Organizacija tekmovanja za Združenje šefov policije

1. državno prvenstvo vodstva Policije in MNZ v veleslalomu za pokal GDP - rezultati


Združenje policijskih šefov Slovenije in Športno rekreativno društvo Tacen je 12. februarja 2009, v Kranjski Gori organiziralo I. državno prvenstvo vodstva MNZ in Policije v veleslalomu za pokal generalnega direktorja policije 2009. Odziv vodstvenih in vodilnih delavcev je bil dober.

Gre za prvo tovrstno tekmovanje, katerega namen je bil privabiti v športno areno čim več vodstvenih in vodilnih delavcev MNZ in Policije. Pobudnik tekmovanja je bil v. d. generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, ki je obenem tudi član upravnega odbora združenja. Organizacijski odbor so sestavljali Tomislav Omejec, predsednik Športno rekreacijskega društva Tacen, Štefan Komuškič iz istega društva ter predsednik ZPŠ. Dobro idejo smo na sestanku organizacijskega odbora še nekoliko oplemenitili z laskavim naslovom prvenstva za pokal generalnega direktorja policije.

Tekma je potekala na prečudovitem smučišču v Kranjski Gori in ob lepem sončnem vremenu, tako kot so se dogovorili na seji organizacijskega odbora. Za vse udeležence tekmovanja je bil organiziran preizkus modelov smuči ob strokovnem vodstvu učiteljev smučanja in strokovnjakov za izbiro smuči.

Tekmovanje je bilo organizirano v treh starostnih kategorijah posebej za moške in posebej ženske:
· do 35 let
· do 50 let
· nad 50 let

Poleg aktivnih delavcev so se ga udeležili tudi upokojeni vodstveni in vodilni delavci policije, ki so nastopali v rednih kategorijah. Tekmovalke in tekmovalci do 10. mesta so prejeli diplome, do 3. mesta pokal, pokal generalnega direktorja policije za leto 2009 pa je dobil najboljši v trajno last.Podelitev pokalov in diplom ter zaključek je potekal v hotelu Lek v Kranjski Gori.
      Uvrstitve najboljših:
      Kategorija
      Ime in priimek
      Mesto
      ženske - absolutna
      Biserka Debeljak
      1. mesto
      Mateja Rokvič
      2. mesto
      Alenka Colja
      3. mesto
      moški do 35 let
      Tomislav Omejec
      1. mesto
      Evgen Veselko
      2. mesto
      Aljoša Jazbec
      3. mesto
      moški do 50 let
      Štefan Komuškič
      1. mesto
      Andrej Janežič
      2. mesto
      Danijel Žibret
      3. mesto
      moški nad 50 let
      Franc Sablič
      1. mesto
      Tomaž Lampič
      2. mesto
      Ivan Mezek
      3. mesto
  Pokal generalnega direktorja policije za leto 2009 je prejel Tomislav Omejec (na spodnji fotografiji skupaj z v. d. generalnega direktorja policije Matjažem Šinkovcem).

  Kljub vratolomnim padcem poškodb na tekmovanju ni bilo.

  Vsem udeležencem čestitke za udeležbo in uvrstitev!

  mag. Srečko F. Krope
  predsednik ZPŠ

Comments