Nieuws

Recente aankondigingen

 • TOCA 'fever' De laatste weken wordt er hard getraind voor deze nieuwe klasse.  De prestaties van de topwagens liggen tamelijk dicht bij mekaar.Momenteel zijn de snelste piloten Jan-Willem, Indy en David. Zij rijden tijden onder de 7 seconden.  David Blies een oude Hyundai nieuw leven in door er een HRS onder te plaatsen.Indy heeft een Slot-it Calibra met de verplichte updates om aan het TOCA reglement te voldoen.  Jan-Willem opteerde voor een 3D chassis onder een scalextric BMW130.Daarachter volgt de rest die binnen 1/10 van de seconde allemaal ongeveer even snel zijn.  Dat belooft spanning en stress tijdens de eerste race.  Op de baan blijven zal zeer belangrijk worden want je terug in de race ...
  Geplaatst 22 jan. 2018 05:23 door Willy Godts
 • Jeugd racebaan Hell's kitchen Na enkele dagen noeste arbeid van Niko en nog enkele clubleden is de nieuwe Ninco racebaan in 'hell's kitchen' een feit.Een prima plek om een of andere Tin Top te rijden.  Ook kan de jeugd er rustig en ongestoord trainen.  Foto's volgen.Nu nog jeugd om de baan te bevolken.
  Geplaatst 9 jan. 2018 06:21 door Willy Godts
 • McLaren F1 GTR toegelaten tot Open GT/Proto Na consultatie van Wikipedia, werd er vastgesteld dat deze wagens in de Japanse 'All Japan Grand Touring' klasse deelnamen tot het jaar 2003.Dus deze wagen kan meedoen in Open GT als GT wagen.  Spijtig genoeg kan dit niet gezegd worden voor de PorscheGT1, de Mercedes CLK GTR die allebei hun carrière beëindigd zagen in 1999.
  Geplaatst 9 jan. 2018 06:15 door Willy Godts
 • Wederoptreden van Bram op 4 januari 2018 Vrijdag na de algemene vergadering troffen we Bram voor het eerst sinds lang op het rijderspodium. Naar eigen zeggen zou hij dit jaar aan een come back werken.We zijn benieuwd.
  Geplaatst 7 jan. 2018 14:20 door Willy Godts
 • Criterium Ausloos Laatste race http://vid944.photobucket.com/albums/ad281/svennus/7630DD2B-45FB-42D3-A49A-90DDC48EA6CE_zpsrlyuria4.mp4 Dit zou de laatste keer worden dat we met de Sideways wagens zouden rijden. We kenden de wagens ondertussen. De snelle op baan 1, de slome op baan 2, de drifter op baan 3, de wispelturige op baan 4, de onvoorspelbare op baan 5, de kontendraaier - kijk maar naar het filmpje - op baan 6. Allemaal wagens met hun eigen karakter, ook al hadden ze allemaal dezelfde techniek onderhuids.  C-finale.  Omdat Robbe en Bastijn vroeger naar huis wilden, kwamen de 3 junioren - indy deed ook mee - in deze finale samen. 2 Barten maakten het 5-tal vol. Voor de eerste en tweede plaats gingen deze twee ...
  Geplaatst 28 nov. 2014 01:06 door Willy Godts
Berichten 1 - 5 van 59 worden weergegeven. Meer bekijken »

TOCA 'fever'

Geplaatst 22 jan. 2018 05:23 door Willy Godts

De laatste weken wordt er hard getraind voor deze nieuwe klasse.  De prestaties van de topwagens liggen tamelijk dicht bij mekaar.
Momenteel zijn de snelste piloten Jan-Willem, Indy en David. Zij rijden tijden onder de 7 seconden.  David Blies een oude Hyundai nieuw leven in door er een HRS onder te plaatsen.
Gerelateerde afbeelding
Indy heeft een Slot-it Calibra met de verplichte updates om aan het TOCA reglement te voldoen. 
Afbeeldingsresultaat voor calibra slot it

Jan-Willem opteerde voor een 3D chassis onder een scalextric BMW130.
Afbeeldingsresultaat voor scalextric BMW BTCCDaarachter volgt de rest die binnen 1/10 van de seconde allemaal ongeveer even snel zijn.  Dat belooft spanning en stress tijdens de eerste race.  Op de baan blijven zal zeer belangrijk worden want je terug in de race strijden lijkt me quasi onmogelijk.
Gerelateerde afbeelding Dit beeld hoop ik te tonen tijdens de eerste race.Jeugd racebaan Hell's kitchen

Geplaatst 9 jan. 2018 06:20 door Willy Godts   [ 9 jan. 2018 06:21 bijgewerkt ]

Na enkele dagen noeste arbeid van Niko en nog enkele clubleden is de nieuwe Ninco racebaan in 'hell's kitchen' een feit.
Een prima plek om een of andere Tin Top te rijden.  Ook kan de jeugd er rustig en ongestoord trainen.  Foto's volgen.
Nu nog jeugd om de baan te bevolken.

McLaren F1 GTR toegelaten tot Open GT/Proto

Geplaatst 9 jan. 2018 03:29 door Willy Godts   [ 9 jan. 2018 06:15 bijgewerkt ]

Na consultatie van Wikipedia, werd er vastgesteld dat deze wagens in de Japanse 'All Japan Grand Touring' klasse deelnamen tot het jaar 2003.
Dus deze wagen kan meedoen in Open GT als GT wagen.  Spijtig genoeg kan dit niet gezegd worden voor de PorscheGT1, de Mercedes CLK GTR die allebei hun carrière beëindigd zagen in 1999.
Afbeeldingsresultaat voor slot it mc larenAfbeeldingsresultaat voor slot it mc laren


Wederoptreden van Bram op 4 januari 2018

Geplaatst 7 jan. 2018 14:19 door Willy Godts   [ 7 jan. 2018 14:20 bijgewerkt ]

Vrijdag na de algemene vergadering troffen we Bram voor het eerst sinds lang op het rijderspodium. Naar eigen zeggen zou hij dit jaar aan een come back werken.
We zijn benieuwd.

Criterium Ausloos Laatste race

Geplaatst 27 nov. 2014 07:05 door Willy Godts   [ 28 nov. 2014 01:06 bijgewerkt ]

http://vid944.photobucket.com/albums/ad281/svennus/7630DD2B-45FB-42D3-A49A-90DDC48EA6CE_zpsrlyuria4.mp4 

Dit zou de laatste keer worden dat we met de Sideways wagens zouden rijden. We kenden de wagens ondertussen. De snelle op baan 1, de slome op baan 2, de drifter op baan 3, de wispelturige op baan 4, de onvoorspelbare op baan 5, de kontendraaier - kijk maar naar het filmpje - op baan 6. Allemaal wagens met hun eigen karakter, ook al hadden ze allemaal dezelfde techniek onderhuids.


 C-finale.

 Omdat Robbe en Bastijn vroeger naar huis wilden, kwamen de 3 junioren - indy deed ook mee - in deze finale samen. 2 Barten maakten het 5-tal vol. Voor de eerste en tweede plaats gingen deze twee het uitvechten, en Bart Loomans had een kleine voorsprong, die hij steeds meer uitbouwde. Achteraan zat Bastijn, die met deze wagens niet goed overweg kon. Tussenin voerden  Robbe en Iny een verbeten strijd, en die 2 bleven voortdurend in elkaars buurt. In de laatste stint nam Indy bijna een volledige ronde voorsprong, die hij bijna weer verloor door er in de laatste 30 seconden nog uit te gaan! Gelukkig was de marshal snel, en eindigde hij met een halve ronde voor Robbe, net over de 117 ronden. Bart Loomans zette met 127 ronden een prima prestatie neer.

 B-finale.

Julle begon sterk, in baan 1, maar iedereen kon volgen. En alhoewel hij tot in de 4de stint aan de leiding bleef, was het verschil tussen de eerste en de laatste nooit meer dan 4 ronden! In de 5e stint ging echter Gerrit als eerste over de 100 ronden, terwijl Julle zowel op baan 4 als op baan 2 niet zuiver genoeg kon rijden om zijn kleine voorsprong te verdedigen. Gerrit eindigde met 126 ronden  kort achter Bart Lo, maar slechts 3 segmenten voor Ronnie! Julle was 1 ronde teruggeslagen. Achteraan eindigde Sven net voor Tim: deze wagens waren echt niets voor hem.

 A-finale

 Vader en zoon in dezelfde race, maar Bernd deed het duidelijk beter dan Peter. Tesamen met Lorenzo reed hij los weg van de 4 achtervolgers, en die voorsprong zouden die 2 niet meer afgeven. In de eerste 10 ronden had ik al 2 sorties, dus ik was al direct aangewezen op achtervolgen. Peter had ik al snel weer ingehaald, maar Michel Ve en Marc - die onderling aan elkaar gewaagd waren -  voorbijgaan was een zenuwslopende ervaring. Gelukkig zat ik goed in de race, rustig, terwijl Marc zich steeds meer ergerde aan het niet-optimale rijgedrag van zijn eigen auto's. Tenslotte kon ik in baan 1 een comfortabele voorsprong nemen, maar de 3 ronden op de koplopers kon ik nooit hopen om in te halen. Bernd eindigde 12 segmenten verder dan Lorenzo, toch een mooie opsteker voor de laatste race van deze klasse.

 Prijs.

Aangezien hij de 3 eerste races gewonnen had, was Lorenzo de duidelijke winnaar op punten. Hij kreeg uit de handen van Marc Ausloos een mooi horloge als prijs.


Open GT race van 12 september 2014

Geplaatst 14 sep. 2014 07:38 door Willy Godts   [ 14 sep. 2014 07:39 bijgewerkt ]

Kort verslag van de voorzitter

Het was weer full house voor de laatste Gt wedstrijd van het seizoen.
Gezellig druk, en David die zowaar gewoon op tijd komt binnengewandeld, en onmiddellijk vraagt of hij in een vroege finale kan want hij had nog plannen.
Iedereen was "rustig" aan het trainen, terwijl ik de stand thuis had opgeschreven, scheelt weer een paar minuten.
Keuring verliep vlot, terwijl Michel Ve zich om de pc ontfermde.
Start van de C finale met 7 man, dat kwam goed uit voor de indeling van de finales dachten, we.

Het was redelijk spannend, want willy is nog niets verleerd, zelf met weinig training komt hij sterk uit de bocht geknald en ziet zich verzekerd van een tweede plaats in deze finale achter David.
Voor de start van de volgende finale, merk ik op dat ik Peter nergens genoteerd heb beschaamd , "dan rij ik wel niet Michel, kan geen kwaad!"
Alles nagekeken, en de B -finale start dan maar met acht piloten!
Mooie close racing gezien bij sommigen, soms iets te close, want terwijl Tim mij voorbij wou, besloot de Spaanse Moslerpiloot efkes ne “samba move” te doen, en Tim een tikske te geven met het poepke.
Zeer sterk gereden van Ronny, die rustig opbouwde en zo zijn finale won voor Tim en ons Tommeke.
A finale, door verschuivingen allerhande werd de Julle, die een “snelle piloot " is, gedropt in de A finale.
daar werden tijden neergezet die zeer dikwijls aan het flirten waren met de 6 seconden.
Lorenzo werd de winnaar, de winnaarsgenen slaan dus blijkbaar een generatie over want mij lukt het niet echt.  Ivo die zeer sterk gereden heeft ,strandt op enkele segmenten van de tweede plaats, mooie wedstrijd gezien. Onze Julle dacht dat Jan het koud had want :" diene zit hier te klapperen met zijn valse tanden", terwijl Jan gewoon zijn snelheidsregelaar vast had. Maar het was plezant.  Net zoals bij de vorige races, hebben we opnieuw opgemerkt dat we een goede wedstrijdleider hebben, stress en paniek kent hij niet, Michel Ve, merciekes.

 

Ivo zag het zo.

De C-Finale werd een wedstrijd met heel wat sensatie.  Al redelijk vlug in de race vliegen de onderdelen in het rond!  Jo zijn wagen was een achterwiel verloren, en niet veel later was ook Luc aan de beurt om een achterwiel te verliezen en dit herhaalde zich nog een tweede keer.  Tussen al deze rondvliegende wielen was er heel wat verbeten gerace aan de gang.  Luc rijdt zijn race op zijn ritme en lijkt er meer en meer plezier in te hebben, Jarno had een goede wagen maar bleef er vaak in dezelfde bocht uitgaan.  Gelukkig houdt hij het hoofd koel.  Je ziet echter zijn teleurstelling maar hij bijt door, we hebben hier volgens mij een toekomstige clubkampioen in wording. Gerit en Svenn waren aan mekaar gewaagd op bepaalde momenten en aan de meet waren er maar een paar segmenten verschil tussen beide.  Toppie. Met volle verbetenheid reed David onverstoord door het veld van losvliegende wielen met in zijn zog Willy en dat met een wagen die hij nog niet 100% onder de knie had.  Hopelijk zien we Willy nu een beetje meer in het veld.

Een race zoals het moet zijn; voor iedereen een beetje actie en avontuur.

Voor mij zoals naar gewoonte een beetje te veel stress, daardoor heb ik zelf niet gezien wat er rond mij gebeurde in de A-finale, Ik heb wel voor een keer besloten om me tot op het einde te concentreren, zuiver te rijden en er niet uit te gaan.  Met resultaat want Jan was iets sneller en midden race in dezelfde ronde.  De druk was hoog, gelukkig ging Jan er toen een paar maal uit en was de druk weg.

 

“De Julle” schreef het volgende

Wat een race !

Omdat David zo nodig chipolatta's moest gaan pesten , werd ik in de A finale geplaatst door onze afzetter  
Grijns . Een trainingstijd van 6,3 volstond dan ook om vol vertrouwen deze aan te vatten .  Auto voorzichtig weggezet , trekker opgeborgen en de zwarte Corvette iets later naar Michel VA gebracht die de keuring deed . 
Wat kan er nu nog mislopen ?   
Melig

De A finale werd met 7 piloten gereden, dus 1tje in By .
Ik mocht als eerste wachten om aan de race deel te nemen . Baan 1 met Jan op baan 2 . 3-2-1- Go . Ik start en geen halve seconde later kroop er zo een irritant geluid in mijn rechter oor ... tak tak tak . Onze Jan was in vorm , en hij begon zowaar muziek te maken met zijn trekker ! Het was juist een tapdancer op Epo !  
Grijns . 
Het was dan ook zeer snel afgelopen met de concentratie , maar dat ligt puur bij mezelf . Laat dat duidelijk zijn !!! 

Na een koppel muzikale basklanken te hebben toegevoegd aan Jan zijn muzikale intermezzo , in de zin van een zwarte Corvette die het decor inging, was ik blij dat de eerste stint erop zat .  Iedereen heeft eens goed kunnen lachen in het lokaal toen ik Jan op de hoogte bracht van zijn kunsten  
Grijns . 

Ondertussen was het kalf al lang verzopen , maar tijdens de andere stints was er weer niet veel nodig om weer te worden afgeleid . Onze voorzitter die zichzelf zit te vlooien aan de computer, een paar tikjes van een piloot naast me die aan het rijden was en dat soort dingen waren genoeg om weer effe afgeleid te zijn . Wederom dus,  juist… mijn eigen fout ! Als piloot moet je de concentratie kunnen behouden . 138 rondjes later was het voorbij . Ondertussen kreeg ik seintjes van ondermeer Tim , Sven en Ronny dat er wat scheelde met de Corvette . Tim vermoedde een achterwiel dat los op de as zou staan.  Sven dacht dat ik met een sper reed en Ronny sprak van een slag in mijn wiel of een uitstulping op de band. Nu had ik net voor de training gezien dat de bandjes op de velg aan het lossen waren, dus had ik snel nog wat lijm aangebracht op de rand van de band en de velg .
En ik denk dat daar ook de fout zat ... De Vette was iets minder baanvast ook dan anders . Na de race werd ook echt wel duidelijk dat mijn setje NSR wheels duidelijk aan vervanging toe is na een jaar racen en trainen .
Al waren er momenten dat het wel goed ging !
Ivo kon zo maar niet weg raken, zelfs Mark beet zijn tanden stuk en was zeker niet sneller ( als ik dan al eens op de baan bleef  
Melig ) en Bart VA heb ik een gegeven moment ook ingehaald . De 2de keer dat ik dat probeerde was er echter een licht contact op het einde van de rechte lijn en werd Bart uit zijn slot getikt . Mijn excuses Bart ! 

Maar al bij al , ik heb me nog redelijk geamuseerd , en we hebben er een muzikant en een aap bij in de club  
Grijns . En vooral , mijn collega-piloten in de A finale hebben zich niet laten afleiden door de stuntelende langharige kwiet . Top mannen en op naar de volgende race !


Redactie, Willy

Return to action GR5 5 september 2014

Geplaatst 6 sep. 2014 05:37 door Willy Godts   [ 6 sep. 2014 06:48 bijgewerkt ]

Na een lange vakantieperiode startte de tweede helft van ons raceseizoen met de GR5.  In de jaren 80 een koningsklasse in de echte racerij en op SRL beginnen deze wagens uit te groeien tot een nieuwe close racing klasse.
Hierna enkele impressies van de piloten na de race....

Jan vatte de avond als volgt samen...
Het waren zowel in de B als in de A-finale spannende wedstrijden.
Sorry, de C heb ik niet gevolgd. Alleen de vraag gehoord:wedstrijdleiding, mag ik met een andere auto verder doen? En dat Sven uiteindelijk nog 2de werd, na Peter. Wel dat Robbe het er met mijn geschilderde reserve-Capri het er niet zo slecht van heeft afgebracht. Goed dat die jongen ook mee mocht rijden, da's 1 vd sterktes van onze club, vind ik: iemand zonder auto, of met een kapotte auto - zoals Sven dit keer - krijgt er vlotjes 1 om mee (verder) te rijden.
De B finale werd een thriller tussen Willy en mij, die haasje-over speelden, terwijl Bart Lo in onze nek stond te hijgen. Uiteindelijk werd het in de laatste stints beslist, met enkele sorties, en haalde Willy het met minder dan een ronde voorsprong. De grootste verassing was nog dat mijn Capri het zo goed deed. Met een toptijd van 6,202s kan ik er best tevreden over zijn.
Terwijl de A-finale gedomineerd werd door Lorenzo, speelde zich achter hem een bitsige strijd af. Als marchall kon ik helaas de wedstrijd niet zo goed volgen, maar het was opvallend dat in het begin van de laatste stint nog 3 man (!) in dezelfde ronde zat.
Kortom, niettegenstaande een controversiele klasse, was deze Gr.5 avond toch wreed plezant. Cheesy

Ivo wist het volgende te vertellen
Inderdaad een spannende wedstrijd, A-finale, mezelf en Marc waren iets minder baanvast dan Michel Ve die het hoofd heel kalm heeft gehouden en feilloos de laatste stints afwerkte. Dikke proficiat Michel. Bart was ook heel goed gestart maar meldde dat hij een probleem had op baan zes, ikzelf stond weer te nerveus waardoor ik het allemaal niet zo had meebekomen wat juist de oorzaak was. Maar inderdaad als je wedstrijden hebt die tot de laatste meter moeten uitgevochten worden dan heb je wagens die aan mekaar gewaagd zijn en dan is het vaak de piloot die het kalmst blijft die de zege kan binnenhalen. Dikke proficiat aan Lorenzo en Bernd zij waren de onklopbare kampioenen van deze klasse, Bart misschien een kleine bijdrage van jou over wat er fout liep op baan zes.
Als eerste race van het najaar denk ik wel dat iedereen tevreden is, zelfs onze voorzitter die ervoor koos om met zijn B wagen aan de start te gaan en er alles uit duwde wat hij kon.
Heel fijn ook om Willy weer aan de start lijn te zien, in robocop versie dan weliswaar.
Ook bij de nieuwelingen is het race virus goed toegeslagen je kon de verbetenheid op hun gezichten aflezen. (een paar Davidjes in wording)
Hop naar de volgende race, als ik het goed heb verstaan komende vrijdag open GT, en de jacht naar de sub 6 seconden.
Oh ja Jan, proficiat had het niet gezien 6,2 seconden met je Group 5.  (Commentaar van de verslaggever ik denk dat dit een typfout is van Jan, 7,2 lijkt me realistischer...)

Michel onze voorzitter zag zijn raceavond als volgt
"Pappa, mag ik de M1 van u gebruiken?"
"Ja manneke, gij moogt met de mijne rijden dan."
Man, da ging voor gene pedaal vooruit da spel.
Tijden van 7.5 - 7.7 .
Met mijne oranje Johnny bak draai ik rond de 7.2, daaraan kan je goed zien wat een betere piloot is, als je weet dat Lorenzo met zijn wagen gemakkelijk een 6.6 kan halen.
Maar ik had fun ondanks dat er niet zo veel snelheid in zat.
A-finale was prachtig, close racing tussen de achtervolgers.
Het was mooi om te zien, maar zondag zal "wegenwerken Vanborren" een paar "pijnpunten weg proberen te werken, zeker op baan 4.
Iedereen bedankt voor de goede gang van zaken.
En jullie weten dat ik een paar keer gelost heb voor snellere piloten door te laten, dat is mijn vorm van fair play en hinderde ik niemand.
Had ik het niet gedaan zou ik misschien top 10 gehaald hebben denk ik.
Ivo zijn regels zijn ook weer mooi opgevolgd.
Alweer een smile op de voorzitter zijn mooi gelaat se.

En Bart Lo repliceerde
Superleuke en spannende races in de verschillende finales en in onze B-finale was het zeker fair play! top...!

Ziezo, zo heeft ook het brede publiek een idee van hoe het eraan toegaat op een raceavond.
Iedereen welkom om een kijkje te komen nemen....

Samenvatting door Willy.

14/03: Group 5: Begin van een machtswissel?

Geplaatst 22 mrt. 2014 14:24 door Jo Vermeulen


De meningen over de nieuwe Group 5 bolides zijn verdeeld: love them or hate them… Het lijkt ook op de baan zo te zijn. De ene is er snel mee, de andere zou ‘m naar de maan schieten. Het leek een herhaling van de Group C enkele weken voordien: opnieuw staken Bernd en Lorenzo met hoofd en schouders boven de rest uit. Blijkbaar zijn de betere Group C piloten ook de betere Group 5 piloten… Nog voor de start zagen we Ivo die beweerde niet vooruit te komen, maar als bij wonder wist hij vervolgens een dijk van een wedstrijd neer te zetten. Of hoe het tij kan keren… Terug naar de wedstrijd: Bernd troeft Lorenzo als het ware af en weet de volle zestig punten te pakken die bij het hoogste podiumschavotje horen. Proficiat Bernd en proficiat aan Julle Racing, de tuner van de winnende BMW! Het ziet er ook eerder een "Group 5 BMW Cup" uit, want het aantal Duitse strijkijzers is amper bij te houden, de Lancia’s, Porsche’s en Capri’s zijn duidelijk in de minderheid. Lorenzo kiest waar voor zijn geld en legt zich neer bij de tweede plaats, voor Ivo die na heel wat perikelen in de warm-up, plots zijn supervinger heeft terug gevonden. Ivo op drie dus, voor Michel Ve (vierde) die zijn originele Porsche meteen in de voorste regionen laat plaatsnemen. Marc weet na een intens gevecht met zijn BMW (uiteraard) de vijfde plaats te pakken, terwijl Bart Va de eerste Lancia piloot is op de zesde plaats. Toch meegeven dat Bart een knappe derde tijd in de qualify wist neer te zetten, wat zijn potentieel duidelijk aangeeft. En er zullen ook enkele deelnemers met een sportieve kater naar huis gegaan zijn, denken we maar aan David (11de) & Jo (14de)…Werk aan de winkel jongens!28/02: Ninco AngleWinder Cup: banden, motoren en… snelle piloten…

Geplaatst 22 mrt. 2014 14:17 door Jo Vermeulen


Sinds vorig seizoen zien we de Ninco Anglewinder races op het scherp van de snede verreden worden. De rondetijden blijven maar dalen en enkel met een NAWC in topconditie kan je aanspraak maken op een top vijf of top tien klassering. Lorenzo topte alweer de tabellen, maar deze keer de tabellen met de motortoerentallen. Die werden nagemeten tijdens de TK en daar bleek dat Lorenzo met ruime voorsprong de snelste motor in zijn Ninco had zitten. Het bleek echter geen garantie voor succes, want na de start was het David die zijn Ford GT uitzonderlijk strak naar de leiding stuurde. De Ford leek wel op rails te lopen… Ondertussen bleef Lorenzo maar meegeven dat er problemen waren met de auto, zonder dat hij concreet kon aangeven wàt er misliep. Tegelijkertijd kwam de regerende NAWC kampioen Marc sterk opzetten en gezien de zwakke momenten van Lorenzo, schoof Marc door naar de tweede plaats. “Alle zeilen bijzetten” moet Lorenzo gedacht hebben want ook Jo kwam sterk opzetten na een domme fout in de eerste ronde. Uiteindelijk pakt SRL’s snelste de derde plaats voor Jo, die na afloop aangaf niet sneller meer te kunnen. Michel Vereeken legt beslag op de vijfde plaats en lijkt een vaste waarde in de top vijf dit seizoen. Willy laat merken dat hij geen “gelegenheidsdeelnemer” meer is en tekent voor de zesde plaats met de Osram Ford GT. Die wagen maakte blijkbaar een pak progressie, de doelen van Willy zijn dus duidelijk:hij wil terug mee voorin draaien! Bernd was samen met Lorenzo zowat de snelste tijdens de vrije (NAWC) trainingen, maar kon de goede tijden deze keer niet omzetten in een sterk resultaat. Met een zevende plaats mist hij de aansluiting met de snelste wagens op de baan. Ivo kwam niet aan de start en verliest zo de nodige punten voor het NAWC klassement. Desalniettemin bracht hij enkele wagens aan de start (in handen van Bernd, Michel Va en…) die duidelijk potentieel hadden…14/02: Group C: Lorenzo natuurlijk als topfavoriet.

Geplaatst 21 mrt. 2014 14:17 door Jo Vermeulen


Het begint stilaan een gewoonte te worden dit seizoen: wedstrijden die door Lorenzo gedomineerd worden… Het was deze Group C niet anders, want er bleek al van op voorhand geen kruid gewassen tegen de jongste Vanborren…

Het was de voorgaande weken al ruim duidelijk: niemand bleek zo snel met een Group C als Lorenzo. Of toch wel? Bernd bleek ook stilaan onder stoom te komen en liet zich enkele keren opmerken tijdens de trainingen als de naaste belager van Lorenzo. Of hij dit zou kunnen omzetten naar een klinkklaar wedstrijdresultaat, viel nog af te wachten….

Van bij de start ging Lorenzo er als een speer vandoor en hij leek te spelen met de concurrentie. De Sauber Mercedes was razendsnel... Bernd deed vervolgens wat van hem verwacht werd en stuurde zijn Toyota strak naar een tweede plaats. Knap resultaat! David kon niet anders dan tevreden zijn met de derde plaats terwijl voormalig kampioen Willy voor de vierde plaats tekende. He’s back in business, watch out… Tom pakt een knappe vijfde plaats, voor Ivo die de top zes komt afsluiten. Marc kende heel wat problemen en verdween al snel uit de wedstrijd na een losgekomen stroomdraad… Jammer maar helaas… Ook de afwezigheid van Jan viel te betreuren, want hij blijft toch een specialist ter zake. Hopelijk zien we hem de komende wedstrijden wel aan het werk.

Te onthouden na deze wedstrijd: Lorenzo blijft voorlopig de snelste slotracer bij SRL, maar de jonge garde dient zich aan. Vraag maar aan David :-) Uitgebreide technische keuring voor deze wedstrijd en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen, maar toch maar opletten dat het geen heksenjacht gaat worden…1-10 of 59