zien wat een betere piloot is, als je weet dat Lorenzo met zijn wagen gemakkelijk een 6.6 kan halen.
Maar ik had fun ondanks dat er niet zo veel snelheid in zat.
A-finale was prachtig, close racing tussen de achtervolgers.
Het was mooi om te zien, maar zondag zal "wegenwerken Vanborren" een paar "pijnpunten weg proberen te werken, zeker op baan 4.
Iedereen bedankt voor de goede gang van zaken.
En jullie weten dat ik een paar keer gelost heb voor snellere piloten door te laten, dat is mijn vorm van fair play en hinderde ik niemand.
Had ik het niet gedaan zou ik misschien top 10 gehaald hebben denk ik.
Ivo zijn regels zijn ook weer mooi opgevolgd.
Alweer een smile op de voorzitter zijn mooi gelaat se.

En Bart Lo repliceerde
Superleuke en spannende races in de verschillende finales en in onze B-finale was het zeker fair play! top...!

Ziezo, zo heeft ook het brede publiek een idee van hoe het eraan toegaat op een raceavond.
Iedereen welkom om een kijkje te komen nemen....

Samenvatting door Willy.

14/03: Group 5: Begin van een machtswissel?

Geplaatst 22 mrt. 2014 14:24 door Jo Vermeulen


De meningen over de nieuwe Group 5 bolides zijn verdeeld: love them or hate them… Het lijkt ook op de baan zo te zijn. De ene is er snel mee, de andere zou ‘m naar de maan schieten. Het leek een herhaling van de Group C enkele weken voordien: opnieuw staken Bernd en Lorenzo met hoofd en schouders boven de rest uit. Blijkbaar zijn de betere Group C piloten ook de betere Group 5 piloten… Nog voor de start zagen we Ivo die beweerde niet vooruit te komen, maar als bij wonder wist hij vervolgens een dijk van een wedstrijd neer te zetten. Of hoe het tij kan keren… Terug naar de wedstrijd: Bernd troeft Lorenzo als het ware af en weet de volle zestig punten te pakken die bij het hoogste podiumschavotje horen. Proficiat Bernd en proficiat aan Julle Racing, de tuner van de winnende BMW! Het ziet er ook eerder een "Group 5 BMW Cup" uit, want het aantal Duitse strijkijzers is amper bij te houden, de Lancia’s, Porsche’s en Capri’s zijn duidelijk in de minderheid. Lorenzo kiest waar voor zijn geld en legt zich neer bij de tweede plaats, voor Ivo die na heel wat perikelen in de warm-up, plots zijn supervinger heeft terug gevonden. Ivo op drie dus, voor Michel Ve (vierde) die zijn originele Porsche meteen in de voorste regionen laat plaatsnemen. Marc weet na een intens gevecht met zijn BMW (uiteraard) de vijfde plaats te pakken, terwijl Bart Va de eerste Lancia piloot is op de zesde plaats. Toch meegeven dat Bart een knappe derde tijd in de qualify wist neer te zetten, wat zijn potentieel duidelijk aangeeft. En er zullen ook enkele deelnemers met een sportieve kater naar huis gegaan zijn, denken we maar aan David (11de) & Jo (14de)…Werk aan de winkel jongens!28/02: Ninco AngleWinder Cup: banden, motoren en… snelle piloten…

Geplaatst 22 mrt. 2014 14:17 door Jo Vermeulen


Sinds vorig seizoen zien we de Ninco Anglewinder races op het scherp van de snede verreden worden. De rondetijden blijven maar dalen en enkel met een NAWC in topconditie kan je aanspraak maken op een top vijf of top tien klassering. Lorenzo topte alweer de tabellen, maar deze keer de tabellen met de motortoerentallen. Die werden nagemeten tijdens de TK en daar bleek dat Lorenzo met ruime voorsprong de snelste motor in zijn Ninco had zitten. Het bleek echter geen garantie voor succes, want na de start was het David die zijn Ford GT uitzonderlijk strak naar de leiding stuurde. De Ford leek wel op rails te lopen… Ondertussen bleef Lorenzo maar meegeven dat er problemen waren met de auto, zonder dat hij concreet kon aangeven wàt er misliep. Tegelijkertijd kwam de regerende NAWC kampioen Marc sterk opzetten en gezien de zwakke momenten van Lorenzo, schoof Marc door naar de tweede plaats. “Alle zeilen bijzetten” moet Lorenzo gedacht hebben want ook Jo kwam sterk opzetten na een domme fout in de eerste ronde. Uiteindelijk pakt SRL’s snelste de derde plaats voor Jo, die na afloop aangaf niet sneller meer te kunnen. Michel Vereeken legt beslag op de vijfde plaats en lijkt een vaste waarde in de top vijf dit seizoen. Willy laat merken dat hij geen “gelegenheidsdeelnemer” meer is en tekent voor de zesde plaats met de Osram Ford GT. Die wagen maakte blijkbaar een pak progressie, de doelen van Willy zijn dus duidelijk:hij wil terug mee voorin draaien! Bernd was samen met Lorenzo zowat de snelste tijdens de vrije (NAWC) trainingen, maar kon de goede tijden deze keer niet omzetten in een sterk resultaat. Met een zevende plaats mist hij de aansluiting met de snelste wagens op de baan. Ivo kwam niet aan de start en verliest zo de nodige punten voor het NAWC klassement. Desalniettemin bracht hij enkele wagens aan de start (in handen van Bernd, Michel Va en…) die duidelijk potentieel hadden…14/02: Group C: Lorenzo natuurlijk als topfavoriet.

Geplaatst 21 mrt. 2014 14:17 door Jo Vermeulen


Het begint stilaan een gewoonte te worden dit seizoen: wedstrijden die door Lorenzo gedomineerd worden… Het was deze Group C niet anders, want er bleek al van op voorhand geen kruid gewassen tegen de jongste Vanborren…

Het was de voorgaande weken al ruim duidelijk: niemand bleek zo snel met een Group C als Lorenzo. Of toch wel? Bernd bleek ook stilaan onder stoom te komen en liet zich enkele keren opmerken tijdens de trainingen als de naaste belager van Lorenzo. Of hij dit zou kunnen omzetten naar een klinkklaar wedstrijdresultaat, viel nog af te wachten….

Van bij de start ging Lorenzo er als een speer vandoor en hij leek te spelen met de concurrentie. De Sauber Mercedes was razendsnel... Bernd deed vervolgens wat van hem verwacht werd en stuurde zijn Toyota strak naar een tweede plaats. Knap resultaat! David kon niet anders dan tevreden zijn met de derde plaats terwijl voormalig kampioen Willy voor de vierde plaats tekende. He’s back in business, watch out… Tom pakt een knappe vijfde plaats, voor Ivo die de top zes komt afsluiten. Marc kende heel wat problemen en verdween al snel uit de wedstrijd na een losgekomen stroomdraad… Jammer maar helaas… Ook de afwezigheid van Jan viel te betreuren, want hij blijft toch een specialist ter zake. Hopelijk zien we hem de komende wedstrijden wel aan het werk.

Te onthouden na deze wedstrijd: Lorenzo blijft voorlopig de snelste slotracer bij SRL, maar de jonge garde dient zich aan. Vraag maar aan David :-) Uitgebreide technische keuring voor deze wedstrijd en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen, maar toch maar opletten dat het geen heksenjacht gaat worden…Tintop 31 januari 2014: versie 2.0!

Geplaatst 7 feb. 2014 10:15 door Jo Vermeulen

Door Julle!

Voorbeschouwing.


Op het einde van vorig jaar , werd menig letter getypt en woord gesproken over de laatste tintop wedstrijd van 2013. Het SRL forum werd duchtig gebruikt om onze SRL racers laten in te zien dat originaliteit geen nadeel hoeft te zijn in de tintop klasse . De meest gebruikte wagens die vorig jaar de dienst uitmaakte waren de Amerikaanse muscle cars , meestal uit de Scalextric en Pioneer ateliers en de Porsche 911's . Meestal streden deze wagens ook mee voor de podium plaatsen . Net op het einde van vorig jaar stapte er een nieuw lid binnen in Nieuwrode , met enkele waanzinnige creaties op basis van diverse Ford modellen. De komst van Tim was misschien wel de frisse wind die die we in het pas geverfde lokaal nodig hadden voor onze tintop klasse . Ook Willy kreeg eind vorig jaar een zeer leuke ingeving , en spendeerde wat vrije tijd aan een Volkswagen Kever op schaal 1/32 . Het resultaat dat deze werken opleverde, was een creatie van zeer veel ijver en kennis . Maar vooral, een schoonheid van een tintop waar onze ancien terecht heel fier op is , maar er waren nog meer leden die een andere weg insloegen met hun bestaande tintops . De uitbreiding van de jaartallen betreffende de toegelaten wagens was voor sommige piloten een welgekomen geschenk . Voor de iets oudere racers onder ons is dat een mooie kwinkslag naar de eigen jeugdjaren en de blitse machines die toen het asfalt en racetrack kleurde. Dit kon wel eens een zeer leuke wending geven aan de tintop competitie van 2014.


  Links: de uitermate knappe kever van Willy!
                                                                                                                                        Onder: het startveld in het gesloten wagenpark...
 
Nice job Tim...

Qualify.


Niet minder dan 25 gladiatoren boden zich aan in de tintop arena , de ene al wat meer op tijd dan de andere... Helaas... Dat dit een strijd ging zijn op het scherpste van de snede , was al duidelijk in de trainingen voor deze wedstrijd . Wat volgde was een regelrechte thriller van formaat die de komende uren ging opeisen . Met 25 man zaten we allemaal binnen de seconde van de normtijd van 8,25 seconden !Onze sponsoren waren dolgelukkig, want er werd zeer dikwijls geroepen dat men onder de voorop gestelde tijd zat ... rondje kwijt dus !

Toch waren er enkele opmerkelijke vaststellingen :
Bart Loomans kon zijn vorm van de vorig wedstrijden niet doortrekken , en moest tevreden zijn met een 24ste tijd en de D finale .

Dit staat volledig los van een later resultaat in de race , maar voor het vertrouwen is dit alles behalve ideaal. Het noodgedwongen overschakelen naar zijn reservewagen bleek de reden van dit ongemak.

Voor de C Finale ook een paar opmerkelijk namen : Jan en Marc die met een toch wel fraaie tijden van respectievelijk 8,484 seconden en 8,361 seconden . 

Snelste qualify tijd voor de C-finale : 8,354 seconde ! Kan het nog veel gekker ?

Dus hebben we nog 10 plaatsen die resten tussen de C en A finale ...
B Finale : opmerkelijk piloten daar waren Gerrit , jawel , 1 van onze nieuwe leden bij SRL en voor de eerste keer in actie tijdens een tintop wedstrijd !

Hij stuurde zijn Chevy Camaro met een knaltijd van 8,291 de B finale in . Ook Sven verbaasde menig racer met een zeer mooie rondetijd van 8,304.
Maar dan : de A finale !
Een scenario dat te gek is voor woorden, maar o zo schitterend !
De 2 youngsters Kyano en Jarno zijn nog maar pas hun 2de racejaar ingestapt en laten zien wat ze beide in hun mars hebben.

Jarno klokte af op 8,278 .  Kyano deed het nog net iets beter met 8,261.
Het zal dan ook geen geheim zijn dat zowel Sven als Bart VA enorm fier waren op de junioren ,en zich beide zagen voorbij gestoken worden door de zonen .
Beste qualify was er voor Ivo met een 8,255.

Zoete sportieve wraak op ondergetekende , nadat hij van mij in de voorlaatste ronde plagend hoorde dat hij zwak aan het rijden was met een 8,3 :-) .


 
Gerrit in volle concentratie...                                                                Jarno laat wel meer van zich spreken tegenwoordig...

D finale : eigenlijk een minachtende naam gezien de prachtige reeksen !


Deze werd gereden met 7 piloten, dus met 1 piloot die tijdens 1 van de 7 gereden reeksen mocht “rusten”.

Tokke stond op de pole position met een zeer leuke Simca 1000 . Robbe was nr 2 op de startrij , net voor Peter . Ze kwamen beide met een identieke Ford Mustang Boss plaats vatten. Nummer 4 en 5 waren weggelegd voor Ronny en Bastijn , zij kozen alle 2 een Ninco Porsche 934 .

Bart L starte met zijn Reanult Alpine en Nikki ging een Opel Manta 400 over de SRL racetrack sturen . Het werd al snel duidelijk dat de man met de missie Tokke was . Hij wist als snelste piloot in de D finale 122 rondjes neer te zetten en kaapte een schitterende 10de plaats algemeen weg. Ronny stuurde zijn Porsche met 119 zeer verdienstelijke rondjes naar een 17de plaats. Bart L zette 116 laps on track en parkeerde zijn tintop op plaats 19 . Peter wist 112 ronden af te leggen , goed voor positie 21 . Robbe en Bastijn waren ook aan hun eerste tintop wedstrijd toe. Robbe maakte 109 verdienstelijke rondjes , op de voet gevolgde door Bastijn die voor de gelegenheid een auto uit de “ Julle competition “ collectie bestuurde en 104 laps op zijn rekening nam. Nikki zijn fun race werd even verstoord door een rondvliegend achterwiel van zijn Manta , maar onmiddellijk kreeg hij een Camaro toe geëigend om de race af te maken. Deze kwamen ook uit de renstal van Julle, dus die mag dringend zijne mechanieker eens onder zijn voeten geven !


 
Ready to go!                                                                                                                                            Knappe Simca voor Tom!

C finale : de box vol spanning ging open ...

Hier kwamen 6 piloten in actie, op plaats 1 was dat Bernd met een AMC. Plaats 2 Was er voor Julle met een teamslot Reanult Alpine A310. De 3de plaats was er voor Marc ,die zijn oude vertrouwde Porsche de sporen ging geven. nr 4 was er voor Michel VA met een BMW M1. Bram kreeg de 5de plaats op de startgrid toegeëigend , samen met de Opel GT die Julle in de vorige race bestuurde. Jan mocht de C finale volmaken met een gele Mustang.De gezonde spanning steeg , voor sommige om een leuk resultaat te behalen, voor andere omdat hun wielen wel bij de auto zouden blijven... Wat volgde waren 6 reeksen pure spanning! Ikzelf zag me 4 reeksen lang zonder enige foutenlast , tot ik het slechte idee kreeg om een half oog naar de monitor te gooien om een richttijd te zien. 2 maal op de zelfde plaats van de baan en onmiddellijk kreeg ik sterk opzittende achtervolgers. Ik denk wel dat ik uit naam van elke piloot uit onze reeks een dankwoordje richting Ivo mag sturen, om ons regelmatig onze tijden mee te geven zonder dat hij ook maar op 1 enkel moment stoorde. Ivo, dikke merci man! Op het einde van de race , stonden we met 4 !!! piloten binnen een zelfde ronde van elkaar! Bernd zag door enkel verloren ronden wegens te snel , zijn totaal afgeklokte ronden op 119 staan en bezette plaats 18. Marc deed het net iets beter met 121 rondjes en zag zich op plaats 15 eindigen. Met de 122 rondjes van Tokke uit de D finale in gedachte kon de spanning beginnen: Jan werd 13de met 122 rondjes ,Tokke haalde 43 segmenten, Jan klokte af op 12 segmenten. Plaats 12 in de eindstand : Julle met 122 rondjes en 33 segmenten. De 2de plaats in de C finale en met 123 rondjes op de teller van de Opel Gt ... Bram met plaats 9 algemeen. En met echt 1 centimeter verschil na 123 rondjes werd hij ongelooflijk nipt verslagen door de SRL clubvoorzitter Michel VA die plaats 8 in nam. Dit soort finales waar de piloten zo close van elkaar eindigen , is gewoon pure propaganda voor onze hobby!


 
Definitie van "close racing"                                                                                                                De voorzitter die duistere krachten aan het opbellen is?

B finale : Wie blijft er de spanning baas ? Wie gaat in de fout ?

 

Door de 2 reeds eerder gereden finales was het duidelijk dat elk foutje zonder pardon zou worden afgestraft . Michel VE mocht zijn Mustang op pole zetten voor de B finale , met naast zich de Camaro van Gerrit . Sven zette de Playboy Fly Porsche 934 op plaats 3 en Jo kwam met zijn Playboy Porsche Carrera 6 op 4 plaats vatten. Willy bezette de 5de raceline en Lorenzo ging met de Pioneer Mustang naar plaats 6 op de startgrid . Na de start werd het al snel duidelijk dat Willy en Sven iets meer last hadden om hun bolides op de baan te houden , maar dat temperde de heren hun strijdlust zeker niet . Voor Sven was die strijdlust en honger naar een mooi resultaat misschien wel iets te hoog , waardoor hij zichzelf nog iets meer in de foutenlast storte . Gerrit weerde zich als een duiveltje uit een doosje met de ex KSM Camaro , en volgde de enkele tips die hij vooraf kreeg van Bart VA perfect op . Dat hij vriend en vijand verbaasde met een dijk van een wedstrijd mag op zich zeker worden gezegd ! Dat ook hier weer zeer hard werd gestreden onderling , en tegen de deelnemers in de andere finales was een feit. Sven parkeerde de 911 op een 16de plaats met 120 eervolle ronden, Iets teveel foutjes in het begin van de wedstrijd verhinderde hem van een zeer sterk eindresultaat. Michel VE gooide de mustang op plaats 14 met wederom 122 rondjes. Ook Willy haalde dat aantal ronden met de VW Kever maar zette zich met 36 segmenten tussen Julle en Tokke in de eindranking.

In je eerste tintop race 123 rondjes rijden en plaats 7 versieren zal wel goed genoeg zijn dacht Gerrit , en genoot achteraf zichtbaar van zijn prestatie , Dikke proficiat man !

Blijven er nog 2 piloten over uit deze reeks ... Jo en Lorenzo , 
De eerste altijd ijzig kalm en zeer regelmatig , de 2de enorm snel maar soms iets te enthousiast . Met slechts 11 segmenten verschil werd het pleit beslecht in het voordeel van Lorenzo . Zowel Lorenzo als Jo kregen een zeer sterke 126 rondjes op de teller . Jo werd 4de algemeen , Lorenzo haalde zilver met plaats 2, men was meteen gewaarschuwd in de A finale !


 
Lorenzo verwachtte geen makkelijke race                                                                                Playboy time:-)
Concentratie in de B finale...

A finale : Veel gekker kan het al niet meer worden!

Voor aanvang van de laatste finale feliciteerde wedstrijdleider Jan onze 2 jonge A finalisten met hun zeer sterke prestatie . Je zag deze kanjers genieten van de extra aandacht en het kalmeerde toch wel een beetje de stress op de jonge schoudertjes. Maar dat ze beide genoten als echte sterren staken ze niet onder stoelen of banken . Beide hadden ze ook nog 1 nadeel , de papa's moeten ook aan de slag ! Sven moest een rol als baanpost vervullen, Bart VA moest zien dat hij geen 2de keer door Jarno werd naar huis gereden :D Om hun toch een klein beetje op hun gemak te stellen , namen Ronny en ik de rol van ouvreur op ons . Ivo ging met de Pioneer Mustang naar de eerste start-positie . Het vertrouwen was groot en het uur van de waarheid was aangebroken. Kyano kreeg de 2de plaats toebedeelt met zijn Jagermeister Porsche 934 . Bart VA beklom de 3de startrij met de Porsche 911 die hij van Jo kreeg aangeboden , plaats 4 was er voor iemand met niet alleen gouden handen, maar ook zeer snelle handen .

Tim zette de Ford Capri 2600 in als strijdwapen . David nam de 5de startrij in en Jarno mocht met baan 6 de rangen sluiten met de Ford GT . Eens het startsignaal werd gegeven was het alle hens aan dek om een ontketende David bij te blijven . Zowel Tim, Bart en Ivo probeerde dit en slaagde hier redelijk goed in .  Met Kyano en Jarno lukte dit iets minder goed, maar beide raakte verzeild in een heuse race tegen elkaar . Ik kan je verzekeren dat vanuit mijn positie dit heel close was . Moest er en prijs worden gegeven om de sponsoren het meest te plezieren , nam Kyano met grote voorsprong die mee naar huis . Papa Sven probeerde heel even om Kyano te kalmeren, maar kon toch de lach niet inhouden toen hij telken weer hoorde dat zoonlief nog eens te snel was . Jarno werd op zijn jonge leeftijd toch wel een beetje geplaagd door vermoeidheid en wat foutjes waren dan ook niet meer dan normaal . Met wat peptalk en aanmoedigingen wist ook hij er zich door te slagen . Tot op 2 rondjes voor het einde lag hij een 2tal rondjes achter op Kyano in hun onderlinge strijd. De 5de ronde ging Kyano verder op zijn elan , en kreeg weer te maken met die normtijd en Jarno zag de kans om zich op gelijke hoogte te zetten met Kyano . Ook hier hing voor de laatste ronde de gezonde spanning weer in de lucht. De gedrevenheid van Kyano was er net iets teveel aan en zag daardoor Jarno een 2tal rondjes uitlopen in het eindresultaat . Kyano nam 109 “rustige” rondjes voor zijn rekening maar dat kon de pret echt niet drukken , en met plaats 22 was hij meer dan tevreden . Hij heeft laten zien dat hij in volle opmars is op zijn jonge leeftijd. Dat zelfde geld voor Jarno ,die na zijn zeer mooie resultaat in de open GT een paar weken geleden ook hier weer laat zien dat leeftijd zeker geen hindernis is om te presteren . Op een 6de plaats algemeen en een 4de in zijn A finale zien we Tim staan met zijn machtig mooie zelfgebouwde Ford Capri met 124 laps. Ook Tim laat duidelijk zien dat hij het zeer naar zijn zin heeft bij SRL en in zijn o zo geliefde tintop klasse . Een 3de plaats in de A finale en 5de algemeen is er voor Bart VA die 125 ronden aan elkaar reeg. Zeker geen verrassing als je de prestaties van Bart volgt. Een zeer gedreven man die ten volle geniet van het slotracen. Dat zelfde geld voor Ivo , Hij zag zichzelf met 126 rondjes een 3de plaats op het podium beklimmen van deze tintop wedstrijd . Laureaat van de avond werd David met de Nissan GTR , Met 127 rondjes de snelste van de avond .


 
Nissan Skyline van David                                                                                                                   Topbolide voor Bart V
 
Terug American muscle voor Ivo                                                                                                   Grid van de A finale                                     

Slotwoord :

Ik spreek puur voor mezelf , als ik zeg dat dit voor mij DE raceavond bij SRL is geweest waar ik tot nu toe het meeste plezier heb aan beleefd , in het dikke jaar tijd dat ik mezelf lid van Slot Racers Leuven mag noemen . Elke finale , elke ronde , elke centimeter werd enorm zwaar bevochten door vrijwel iedereen die in actie kwam . Het staat als een paal boven water dat het niveau van de rijders en de races er enorm is op vooruit gegaan . Mannen zoals Willy en Jan en nog enkel andere ,verklaren dit meermaals de laatste weken . Ook onze jongste leden laten zich meedrijven in deze opmars . Zowel Kyano als Jarno zijn nu al volop de vruchten aan het plukken van hun hard werken en trainen gedurende hun eerste jaar slotracen . Robbe en Bastijn zijn ondanks hun zeer beperkte ervaring ook al zeer mooi op weg en beginnen steeds meer mooie rondjes te rijden zonder te crashen en geven hun ogen ook de kost om te zien waar het anders kan . Hou vol mannen , ook jullie zijn goed bezig ! Met Tim en Gerrit hebben we 2 leden bij in onze rangen die zijn binnen gestapt met een zeer sterke prestatie in de tintop competitie. Beide genieten van ze dan ook met volle teugen van dit evenement . Wat ik persoonlijk zeer leuk vind, is de variatie in de wagens die er toch wel is gekomen na de winterstop .Tokke zijn Simca , Bart L zijn Alpine , Michel zijne BMW M1 ... Het zijn allemaal voorbeeldjes van wagens die de strijd zoveel leuker kunnen maken . Ook voor de toeschouwers die zowel op het internet onze escapades volgen, als de mensen die steeds trouw op post zijn om te komen kijken . Er is trouwens nog steeds interesse van buiten SRL voor onze tintop klasse , den deze kijkt alvast volop uit naar de volgende tintop wedstrijd ! 


Met vriendelijke groeten

De mechanieker van de Manta 400

Open GT/LMS 17 januari : The (tire) story continues…

Geplaatst 31 jan. 2014 16:03 door Jo Vermeulen

Het was zover, eindelijk! Het wereldkampioenschap binnen SRL :-) nam een nieuwe start: editie 2014! De ambities en gedachten waren bijna hoorbaar vorige vrijdag: “deze keer ga ik er eens een lap op geven”, “een nieuw seizoen, een nieuwe kans”, “nu ga ik eens laten zien wat ik in mijn marge heb”, “dit gaat mijn jaar worden” enz…  Wat maakte dat er een gezonde spanning hing binnen de muren van ons clublokaal. Tellers op nul dus en dat betekend ook dat er een kwalificatie moest gereden worden. Om maar met de deur in huis te vallen: het zal niemand verbazen –en al zeker hemzelf niet- dat Lorenzo de pole pakte. Tot grote verbazing van David –de Open GT specialist- die toch maar 0.058 moest toegeven op de polesitter. Marc wist knap de derde tijd neer te zetten maar hij keek al bijna tegen twee tienden van een seconde achterstand aan (+0.189). Verassing van de avond kwam van Bernd die met de NSR Corvette van Julle Competition de vierde tijd wist neer te zetten (+0.196), vlak voor Michel Ve (+0.229) en Jo (+0.303). 


D finale: Kyano met voorsprong

Het KSM Racing Dept. Spaarde kosten noch moeite tijdens de winterstop. De bestaande Open GT’s werden vervangen door twee nagelnieuwe NSR Mosler’s en Kyano mocht als eerste de nieuwe bolide de sporen geven. Dat gebeurde op een wel zeer overtuigende manier want van bij de start ging hij er als een speer vandoor. Peter moest in de kwalificaties bijna 3 tienden van een seconde toegeven op Kyano, maar Peter kennende zat de mogelijkheid erin dat hij de wedstrijd vooralsnog naar zijn hand zou zetten. Maar terwijl Kyano ronde per ronde zijn voorsprong uitbouwde, kreeg Peter technische problemen met de Slot.it Porsche GT1… Sven was zo vriendelijk om Peter een bolide uit de ateliers van KSM Racing te lenen en zo kon Peter zijn weg vooralsnog verder zetten. Zeer sportief, dank u Sven! Ondertussen werkten ook ons meest recente leden hun eerste wedstrijdrondjes af. Mario bracht de knappe Audi R18 mee terwijl Bastijn een auto uit de stal van Jan kon lenen. Robbe investeerde al heel wat uurtjes in de ombouw van zijn standaard wagen naar de HRS2 versie en dit was een mooie gelegenheid om de auto voor het eerst in een wedstrijd in te zetten. Nice job! Kyano wint knap de D finale met 131 ronden, proficiat! Daarmee heeft hij 10 ronden voorsprong op Peter die toch nog tweede wist te worden ondanks alle problemen onderweg…  Mario, Robbe en Bastijn houden het onderling spannend en sluiten in die volgorde ook hun eerste race af. Goed bezig mannen!C finale: een ontevreden Bart Loomans.

Ronny was de beste qualifiër in de C finale (6.831) en bijgevolg ook een kandidaat voor reekswinst. Sven volgde op een zucht (6.887) en bleek dus eveneens een mogelijke reekswinnaar. Na een sterke prestatie in de laatste Open GT wedstrijd lagen de verwachtingen bij Bart Loomans al een stuk hoger. Helaas was hij niet tevreden van zijn NSR Mosler tijdens de kwalificaties en zo belandde hij in deze C finale.  Eens het startschot gegeven was, liet Bart weinig aan het toeval over en hij stuurde zijn bolide strak naar de leiding. Achter hem was het Sven die aanvankelijk sterk startte, maar toch enkele foutjes liet noteren. Wanneer hij terug op de baan kwam probeerde hij dan iets te hard om de opgelopen achterstand goed te maken en dat leverde dan weer nieuwe foutjes op… En zo is Sven weer een ervaring rijker J We kregen ook hier  een soortgelijk scenario als in de D finale: terwijl Bart L zijn voorsprong gestaag uitbouwde, knokten achter hem Ronny en Sven om de tweede plaats. Uiteindelijk trok Ronny aan het langste einde, Sven pakte de derde plaats op twee ronden van Ronny. Nico –terug van weggeweest- maakte een mooie rentree en eindigde op de vierde plaats Voor Tim (met de knappe Ford GT) en Michel Va.


B finale: Jarno en Tom delen de lakens uit in de “comeback klasse”.

Met Jan in de B finale weet je dat het moeilijk zal worden. Dat moeten de meeste deelnemers voor de start gedacht hebben… Bovendien was Jan ook nog eens sterk in de kwalificaties want met 6.517 heeft hij opnieuw aansluiting gevonden bij de snellere jongens in deze klasse. Hij neemt na de start meteen de leiding om wat later al meteen ingehaald te worden door… Jarno! “Erop en erover” moet die gedacht hebben want hij ging er meteen vandoor. Deze junior racer was de laatste weken al sterk bezig en hij trok de lijn ook meteen door in deze wedstrijd. Generatiewissel op komst? In het verdere wedstrijdverloop is het echter Tom die zich een weg naar voren baant. Tom bleek terug van weggeweest en die “sabbatperiode” heeft hem precies goed gedaan… Hij was niet de snelste man tijdens de voorafgaande kwalificaties maar gaandeweg de wedstrijd nam hij wel autoritair de leiding. Ivo bleek afwezig tijdens de kwalificaties maar kwam toch pardoes in de B finale terecht. Het verschil tussen hem en Jan bleek vrij klein en beide heren vochten bijgevolg een knap robbertje uit voor de tweede plaats in deze reeks. Ivo haalt het nipt: 155,13 ronden tegenover 154,40 ronden voor Jan. Jarno wist een dijk van een wedstrijd neer te zetten en was de revelatie van de reeks en misschien wel van de avond. 151 rondjes wist deze jongeman eruit te persen en dat is voldoende voor de vierde plaats in de B finale. Eén woord: chapeau! Zijn teamgenoot en papa Bart V kende dan weer een minder geslaagde avond. Na een ietwat onzekere start kwamen er in de loop van de wedstrijd enkele kleine foutjes. Kan gebeuren, maar Bart kende ook wat pech met de baanposten. Nadien was het vertrouwen zoek en zo moest Bart tevreden zijn met een vijfde plaats. Willy kwam gelukkig onze troepen nog eens versterken en liet zien dat hij het racen nog steeds onder de knie heeft. Met 149 ronden staat hij zijn mannetje in de B finale en dat zonder specifieke training of voorbereiding.
A finale: Lorenzo versus David: 1 – 0 met KO!

Lorenzo heeft niet stilgezeten sinds de laatste Open GT en wist al eerder te verbazen met sterke tijden tijdens vrije trainingen. Na de kwalificaties was het dan ook duidelijk dat hij voluit voor de overwinning zou gaan, hoewel het verschil tussen hem en David (nog) niet bijster groot was. Na  de start gaf hij de Porsche 911GT1 de vrije teugel en eigenlijk reed hij onbedreigd naar de overwinning. David kende ondertussen met de Audi R8C geen feilloze wedstrijd en kon Lorenzo niet van antwoord dienen. Die laatste liep bijna 1 ronde per baanwissel uit en dat zei genoeg. Achter deze twee heren, die duidelijk op het niveau “buitenaards” rijden, vinden we Marc terug die zijn HRS Mosler naar een derde plaats wist te sturen. Marc deed eveneens wat hij kon maar hij zit nu eenmaal op het niveau “uitzonderlijk snel” en niet op “buitenaards”… In al zijn enthousiasme probeerde hij enkele keren de nummers één en twee in de race te volgen en dat leidde meestal tot fouten en uitstapjes naast de baan. Na “uitzonderlijk snel” komen dan de “gewone” deelnemers en daar was het bijzonder spannend. Michel Ve, Bernd en Jo kenden heel wat positiewissels en het was uiteindelijk Jo die aan het langste eind wist te trekken en de vierde plaats pakte met de McLaren. Michel Ve en Bernd waren intrinsiek sneller dan Jo, maar maakten meer fouten of kenden problemen.  Met 6.424 liet Michel Ve tijdens de qualify al zien dat hij snel onderweg was, maar de race liep niet zoals voorzien. Strubbelingen van verschillende aard zorgden ervoor dat hij terugviel naar de zesde plaats in deze A finale. Bernd zet met de bolide uit de ateliers van Julle Competition een bijzonder sterke wedstrijd neer doet net een plaats beter, nl. vijfde!
Algemeen resultaat: Lorenzo heer en meester.

Lorenzo keek vol overtuiging uit naar deze Open GT, zoveel was te merken aan zijn berichten in de sociale media. Voor het eerst in lange tijd beschikte hij immers over een auto waarmee hij de strijd met David kon aangaan. De combinatie piloot-auto-banden-gripmiddel staat volledig op punt in het geval van Lorenzo  en dan krijg je dit soort van (monster)resultaten. David, de Open GT specialist krijgt een stevige tik want als je als kampioen/specialist maar liefst 5 ronden aan de broek krijgt, kan je daar bezwaarlijk blij mee zijn. Bovendien is er nog meer werk aan de winkel voor hem want nadat hij de Ferrari F40 in het museum zag verdwijnen, weet hij nu ook dat de Audi R8C slechts tot de zomerstop mag meedoen. Dat hij momenteel geen antwoord heeft op de snelle Porsche van Lorenzo bewees hij door op de wedstrijdavond stiekem Lorenzo’s auto te gaan inspecteren, zelfs terwijl die in het “gesloten wagenpark” stond.  Foei J Neemt niet weg dat David nog steeds tijden op de tabellen zet die –samen met die van Lorenzo- in de categorie “buitenaards” vallen. Marc op zijn beurt beschikt terug over een goede auto maar liet zich alweer verleiden tot té snelle rondjes met de nodige sorties als gevolg. Wetende dat één rondje in de A finale slechts zes seconden duurt, kost ieder uitstapje naast de baan hem al snel een ronde of meer. Misschien moet hij even afwachten -in plaats van telkens de auto te forceren-, het tij kan snel keren. Jo gaf tijdens het tussenseizoen aan dat hij overweegt om de Open GT links te laten liggen dit jaar, maar we vinden hem toch maar terug op de vierde plaats algemeen met de nagelnieuwe McLaren MP4-12.Qua looks mag de McLaren er alvast zijn :-). Bernd laat zich opmerken door de vijfde plaats in beslag te nemen: geef deze kerel een top auto en hij zit mee vooraan! Back in business is Tom die de top zes vervolledigt en een heel sterke wedstrijd wist neer te zetten. Dat beloofd voor de toekomst... Ivo, Jan en Jarno (!) vervolledigen in die respectievelijk volgorde de top tien en dat gegeven alleen al is best waardevol in een pijlsnelle klasse als de SRL Open GT. Bart V en Bart L, de revelaties uit de laatste Open GT van 2013, vallen net buiten de top tien en waren zelf ook niet tevreden met de behaalde resultaten, wat niet wegneemt dat ze toch elk nog een knappe race weten neer te zetten.     


Achteraf, aan den toog...

In de eerste race van het seizoen de regerende Open GT kampioen verslaan... je moet het maar doen. Lorenzo heeft een serieuze voorsprong op David en de vraag is maar of David daar iets zal kunnen aan doen tegen de volgende wedstrijd. Ondertussen is het duidelijk dat de Open GT een bandenklasse is geworden. Pirelli gaf het al aan: Power is nothing without control... Welnu, dat is in deze klasse meer dan ooit van toepassing. De huidige rondetijden zijn+/- 0,5 seconden sneller dan pakweg twee jaar geleden, zegt dat genoeg?! Van een evolutie gesproken... Mits de juiste banden en het juiste gripmiddel kom je hier al een heel eind. Zolang de banden droog zijn is er uiteraard geen vuiltje aan de lucht, maar het zal opletten geblazen worden! Dan is er ook de verleiding om... en het is "des mensen". Iedereen heeft wel het ene of het andere potje staan en de verleiding om dat eens toe te passen waar het niet is toegelaten, zal vroeg of laat de kop opsteken. De heren van de technische keuring zijn bij deze gewaarschuwd...

Laatste race van het jaar: Open LMS/GT

Geplaatst 28 dec. 2013 12:13 door jan80trs

Een race houden op vrijdag de 13e!. Als dat geen vonken zou geven! En dan een echt "full house", met 21 deelnemers. Dit ging een knetterende avond worden.

Verslag van de laatste race van het jaar: Open LMP/GT op 13/12/2013.

Nieuwelingen en Qualify

Robbe en Bastijn waren de 2 jonge nieuwelingen die hun eerste race gingen rijden. Bastijn had een niet onaardige Ford GT van Ninco, maar kreeg toch een LMS te leen. De Jaguar GTR van Robbe was echt geen geen Open-GT-materiaal, en werd dus vervangen door mijn oude Dodge Viper CC, met HRS technologie.

Omdat ik ook zag dat de verschillen onderling verschrikkelijk groot waren, besloot ik om op de ouderwetse manier nog eens een qualify te houden. De besten zouden dan bij de besten zitten, en verder zou iedereen gelijk(w)aardige tegenstanders hebben.

Wegens de vele aanwezigen verliep die qualify een beetje rumoerig en verward, maar uiteindelijk had iedereen zijn tijd gereden. Ik had de eerste tijd onder de 7s neergezet, maar uiteindelijk deden dat nog 8 anderen, waarvan 6 sneller dan ik. Mij goed, dan was de stress van de A-finale niet voor mij weggelegd. Dat wil niet zeggen dat er geen stress zou zijn. Die kwam er, in vrijwel elke race.


D-finale: Traag, maar spannend...

Dat onze 2 nieuwelingen in deze race startten, was niet te verwonderen. Kyano, als 1 van de jongste leden, en Ronny, als een  nieuw lid, konden we daar ook verwachten. Maar Peter was toch een verassende deelnemer, zeker omdat hij al beter had gereden dan een qualify van 8,139s liet uitschijnen!

Van in het begin was het duidelijk dat Peter echter wel de te kloppen man was. Na de eerste stint stond hij een ronde voor op Ronny. Maar die ging zich niet zomaar neerleggen bij de feiten. De NSR Corvette C6R van Ronny kwam weer op gelijke hoogte met de Slot-It Nissan R390 van Peter. En zo ging het verder. Kyano hield stevig de 3de plaats, Ronny en Bastijn deden ervaring op  achteraan, maar Peter en Ronny streden om de eerste plaats. Er waren zelfs 2 plaatswisselingen in de laatste 3 minuten! Uiteindelijk won Peter met 129 ronden, maar met slechts 9 segmenten voorsprong op Ronny!

Elke race moet gereden worden, en het is niet omdat de deelnemers trager zijn, dat het niet spannend kan zijn. Ronny en Peter hielden ons zeker op het tipje van onze stoel tijdens deze race.


C-finale: Painted Black!

Wie haalt het in zijn hoofd om op vrijdag de 13e met een zwarte wagen te rijden? In deze race waren er 4 (!) zwarte auto's, de 5e was goud ... met zwart. Dat het een ongeluksrace ging worden, stond van in het begin in de sterren geschreven.

Al waren Jarno, Bernd en Julle na de eerste stint nog in dezelfde ronde, dat zou snel veranderen in de volgende. Jarno pakte de kop, en Bernd had moeite om te volgen. Julle nog meer, te meer daar hij Sven achter zich zag opdoemen. Michel Va kon geen van allen volgen, maar bleef koppig en standvastig zijn rondjes rijden.

Sven viel als eerste terug, zijn wagen reageerde niet meer als gewenst. Maar hij bleef rijden, ook al moest hij Michel Va zien voorbijgaan. Maar het was in de 5de stint dat het noodlot toesloeg ... voor Julle. Na 6 ronden gaf hij het op, voor een auto die niet meer vooruitging. En Sven haalde in die 5de stint maar 19 ronden. In de 6de stint legde ook hij er het bijltje bij neer, al na 2 ronden. 

Zo schoof Michel Va nog op naar een 3de plaats, 4 ronden na Bernd, die Jarno 5 ronden moest laten voorgaan. En in de laatste seconden van de laatste stint, dook Jarno nog onder de 7 seconden, met een tijd van 6,990s! Knap van deze 2 junioren.


B-finale: de subtoppers.

Alhoewel ik op plaats 1 in de B-finale stond, Kon ik alles behalve gerust zijn. Ik vind het altijd een rotte plaats om te beginnen, en de tegenstand was ook niet mis: Michel Ve en Jo vreesde ik het meest. Vincent kan - ALS hij in de baan blijft - erg snel zijn en Bram is altijd al een gevaarlijke buitenstaander geweest. Het resultaat na de eerste stint sprak dan ook boekdelen: iedereen - behalve Vincent - had 24 ronden gereden! Maar na de 2de stint, was enkel Bram nog in dezelfde ronde als ik.

In de 3de stint viel hij wat terug, en kwam midden in de clash tussen Michel Ve en Jo terecht. In de helft van de race waren zij 3 nog steeds in dezelfde ronde! Ik moest de schade beperken in baan 6, en er zeker voor zorgen dat niemand dichterbij kwam. Na de 4de stint stond Bram aan het begin van de grote rechte lijn (97 ronden) en ik net voorbij de startlijn, aan het begin van de S-bochten. Maar Bram moest nog de moeilijkere banen 5 en 6 doen, terwijl ik op de makkelijker 4 en 2 kon verder rijden. Bram viel terug, en kreeg het aan de stok met Jo, die Michel Ve had afgeschud, die terug sukkelde met onwillig materiaal. De strijd om de 2de plaats werd uiteindelijk beslecht in Jo's voordeel, en Vincent ging Michel Ve nog voorbij voor de 4de plaats.


A-finale: the Big Guns!

De top, en de absolute top kwam samen in de A-finale. In feite viel de A finale uiteen in 2 races. De 3 supersnellen: David, Marc en Lorenzo, en hun achtervolgers: Bart Lo, Bart V en Ivo D.

David vertrok als een speer, en in de eerste 3 Stints zag hij Lorenzo en Marc steeds verder achter zich verdwijnen. Na de helft van de wedstrijd, stond hij, met 83 ronden, 1 ronde op Marc, en 2 rondes op Lorenzo voor. Als je weet dat de toptijden van deze 3 mensen rond de 6,25s schommelden, is dat een geweldige prestatie.

Maar een race wordt altijd tot het einde gereden. Marc viel, door zenuwen, terug door enkele stomme sorties, waardoor Lorenzo kon terugkomen ... en voorbij ging! Niettegenstaande hij voortdurend dichter bij David kwam, kwam hij tijd tekort. Uiteindelijk strandde hij op minder dan een halve ronde van David, met Marc een hele ronde achter hem. 

De 3 achtervolgers hadden hun eigen wedstrijd gereden, niet minder verbeten. Bart Lo reed de hele tijd op de 4de plaats, maar dat wil niet zeggen dat hij het makkelijk had. Hij verloor terrein in de 4de en de 6de stint, en eindigde uiteindelijk maar een haar - nou ja, 1 wagenlengte - voor Ivo, en een halve ronde voor Bart V.


Tenslotte: spanning overal. 

Van de D- tot de A-finale was het spannend. En niettegenstaande dat de toppers tot 6,150 (Marc) seconden per ronde reden, is snelheid duidelijk niet noodzakelijk voor een spannende race. Gelijkaardige tegenstanders, dat is belangrijk.

De uitslag is duidelijk, voor deze race. Hoe het uiteindelijk allemaal berekend wordt, is nog niet helemaal zeker. Maar dat het een spannend jaar geweest is, dat is wel duidelijk.

Volgend jaar gaan we iets strenger zijn op gebied van keuze van autootjes. De Ferrari F40, McLaren F1 GTR en Nissan R390 moeten eruit, want allemaal van (soms ver voor) 2000. En misschien krijgen we dan weer wat meer LMS/LMP modellen. In deze race was er slechts 1 (!) LMS model! We kunnen er in feite terug een Open GT van maken...

In ieder geval, dit was een knaller van een afsluiter van het racejaar 2013, en het toont niets dan goeds voor 2014!


Discipline, dedication and friendship.

Geplaatst 7 dec. 2013 12:19 door Jo Vermeulen   [ 7 dec. 2013 12:38 bijgewerkt ]

Iedereen kent ondertussen de slogan  van de populaire Vtm reeks “Safety First”. Voorbije vrijdag was deze slogan enigszins toepasbaar op de laatste wedstrijd van de Ninco AngleWinder Cup ‘13…

Er hing al enkele weken een gezonde spanning in de lucht bij Slotracers Leuven: met de laatste NAWC wedstrijd in het vooruitzicht was het duidelijk dat ook het seizoenseinde naderde. Voor diegenen die wilden scoren in het clubklassement, was het dus stilaan vijf voor twaalf om de laatste extra puntjes proberen binnen te halen… Of met andere woorden: er was wat extra “dedication” nodig…

Zoals al aangegeven in de voorbeschouwing was het voor het NAWC klassekampioenschap misschien iets minder spannend: Marc stond voorlopig aan de leiding met 6 punten voorsprong op Jo. Bij leven en welzijn zou er al veel moeten gebeuren om dat te verliezen. Jo op zijn beurt kon bijna op zijn twee oren slapen: hij behaalde doorheen het seizoen 19 punten meer dan Jan. Die zat dus redelijk safe. Jan scoorde dan weer 4 punten meer dan achtervolgers Lorenzo en Bernd. Ivo sloot de top 6 in het NAWC klassement af met 142 punten. Maar lag het klassement al in zijn definitieve plooi?

Misschien was er meer te winnen voor het clubkampioenschap. Lorenzo presteerde iets minder in de tweede seizoenshelft en ziet Marc en vooral David naderen. Winst voor David in deze NAWC race zou dus geen goede zaak zijn, al zeker niet omdat we weten dat in de seizoensafsluiter –de Open GT- er ook al weinig tegen hem zal in te brengen zijn. Lorenzo wist dus wat hem te doen stond…

Alhoewel er tijdens de technische keuring vragen rezen over de conformiteit van sommige motoren, werd er niets strafbaars vastgesteld. 


C finale: gered door de herstart.

Enkele organisatorische problemen zorgden ervoor dat de C finale na twee banen aan een herstart toe was. En gelukkig maar, want de goden leken David vooralsnog niet goed gezind. Hij kreeg links en rechts enkele tikken en met de verloren tijd in het achterhoofd, zag hij zijn kansen op winst smelten als sneeuw voor de zon. Maar gelukkig kwam er de herstart en David kon met z’n rode Ford GT herkansen. Deze keer liep het wel van een leien dakje en hij draaide nagenoeg ongestoord zijn (strakke) rondjes Doel: winnen, zoveel was duidelijk. Hij breide het ene snelle rondje aan het andere als een grootmoeder die net aan haar 999ste wollen pull bezig was… Achter hem was het Bart Loomans die zijn goede vorm bevestigde en strak de 2de plaats in handen nam. Die kwam nooit in het gedrang en in bepaalde banen kwam Bart erg sterk voor de dag. Enkel een luidruchtige overbrenging zorgde naar het einde voor wat onrust, maar de buit was binnen. Ondertussen draaide Jarno voorzichtig zijn rondjes en dat bleek voldoende voor een 3de plaats en zijn beste prestatie in deze klasse dit seizoen! Knap gedaan van één van onze jongste leden, proficiat! Achter hem laat Ronny merken dat hij eveneens op de goede weg is en hij sluit af met 131 ronden, vlak voor Kyano die door wat technische problemen tevreden moet zijn met 114 ronden. Leuk om te zien: ondanks de problemen liet Kyano de moed niet zakken en hij maakte er nog een goede en plezante wedstrijd van, zo moet het! Vooraan was het pleit zoals gezegd beslist: David wint de C finale met maar liefst 152 ronden. Bijzonder sterk als je weet dat het maximum aantal ronden in de NAWC wedstrijden dit jaar op …146 ronden voor een volledige wedstrijd stond. Bart Loomans sluit af met 141 ronden en Jarno vervolledigt het virtuele podium van deze C reeks met 135 ronden!


David gaf alles in de C finale, maar kwam net te kort...
                                                                                Bart Loomans: mee vooraan in de C finale...

B finale: Michel Ve met de Mercedes SLS.

Dat je niet noodzakelijk een Ninco Mosler of Ford GT moet hebben om goed voor de dag te komen in de NAWC bewees Michel Ve met zijn Mercedes SLS. Van bij de start koos hij voor dezelfde strategie als David: gaan met die banaan! Bart Vangoidsenhoven weet nog nipt de aansluiting te houden maar op het moment dat Michel Ve in baan 3 vol op het gas gaat staan, is de strijd gestreden. Bart probeert de situatie te consolideren en lijkt onderweg naar de 2de plaats. Achter hem zien we de immer gedreven Julle die ook al op weg is naar één van zijn beste NAWC seizoensprestaties, ondanks bandenproblemen op zijn vertrouwde Ford GT. Eerst komt er nog wel een pittig duelletje met Michel Va aan te pas, maar in baan 6 maakt Julle het verschil en de derde plaats ligt binnen bereik. Maar groot is zijn voorsprong niet: Michel Va, Peter en Sven volgen op de voet. De verschillen tussen deze vier SRL ridders blijven de ganse wedstrijd relatief klein. Michel Ve werkt uiteindelijk de zaak af en haalt de B finale binnen met 146 ronden. Sterk, daarmee zou hij de vorige wedstrijd net niet gewonnen hebben… Hoe hoog zou hij vandaag dan scoren? Bart Va verzekerd zich van de 2de plaats en zet eveneens zijn beste NAWC prestatie van dit seizoen neer. Julle weet verdiend de 3de plaats te pakken, ook al met een beste NAWC seizoensprestatie en hij vervolledigt het podium.


Michel Ve (met grijze pull): terug van weggeweest?


                                                                                                            Ninco Mercedes SLS: maakt Michel hier een Mosler killer van?

A finale: Lorenzo… en de rest…

De snelle jongens uit de A finale moesten het maar eens gaan bewijzen: konden ze nog sneller dan David en Michel Ve? En hoeveel sneller dan? Wie zou de 60 punten voor de overwinning binnenhalen…? Er zou een serieuze dosis “discipline” nodig zijn om nog beter te doen. Eigenlijk zouden we nu kunnen schrijven: Lorenzo! En daarmee is de kous af. Punt, reeks gedaan, wedstrijd gedaan, verslag klaar… De anderen kwamen er zoals men zegt ‘er gewoon niet aan te pas’… Toch nog even het wedstrijdverloop: na de start zien we Lorenzo, Marc en Jo als eersten door de bocht gaan. Lang duurt het niet of Lorenzo neemt resoluut het voortouw, gevolgd door Marc die ondertussen Jo probeert af te schudden. Dat lukt, maar ondertussen is Lorenzo al ribbedebie. Marc neemt afstand van Jo en die doet op zijn beurt hetzelfde met Jan, Ivo en Bernd. Even ziet het er naar uit dat de wedstrijd al vroeg in zijn definitieve plooi valt want Lorenzo ligt al ver, heel ver voor op respectievelijk Marc, Jo en Jan. In baan 3 vervalt Marc echter in zijn oude gewoonte: hij blijft pushen, in een verwoede -maar onrealistische poging- om Lorenzo nog bij te halen, sukkelt hij enkele keren van de baan. Jo laat niet op zich wachten en glipt door naar de tweede plaats. En Lorenzo… die draaide ondertussen rondjes in 6.6, 6.7 enz alsof het niets was, met de vingers in de neus bijna… Daarachter –op het gewone “aardse” niveau- lijkt alles stilaan vaste vorm aan te nemen: Jo stevig op de 2de plaats en Marc op 3. Jan zet alweer een perfect berekende wedstrijd neer en pakt de 4de plaats. Ivo en Bernd vechten het uit voor plaats 5 en 6 in deze reeks.

Na –lees goed, het is geen typefout- 156(!!!) ronden is Lorenzo zeker van de overwinning in de laatste Ninco Anglewinder Cup van 2013, Jo moet 4 ronden toegeven op Lorenzo en pakt de 2de plaats en Marc tikt net af als derde met 151 rondjes. Ivo kan ondanks alle goede moed Bernd niet de baas, dus: Bernd 5de, Ivo 6de in deze A reeks.


                                                     
                                                       De A finale zorgde voor vuurwerk.... of net niet?

Algemeen resultaat

Groot machtsvertoon van Lorenzo die op nooit eerder geziene manier deze wedstrijd wint en daarmee de broodnodige punten voor het clubkampioenschap mee naar huis neemt. Een straffe stoot, want voordien was de NAWC niet meteen Lorenzo zijn piece of cake. Met een 5de, een 7de en een 8ste plaats scoorde hij eerder matig in het verleden. Vreemd... Maar wat een mooie eindspurt en een ongenaakbare overwinning in de laatst koers. Chapeau! Jo eindigt voor de 4de keer in 4 races op het podium in deze klasse en zet net als vorige keer een volledig foutloze wedstrijd neer. Het lijkt een goede gewoonte te worden… David weet vanuit de C reeks alweer hoog te scoren in de eindstand, maar deze keer niet hoog genoeg om Jo, laat staan Lorenzo, nog voorbij te gaan. Marc draait zichzelf alweer de nek om en moet met de 4de plaats algemeen tevreden zijn na iets teveel fouten. Relax Marc, je kan het zeker nog, je kan alleen niet alles en altijd winnen :-). Michel Ve pakt een opmerkelijke 5de plaats, zijn op één na beste resultaat. Enkel tijdens de eerste -ook al door technische onregelmatigheden geplaagde- wedstrijd deed hij beter. Jan pakt de 6de plaats in de eindklassering en leek daar bijzonder blij mee. Hij doet inderdaad een goede zaak, op alle vlakken. Daarachter nog opmerkelijk: de twee Bart’en in de top 10 en dat zijn rookies hé… Knap gedaan! Ook Julle begint aan de deur van de top 10 te kloppen en  bevestigd zo zijn progressie. En zo eindigen we vooralsnog in "friendship"...

Jo: vier races, vier keer op het podium...

                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                 De twee Bart'en: beide eerste seizoen, beide al frontrunners...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

En daarmee is de kogel door de kerk! Marc is de Ninco AngleWinder kampioen 2013! Maar... Na een sterke seizoensstart met twee overwinningen moet Marc in de tweede helft van het seizoen wat toegeven. Jo doet net het omgekeerde en beide heren eindigen met een gelijke puntenstand, nl. 225 punten! Marc wist echter twee overwinningen binnen te halen tegenover eentje voor Jo en daarmee pakt Marc nipt maar verdiend de titel! 


                                            Dikke proficiat Marc! Ninco Angelwinder kampioen 2013!Met nen dikke merci aan onze Julle voor de geslaagde foto's! 

1-10 of 55